Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért zavarja a családomat,...

Miért zavarja a családomat, hogy délig alszom?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok, úgyhogy ezt a létemet nem zavarja, nem hátráltat, ha nem reggel kelek. Általában éjfél és 3 között szeretek elaludni és 10 és dél között felkelni. Ideálisan. Viszont a családommal lakom, és ők igénylik, hogy 7 és 8 óra között keljek fel, "mint a rendes emberek."

Indoklásuk: Reggel a legproduktívabb az ember.

Én indoklásom: Éjjeli bagoly vagyok, este 8-tól vagyok aktív amíg nem alszom.

Azt nem értem, hogy ez őket miért zavarja, mert a közös reggeli így sincs meg, mert ők 6-kor reggeliznek, viszont közös ebéd és vacsi van, és a házimunkát ebéd után megcsinálom. Külön részen lakom, úgyhogy az se lehet, hogy zavarom őket zajjal, vagy ilyesmi. Nem is szeretnek velem időt tölteni, úgyhogy az se lehet, hogy az hiányzik nekik, de amúgy is kb. 5-8ig van az az időszak.

Vannak dolgozó és nyugdíjas családtagjaim is, mindenki felkel 4 és 6 között valamikor.

Ja, és későbbiekben olyan munkám lesz, ahol nem kell korán kelni, úgyhogy az se lehet, hogy arra szoktatnak rá. De dolgoztam már korán kelős helyen, és olyankor mindig időben felkeltem, nem késtem sosem a munkából vagy ilyesmi. (Persze ideális azért nem volt, mert robotként éltem, mire élhettem volna, aludni kellett.)

Miért érdekli őket????? Lehet, hogy nekik jó reggel dolgozni, de én így csak ellébecolom az egész napot, mert mire tudnék valamit kezdeni, addigra már menjek aludni. Kinek mi, nem vagyunk egyformák!

2019. febr. 13. 23:55
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
74%
Az emberek többségének van egy fix, berögzült világképe, véleménye a dolgokról, amit nem logikus úton hoznak létre és nem is szeretik újraértékelni azt új információk tükrében. Az emberek nagy része egyszerűen nem logikus és nem szeretik, ha megkérdőjelezik a gondolatait.
2019. febr. 14. 01:00
 12/35 anonymousreview60 ***** válasza:
52%
#10: A kérdező nem ezt írta.
2019. febr. 14. 06:06
 13/35 anonim ***** válasza:
78%

Az éjjeli baglyokról elég stabilan tartja magát az a legenda, hogy lusták. Aki rosszindulatú, vagy csak egyszerűen nem érti, ha valaki más, mint ő megváltoztatni, de legalábbis rossz fényben feltüntetni. Ezért könnyű azt mondani, hogy az éjjeli bagoly lusta, mert délig alszik - na ja, de ha megnézed, 7-9 órát alszik, ami átlagos alvásidő.

Én is éjjeli bagoly vagyok, egész életemben szekáltak, és senki nem értette meg, hogy nem 12 órákat alszom, hanem egyszerűen sokáig vagyok fenn, mert akkor jó tanulni/dolgozni. Családom 9kor fekszik, 5 után kel, megpróbáltak a maguk képére formálni, nem ment, aztán elköltöztem, és így lett vége. Azóta senki nem dumál bele, a kedvesem is éjjeli üzemmódban él.

2019. febr. 14. 06:15
 14/35 anonim ***** válasza:
25%

*MEGPRÓBÁL megváltoztatni...

kimaradt egy szó, bocsi

2019. febr. 14. 06:17
 15/35 anonim ***** válasza:
70%
Nekem nincs bajom,ezzel, de a szüleidet gondolom az zavarja hogy igy "kihúzod" magad egy csomó dologból, amiben segíthetnél nekik.
2019. febr. 14. 07:35
 16/35 anonymousreview60 ***** válasza:
38%

#15: A házimunkát elvégzi délután. Írta.

Kérdező: A családod úgy tűnik, eme részben, konzervatív. Told az orruk alá a cikkeket a későn kelőkről. Tanulmányok ugazolhák, hogy vannak, akik kései kelésre és fekvésre vannak beállítva.

2019. febr. 14. 07:50
 17/35 anonim ***** válasza:
87%

"tehát lényegében 4-re haza kell érnem, ami eléggé leszűkíti a lehetőségeket"

Én bagolyként pont ezért változtattam tudatosan. Délután már nem lehet programot csinálni, nem lehet ügyet intézni, nem lehet csinálni semmit. És tetszik vagy sem, a nappali életmódra van berendezkedve minden. Neked kell alkalmazkodni, mert a világ nem fog. Valószínűleg ez a baja a szüleidnek is. Nekem is nagyon sok konfliktusom volt belőle.

2019. febr. 14. 08:15
 18/35 anonim ***** válasza:
57%
Arra azért kíváncsi lennék, hogy a sok éjjeli bagoly hogy jár be dolgozni. Oké egyesek kötetlenül dolgoznak. Na de mindenki?
2019. febr. 14. 10:07
 19/35 anonim ***** válasza:
37%

Aki egyetemista az hogy tud délig aludni mikor reggel 8-tól már órák vannak?

Igaz, van, hogy 10-től, de sosem csak délután, hogy délig aludhasson.

Ha pedig délután vannak az órái, akkor, hogy tud bármiféle házimunkát végezni ebéd után?

Te valami éjjeli egyetemre jársz?

Vagy egyetemet csak kívülről láttál eddig?

2019. febr. 14. 10:21
 20/35 anonim ***** válasza:
41%

Kérdező, egyvalamit írjál meg légy szíves!

Attól, hogy egyetemista vagy, miért nem zavarja az életedet a későn kelés?

A vizsgaidőszakban tényleg nem zavarja.

De szorgalmi időszakban? Ha 10-12 között kelsz, akkor 12-14 óra körül érhetsz be legkorábban órára. OK, vannak délután is órák, de azért a zöme délelőtt ill. 14 óráig lezajlik. Eszerint akkor az óráid döntő többségére be sem jársz?

Én csak egy esetben tudom ezt elképzelni: ha egy büfészakot végzel, amivel semmit se fogsz tudni kezdeni, tehát szimpla pénz- és időpocsékolás eltölteni vele 4-5 évet.

Engem, ha a szüleid helyében lennék, ebből a szempontból zavarna az életviteled.

Másrészt: ha éjféltől 10-ig, vagy 3-tól délig alszol, akkor 9-10 órát alszol. Nem vagyunk egyformák, van, akinek több az alvásigénye, de alapvetően egy egészséges embernek 8 óra elég szokott lenni (férfiak sokkal kevesebbel is beérik). Hallottam olyat, hogy pajzsmirigy-problémával küzdő embernek kellett sokat (ennél még jóval többet) aludnia, amíg nem tudták rendbe hozni. Szóval, lehet, hogy ki kéne vizsgáltatnod magad, mert még a késői fekvéshez képest is túl későn kelsz.

2019. febr. 14. 11:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!