Miért zavarja a családomat, hogy délig alszom?
Egyetemista vagyok, úgyhogy ezt a létemet nem zavarja, nem hátráltat, ha nem reggel kelek. Általában éjfél és 3 között szeretek elaludni és 10 és dél között felkelni. Ideálisan. Viszont a családommal lakom, és ők igénylik, hogy 7 és 8 óra között keljek fel, "mint a rendes emberek."
Indoklásuk: Reggel a legproduktívabb az ember.
Én indoklásom: Éjjeli bagoly vagyok, este 8-tól vagyok aktív amíg nem alszom.
Azt nem értem, hogy ez őket miért zavarja, mert a közös reggeli így sincs meg, mert ők 6-kor reggeliznek, viszont közös ebéd és vacsi van, és a házimunkát ebéd után megcsinálom. Külön részen lakom, úgyhogy az se lehet, hogy zavarom őket zajjal, vagy ilyesmi. Nem is szeretnek velem időt tölteni, úgyhogy az se lehet, hogy az hiányzik nekik, de amúgy is kb. 5-8ig van az az időszak.
Vannak dolgozó és nyugdíjas családtagjaim is, mindenki felkel 4 és 6 között valamikor.
Ja, és későbbiekben olyan munkám lesz, ahol nem kell korán kelni, úgyhogy az se lehet, hogy arra szoktatnak rá. De dolgoztam már korán kelős helyen, és olyankor mindig időben felkeltem, nem késtem sosem a munkából vagy ilyesmi. (Persze ideális azért nem volt, mert robotként éltem, mire élhettem volna, aludni kellett.)
Miért érdekli őket????? Lehet, hogy nekik jó reggel dolgozni, de én így csak ellébecolom az egész napot, mert mire tudnék valamit kezdeni, addigra már menjek aludni. Kinek mi, nem vagyunk egyformák!
Én kertész vagyok és mindenki meglepődik, hogy nem vagyok korán kelő.
Dékelőtt használhatatlan vagyok.
Inkább éjjel dolgozok a kertben fejlámpával.
A szomszédok már megszokták.
De mikor ideköltöztek csak nézték, hogy mi az a lámpázás éjfélkor... :)
Keress pár cikket a szüleidnek, amiben leírják, hogy a "baglyoknak" káros lehet a korán kelés.
Én a nővéremmel és a párjával éltem együtt.Ő este elaludt legkésőbb éjfélkor, én meg hajnal 3kor.Elvárta, hogy reggel 8kor keljek fel, vigyem le a kutyát, takarítsak, bolt, kaja stb., aztán 1kor induljak dolgozni. Sosem keltem fel... Bejött a szobámba, felhúzta a redőnyt, letépte rólam a takarót. Ha éjszakás voltam, max 9ig volt csendben, utána mindennel zörgött direkt. Elköltöztem, azóta annyit alszom és akkor amennyit nem szégyellek. Életem legjobb döntése volt. Előtte is egyedül éltem 1 évig, brutális volt ez a másod anya szerep és a bekorlátozás. Nem tudsz mit kezdeni vele igazából, amíg velük élsz, te leszel az örök gyerek, akit életben kell tartani és mint tudjuk, aki sokat alszik, az keveset él. :D
22/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!