Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért zavarja a családomat,...

Miért zavarja a családomat, hogy délig alszom?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok, úgyhogy ezt a létemet nem zavarja, nem hátráltat, ha nem reggel kelek. Általában éjfél és 3 között szeretek elaludni és 10 és dél között felkelni. Ideálisan. Viszont a családommal lakom, és ők igénylik, hogy 7 és 8 óra között keljek fel, "mint a rendes emberek."

Indoklásuk: Reggel a legproduktívabb az ember.

Én indoklásom: Éjjeli bagoly vagyok, este 8-tól vagyok aktív amíg nem alszom.

Azt nem értem, hogy ez őket miért zavarja, mert a közös reggeli így sincs meg, mert ők 6-kor reggeliznek, viszont közös ebéd és vacsi van, és a házimunkát ebéd után megcsinálom. Külön részen lakom, úgyhogy az se lehet, hogy zavarom őket zajjal, vagy ilyesmi. Nem is szeretnek velem időt tölteni, úgyhogy az se lehet, hogy az hiányzik nekik, de amúgy is kb. 5-8ig van az az időszak.

Vannak dolgozó és nyugdíjas családtagjaim is, mindenki felkel 4 és 6 között valamikor.

Ja, és későbbiekben olyan munkám lesz, ahol nem kell korán kelni, úgyhogy az se lehet, hogy arra szoktatnak rá. De dolgoztam már korán kelős helyen, és olyankor mindig időben felkeltem, nem késtem sosem a munkából vagy ilyesmi. (Persze ideális azért nem volt, mert robotként éltem, mire élhettem volna, aludni kellett.)

Miért érdekli őket????? Lehet, hogy nekik jó reggel dolgozni, de én így csak ellébecolom az egész napot, mert mire tudnék valamit kezdeni, addigra már menjek aludni. Kinek mi, nem vagyunk egyformák!

2019. febr. 13. 23:55
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
37%
Rokoni körökben azt látom,hallom, az éjjeli bagoly típusú fiatalok nagy számítógép függők.Pont azért vannak fent éjjel, mert este odaülnek és képtelenek abbahagyni hajnalig a számítógépezést.Nappal nem számítógépeznek,mert az idősebbek akkor azzal nyaggatják őket, hogy lusták, nem csinálnak semmit, csak játszanak a számítógépen.Ezért átteszik ezt a tevékenységet éjjelre, meg azért is, mert sokszor olyan tartalmakat néznek, amit nem lenne jó ha bárki családtag meglátna.
2019. febr. 14. 13:05
 22/35 anonim ***** válasza:
31%
"A házimunkát elvégzi délután. Írta." Valóban. Ettől a szüleinek még szüksége lehetne rá délelőtt. Mert főzni, bevásárolni, ilyesmiket csinálni nem délután fognak. Amúgy bennem is felmerült. Ha délután órákon van, mit is csinál otthon? Valami nem stimmel a sztorival... csak ki van magyarázva hogy otthon semmit sem csinál.
2019. febr. 14. 13:18
 23/35 Metionin ***** válasza:
64%
Mert nekik a reggeli korán kelés ideális. Ennyi. Én is sok ilyen emberrel találkoztam, észérvekkel nem lehet meggyőzni őket. Mióta élek, a "bagoly" típusba tartozom és szívtam is vele amíg munkába nem álltam. Ovi: kelés 5kor, iskola: 6kor, gimi: 5kor, egyetemen meg hol aludtam, hol nem mert végig dolgoztam. Amikor nyári szünet volt, mindig ment a balhé hogy miért alszom 9-ig és miért nem fekszem este 9-kor. Nekem az ideális 9 körül kelni és éjfél-1 körül feküdni, este és éjszaka fog legjobban az agyam. Mint látható, életem nagy részében én is a standard módon keltem mert ugye az intézmények, de mégsem tudtam megszokni. Anyám is próbálkozott még gyerekkoromban, hogy le kell feküdni 9kor de nem hiszi el hogy éjfélig csak fekszem és nézem a plafont. És nem gépezés vagy telefonozás, netán olvasás miatt, mert első 2 nem volt, olvasás meg sztornó mert 9kor villanyt le, hiszen ők aludtak. Egyszerűen vannak olyan emberek, akiknek a délutáni/éjszakai munka ideális.
2019. febr. 14. 13:43
 24/35 anonim ***** válasza:
45%
A lumpenprolik sosem fogják megérteni, hogy miért nem szereti mindenki a krumplilevest, hogy lehetnek fekete, zsidó, meg homoszexuális emberek a földön, miért szexelne valaki misszionárius pózon kívül bárhogy máshogy, illetve miért nem fekszik és kel mindenki ugyanakkor, mint ők. Ennyire egyszerű a dolog. Nálunk sosem volt gond, hogy iskolán kívüli időszakban általában reggel 8-kor feküdtem és délután 5-6 körül keltem. Nekem így kényelmes, na bumm.
2019. febr. 14. 14:30
 25/35 anonim ***** válasza:
70%

"Egyetemista vagyok"

"...délig alszom?"

"...lényegében 4-re haza kell érnem, ami eléggé leszűkíti a lehetőségeket."

Tegyük fel, hogy 1 óra oda, meg 1 óra vissza az út. Marad 2 órád ott lenni az egyetemen.

Valami kamuszakra jársz??!

2019. febr. 14. 15:49
 26/35 anonim ***** válasza:
51%
Ott a pont utolsó XD
2019. febr. 14. 17:17
 27/35 anonim ***** válasza:
43%
Gondolom, aki hajnalban kel, az nem is marad fenn közel sem addig, mint te, hanem már bőven alszanak, amikor te aktív vagy, tehát ezt nem látják. Amit látnak, hogy amire ők már kétszer elfáradtak, te még mindig alszol. Ami nyilván tényleg elég nagy naplopás lenne, ha este tíztől aludnál másnap délig, és erre én sem biztatnám a gyerekem, de nálad más a helyzet. Hát, csak arról van szó, hogy amit nem látnak, nem próbáltak, az nem érthető számukra és nem elfogadható.
2019. febr. 14. 18:37
 28/35 anonim ***** válasza:
67%
Dehát mikor jársz be egyetemre?
2019. febr. 14. 19:37
 29/35 anonim ***** válasza:
18%

Engem hétvégén is zaklattak, hogy keljek fel reggel 7-8tól.

Sosem azért aludtam délig mert lusta vagyok, vagy mert éjjel is fent voltam. (Akkor is képes voltam délig aludni, ha előtte nap még 23kor lefeküdtem).

Szimplán a "fiataloknak" nincs értelme program nélkül felkelni reggel. Felkel, kb 20 percig lefoglalja magát, aztán jóformán unatkozik, vagy legvégső esetben sorozatozik. (Akkor meg már inkább a legtöbben az alvást választják.)

2019. febr. 14. 19:43
 30/35 anonim ***** válasza:
37%

Gondolom pénzesek vagytok,mert ezt átlag ember nem teheti meg h délig alszik hajnalig szorakozik és nem dolgozik,gondolom nekik is szemet szurt h támogatnak,te meg csak lébecolsz..

40N

2019. febr. 14. 19:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!