Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet szépen lekommunikal...

Hogy lehet szépen lekommunikalni ezt?

Figyelt kérdés
Párom előző házasságából született lánya gyakran szorul segítségre olyan formában, hogy ha az óvodában szünet van nálunk lehessenek a gyerekei.Ebben én is szívesen segítek, szóval nem zavarnak a legkevésbé sem.Viszont mivel nemrég szültem jómagam is császárral és még nagyon kicsi a baba kértem párom, hogy ezúttal kérje meg őket, hogy csak akkor hozzák a gyermekeket,ha nem betegek.A párom volt felesége is szívesen elfogadja őket ha úgy alakul, szóval nem maradnának segítség nélkül.Megbeszeltek.De mondta a párom lánya, hogy senki sem beteg, minden oké náluk.Elhoztak őket aztán 10 perc alatt el is mentek,erre a gyerekek eloszedtek a gyógyszereiket és mondták mi mire való meg hányszor kell szedni.Bevallom elkapott az ideg,de úgy rendesen.Nem gondolom, hogy sokat kértem volna.. Hogy lehet ezt finoman megbeszélni, hogy úgy értsék ahogy kell?(amúgy tudom, benne van a levegőben meg séta közben is elkaphatja,de én se megyek rokonokhoz mikor beteg vagyok és tudom,mert szándékosan nem viszek betegséget sehová) Tehát nem arról van szó, hogy ezután nem jöhetnek a gyerekek csak lázasan,kohogve, taknyossan meg hányással,hasmenéssel ne,míg ilyen kicsi a gyerekünk.
2019. febr. 18. 21:47
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

8

Köszönöm, akkor ezt megmondom neki,ettol talan nem kap agyvérzést.

9

Az apjuk hozta őket.Behozta a csomagokat és mondta, hogy sietnie kell mert megy munkába.Szóval nem nem kidobtam aki hozta oket maskor is volt így.

2019. febr. 18. 22:19
 12/19 anonim ***** válasza:
92%
A kérdező férje a gyerekek nagyapja.
2019. febr. 18. 22:23
 13/19 anonim ***** válasza:
0%
Szoval a férjed rád nyomja a sajátjait is? :O
2019. febr. 18. 22:25
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
hahó! ő a NAGYPAPA nem az APA! vihetnék a gyerekeket a nagymamához is, nem kéne nekik vigyázni a kicsikre.. ilyenkor pláne nem... ne hagyd magad...
2019. febr. 18. 22:31
 15/19 anonim ***** válasza:
94%

Megmondod, hogy legközelebb nem vihetik őket.

Előre elmondtad, hogy betegen ne vigyék, teljesen érthető okokból. Ennek ellenére is beállítanak úgy, hogy egyik hány meg foshik, a másik lehet, hogy influenzás. Külön-külön is veszélyes egy pár hetes babára.

Innentől oda a bizalom, amíg nem elég erős a pici immunrendszere, hogy kétféle betegséggel megküzdjön, addig egyszerűen nem vihetik át az unokákat. Oldja meg másképp.

Ha a férjednek nem tetszik, mert a családi béke meg blablabla, akkor kérdezd meg, hogy ha az újszülött kiszáradással kórházba kerül, akkor mi lesz a fontos?

Nem játékbaba.

Saját gyerek esetében van egy igen jelentős különbség: A közös baktérium flóra! Mire a tünetek jelentkeznek, a te tejedben már jelen van az ellenanyag, amit a te immunrendszered termel! Tapasztalat. Amíg anyatejet kapott a legkisebb, addig fele annyi idő alatt kihevert mindent, mint a nagyok. Amit a játszón szedett össze, az leverte a lábáról: 39 fokos láz, két hét lábadozás.

2019. febr. 18. 23:22
 16/19 anonim ***** válasza:
85%

Ez elég durva történet. Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültetek, mert itt nincs igazán jó megoldás. A gyerekeket nyilván nem lehet kirakni, a szülőket meg nem lehet rávenni, hogy jöjjenek értük, ha nem akarnak. Azért én megpróbálnám.

Felhívnám őket, hogy úgy tűnik félreértettük egymást, mert megígérték, hogy a gyerekek nem betegek. Te úgy értetted, hogy nem lázasak, nem köhögnek, nem taknyosak, nem hánynak, nincs hasmenésük, nem szednek gyógyszert, legyenek olyan kedvesek jöjjenek értük és vigyék át őket a nagymamához.

Ha nem tudnak jönni, akkor ultimátumot adnék. Legközelebb csak úgy maradhatnak a gyerekek, ha biztos nem betegek. Vagyis az egyik szülő ott marad velük fél órát. Amúgy nem vigyáztok rájuk. Ha kiderül, hogy betegek, akkor sem vigyáztok rájuk.

Óriási bunkóság, amit csináltak.

2019. febr. 19. 01:50
 17/19 anonim ***** válasza:
90%
Én a férjed helyében felhívtam volna a beteg gyerekek szüleit, hogy lehet értük jönni és elvinni őket a másik nagyszülőkhöz vagy táppénzre menni amíg betegek a gyerekek.
2019. febr. 19. 05:50
 18/19 anonim ***** válasza:
18%

Ha csak a kérdést nézzük, persze, neked van igazad.

",erre a gyerekek eloszedtek a gyógyszereiket és mondták mi mire való meg hányszor kell szedni"

Nekem viszont elég hihetetlennek tűnik, hogy két óvodáskorú perfekt abból, milyen gyógyszer mire való, és hányszor kell bevenni. Ezt maximum a köptetőről tudom elképzelni.

2019. febr. 19. 06:47
 19/19 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem meg egyáltalán nem kell, hogy a férjed UNOKÁIRA vigyázzál. (Sőt, ha lenne, a sajátjaidra sem KELLENE vigyáznod). A férjed miért tolja ezt Rád? Neked semmi dolgod velük, lényegében NEKED idegen kölkök.

A férjed lánya pedig sz...rjon a saját segge lyukán, és ne hozzátok tolja be a gyerekeit (ha betegek, ha egészségesek, akkor sem.)

Nem értettem soha, hogy csak azért, mert második feleség valaki, miért nem tud kiállni magáért.

2019. febr. 19. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!