Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet szépen lekommunikal...

Hogy lehet szépen lekommunikalni ezt?

Figyelt kérdés
Párom előző házasságából született lánya gyakran szorul segítségre olyan formában, hogy ha az óvodában szünet van nálunk lehessenek a gyerekei.Ebben én is szívesen segítek, szóval nem zavarnak a legkevésbé sem.Viszont mivel nemrég szültem jómagam is császárral és még nagyon kicsi a baba kértem párom, hogy ezúttal kérje meg őket, hogy csak akkor hozzák a gyermekeket,ha nem betegek.A párom volt felesége is szívesen elfogadja őket ha úgy alakul, szóval nem maradnának segítség nélkül.Megbeszeltek.De mondta a párom lánya, hogy senki sem beteg, minden oké náluk.Elhoztak őket aztán 10 perc alatt el is mentek,erre a gyerekek eloszedtek a gyógyszereiket és mondták mi mire való meg hányszor kell szedni.Bevallom elkapott az ideg,de úgy rendesen.Nem gondolom, hogy sokat kértem volna.. Hogy lehet ezt finoman megbeszélni, hogy úgy értsék ahogy kell?(amúgy tudom, benne van a levegőben meg séta közben is elkaphatja,de én se megyek rokonokhoz mikor beteg vagyok és tudom,mert szándékosan nem viszek betegséget sehová) Tehát nem arról van szó, hogy ezután nem jöhetnek a gyerekek csak lázasan,kohogve, taknyossan meg hányással,hasmenéssel ne,míg ilyen kicsi a gyerekünk.
2019. febr. 18. 21:47
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
94%
"Drágám, kérlek ne hozd át X-t és Y-t, ha betegek. Attól, hogy nem tüsszögnek és lázasak, még betegek lehetnek. Légyszi. Gondolj a picire."
2019. febr. 18. 21:53
 2/19 anonim ***** válasza:
97%
Kérdező, szerintem megtedd a "finom kommunikációt" a legelső alkalommal. Mikor megszegték, amit megígértek, kiakadtál. Így jártak. Meg lehet érteni. Neked is van egy műtéti heged+újszülötted. Tehát mindenki kerüljön messziről, aki beteg. Normális felnőtt embernek ez alap is lenne.
2019. febr. 18. 21:57
 3/19 A kérdező kommentje:
Hát ez így nem működött,mert lázasan, taknyossan,kohogve jött az egyik a másiknak meg már csak a hasa megy,de közbe kiderült, hogy hánynia is csak kell.Allitolag egészségesek, leszámítva ezt a pár dolgot.
2019. febr. 18. 21:57
 4/19 anonim ***** válasza:
8%
Mondjuk nem féltestvérek esetén sem tiltják ki a beteg tesót a szülők. Max próbáld elkülöníteni őket valamennyire a kicsitől, én is úgy oldottam meg, mikor 3 4 év alattim volt. Az meg díjazandó, hogy az apjuk nem húzza ki magát a beteg gyerekei ápolása alól, és hagy mindent az anyjukra, mint az apák többsége.
2019. febr. 18. 22:00
 5/19 anonim ***** válasza:
85%
Én már ennyiért megszakítanám velük a kapcsolatot. Nagyon felhúzott ez a kis kérdés. Tuti azt mondanám nekik, hogy mondtam, hogy ne jöjjenek, ha betegek. Mindig szivesen látom őket, de nem akarok magamnak és a picinek bajt. Nem hiszlek el benneteket. Most csalódtam, ez fájt.
2019. febr. 18. 22:03
 6/19 A kérdező kommentje:
Ha nem volnának betegek semmi bajom nem volna azzal, hogy itt vannak,de azok és nyilván felek, hogy esetleg elkapja a hányást az 1 hónapos babám.De nem is mertem mondani a páromnak mert mikor leesett neki hogy mindketten betegek jól kiakadt,ha még én is teszek rá egy lapáttal akkor kitör a balhé és azt se szeretném ha vita, veszekedés lenne.Kozbe meg megvag az ideg, hogy tényleg képesek voltak így idehozni őket.
2019. febr. 18. 22:04
 7/19 anonim ***** válasza:
94%
A babával a lakás olyan pontjára költöznék, ahol nem találkozom a gyerekekkel, a férjemmel pedig közölném, hogy akkor most ő látja el őket nélkülem, és mielőtt a gyerekektől átjön, fertőtlenítse a kezét.
2019. febr. 18. 22:04
 8/19 anonim ***** válasza:
18%

De valamennyire mégis működött, mert, ha jól értettem, 10 perc alatt kiraktad őket. Ebből biztosan tanult az a fél, aki így is elvitte őket hozzátok, és másodjára már nem fogja megtenni.

Persze, szép dolog, ha apa nem húzza ki magát a beteg gyerekei alól, de azért ebben a pár hónapban elsősorban rátok kellene tekintettel lenni. Szerintem. Ahol újszülött van, ott senki sem kíván semmilyen beteg látogatót, lehet akárkinek akárkije is. Nálunk legalább is ezt mindenki megérti a családban.

2019. febr. 18. 22:05
 9/19 anonim ***** válasza:
91%
Túl rendes vagy kérdező! :)
2019. febr. 18. 22:06
 10/19 A kérdező kommentje:

5

Nyilván ha volna másik gyerekem akkor nem tenném ki őt a házból ,de nincs.Így megkérhetek bárkit, hogy ha lehet egy ideig egészségesen jöjjenek hozzánk.Vagyis gondoltam megkérhetem.

2019. febr. 18. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!