Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kell mindig a kisebb...

Miért kell mindig a kisebb gyereket jobban szeretni?

Figyelt kérdés

- A nagynak kötelező mindenét odaadnia a kicsinek,

- ha a kicsi csinál bajt azért is a nagy a felelős, mert biztos tőle látta,

- ha mondjuk a kicsi megüti a nagyot, azért nem szólnak rá,mert "ő kicsiiiii, honnan tudhatná, hogy ez rossz", - a kicsit sokkal többet szeretgetik,

- a kicsi a minden a tökéletes.

A nagynak meg kötelező ezt mind eltűrni, ő egy szót sem szólhat,mert ő a nagy. Mesélte egy barátom,hogy ők 3man vannak tesók, ő a legnagyobb,és egyszer (régen) a középső tesó akart valami apróságot venni a játékboltban, ő kaphatott is, és mivel ott volt a kicsikeee ő is kapott valamit, a barátom meg semmitse kapott mert " ő már nagy... " 12 éves volt akkor...

Unokanővéremet azért verte meg az anyja, mert az öccse egyszer éjjel kiszökött a haverjaival valahova, és azért u.nővérem kapott,mert biztos tőle tanulta el. Kismilió példát tudnék felsorolni. De miért van ez? Miért kell megutálni a nagyot, ha már születik egy kicsi?

2019. febr. 24. 15:17
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
5%
Az ösztönök miatt van. Pl a nyulak ha vemhesek lesznek és következik a szülési idő, de az előző adag kisnyulai még nem lettek leválasztva megöli őket, hogy ne veszélyeztessék az újszülöttjeit. Ugyanez van a nőknél is, az ösztönei azt sugallják, valahol jogosan, hogy te veszélyt jelentesz a kistestvéredre ezért viselkedik így veled. Sajnos ezzel nem lehet mit csinálni.
2019. febr. 24. 15:46
 12/29 anonim ***** válasza:
87%
11, Az ember nem ösztönlény, ne hasonlíts már minket a nyulakhoz -.-
2019. febr. 24. 15:48
 13/29 anonim ***** válasza:
14%

Pedig ha a gyerek témáról van szó a nőknél mindig az ösztönök döntenek. Tetszik vagy nem. Ha nem így lenne már kihalt volna az emberiség.

2019. febr. 24. 15:50
 14/29 anonim ***** válasza:
90%
Nem rosszból írom, de elég érdekes ez a család. A mi rokonságunkban ilyet nem tapasztaltam. Párom öccsének is 3 gyereke van, ott sincs ilyesmi. Sőt, a nagyobbik kap többet, mert neki kell smink, ruha, stb. Eleinte, amikor megszületik a gyerek, persze, hogy több figyelmet kap, etetni kell 2-3 óránként, stb. Azért elég genyó, hogy ezt így megmondják, hogy te nem kapsz, mert te már x éves vagy. Ha nincs úgy pénz, akkor olyat kellene venni, amit mindhárom gyerek élvez. Nekem nem lenne pofám adni a 2 gyerekemnek és s harmadiknak nem. Sorry, ha jól nyers voltam.
2019. febr. 24. 15:51
 15/29 anonim ***** válasza:
88%

13, Nálunk pl anyukám nem tett különbséget, apukám meg igen. Szóval nem ösztönök, hanem van, aki való szülőnek, valaki meg nem.

7-es voltam amugy

2019. febr. 24. 15:51
 16/29 anonim ***** válasza:
70%
Én is ismerek hasonlót. Ezek a "gyerekek" már túl vannak a negyvenen, de a fiatalabbik még most is mindent megkap.
2019. febr. 24. 15:55
 17/29 anonim ***** válasza:
26%

4 éves koráig nagyon sokat fejlődik. Odáig bízony többet kell vele foglalkozni. De nem csak ezért, hanem. Azért, mert nem szobatiszta, nem beszél, sokkal kiszolgáltatotabb.

Aki ezt tagadja, tegye. Akkor is több szeretet, odafigyelés és törődés kell egy kisbabának.

2019. febr. 24. 15:57
 18/29 anonim ***** válasza:
96%
Én nem vettem észre, hogy jobban szerettek volna engem, mint a nővéremet. Talán nagyon kicsiként, de arra már nem emlékszem, csak mikor már kicsit nagyobbak lettünk. Akkor viszont érezhetően jobban szerették a szüleim a nővéremet, és szinte mindig neki adtak igazat. Ő volt a nagyobb, és az okosabb is persze, de ha veszekedtünk akkor meg ő volt a lány, aki gyenge, én meg a fiú, akinek mindig rendesen kell viselkedni egy lánnyal.
2019. febr. 24. 15:59
 19/29 anonim ***** válasza:
87%

Én is folytathatnám a sort: Tesóm elsős volt, és beírást hozott az ellenőrzőbe, mert órán rágózott.

Na ki lett leb...aszva az anyánk által? Én. Mert biztosan én adtam neki. Amúgy igen, én adtam, de nem azzal, hogy "vedd be, és órán is rágózzál". Egyszerűen látta nálam a rágót, kért egyet, adtam neki (én elsős gimis voltam).

Amúgy kérdező, a kérdésed jó. A hülye szülők ezzel azt érik el (amiket pl. felsoroltál, rám is illene mindegyik, mint nagyobb gyerekre), szóval ez arra jó, hogy jól megutálják egymást a tesók. Először ugye a nagy fogja megutálni a kicsit, mert a kicsinek jó így, ő köszöni, megvan, a nagy szenved, és nyilván nem lesz kedves a kicsihez. De a kicsinek is szar.

Jómagam amúgy 40 vagyok, tesóm 33. És mostanában beszéltünk pont erről, hogy neki is milyen pocsék volt a gyerekkor, mert bár neki mindent szabad volt (szülők által), de mégis annak az árnyékában nőtt fel, hogy én utálom.

(Megsúgom, nekem azért lett egyszem gyerekem, ez az egyetlen oka, borzasztó volt a családi "minta").

2019. febr. 24. 16:05
 20/29 anonim ***** válasza:
99%

Nem mindig így van. Nálunk én vagyok a legkisebb, ha hülyeséget csináltam kikaptam, csak akkor büntették meg a tesóimat amikor nekik is közük volt hozzá(pl ovis voltam és az anyák napi rajzra akartam írni. Bátyám segített írni, így lett a szeretlek szóból sz ar és tök büszkén átadtam anyumnak). Nővérem egy csomószor megpróbálta rám fogni a saját hülyeségeit, így engem szúrtak le miatta.

Csak mert néhány esetben az idősebbeket szidják nem mindenhol van így.

2019. febr. 24. 16:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!