Házasodnál elvált emberrel, ha neked első házasságod lenne?
Szia
Én a magam részéről jelenleg úgy érzem, hogy nem mennék hozzá elvált emberhez.
Szeretnék tiszta lappal indulni, szeretném, ha a férjemnek én lennék az első, mert nem jó azt tudni, hogy volt egy nő az életében,akit annyira szeretett, hogy elvette feleségül, és én a második vagyok. Ha még gyerek is van rosszabb a helyzet.
De ez csak az én véleményem, sokan nem így gondolkodnak, és mégis nagyon boldogok elvált és újraházasodott emberként.
Van egy barátnőm, aki elvált sráccal él együtt, a házasságban már van egy nagy leányzó.
Most a barátnőmnek is született babája, nagyon szeretik, együtt élnek a sráccal.
A volt feleség viszont nem szakad le a pacákról, állandóan hívogatja, baszogatja őket, a barátnőmet is becsmérli, holott ő csalta fél évig a férjét. Ez volt a válóok.
Szóval barátnőm már nagyon ki van akadva, ott a kisbaba, és mindig ezen kell idegeskednie, hogy megint mikor csinál botrányt a volt feleség.
Aki azt ki tudja jelenteni,hogy elvált emberrel soha nem házasodna,az még soha életében nem volt igazán szerelmes.
Mondd,hogy lehet azt eldönteni ha találkozol valakivel,hogy na először barátság,aztán szerelem?Ehhez számítónak,érzelem mentesnek kell lenni.Sosem tudhatod mikor kerül a szemed elé a nagy Ő,akit ha meglátsz remeg kezed-lábad,a szíved kiugrik a helyéről,és nem tudjátok egymásról levenni a szemeteket.És azt sem tudhatod,nem lesz-e éppen Ő elvált.Bárhol találkozhatsz vele,sőt leginkább ott ahol nem is gondolnád.És lehet,hogy nem tudod majd"leinformálni".Hiába ez a véleményed most,nem lehetsz biztos semmiben.
11:54 Ez teljesen igaz. Soha nem lehet tudni, és ezért nem is szabadna ilyet kijelenteni.
Én magam viszont úgy érzem, hogy nem tudnék egy elvált emberbe beleszeretni, mert nem tudok hozzá érzelmileg közeledni. Engem bántana, hogy volt valaki, akit egyszer szeretett annyira, hogy el is vette feleségül, és én úgy érezném, hogy csak a második lehetnék. Ez persze biztos nem igaz, de ezt tényleg csak azok tudják, akik már szerettek bele elvált férfiba.
Istenkém...milyen korlátolt itt némely ember...
Ha van egy férfi aki együtt jár egy nővel, évekig minden rendben megy. Eljön a döntés, hogy összeházasodnak. Minden gyönyörű, elkezdhetik az életüket. Majd a feleség szépen átveri a férjet, megcsalja nem egy emberrel...
Hiába szent a házasság, ki maradna ezek után a nővel?
És ott van a 20as évei végén az elvált férfi és csukja be a rolót, mert egyszer tévedett?
Az én párom ilyen ember, aki egyszer már kilépett egy házasságból. És én még sosem voltam férjnél.
Nekem is megfordult a fejemben, hogy Ő vajon akar-e majd házasságot, ami neki már nem újdonság. De erre van egy remek dolog: KOMMUNIKÁCIÓ. Vagyis mindent megbeszéltünk. Akar ENGEM, tiszteletben tartja, hogy nekem fontos, hogy összeházasodjunk majd, és mivel most megtaláltuk egymást neki sem fordul meg a fejében, hogy ne vágjon bele újra.
Igen, nehezebb, mintha Ő sem lett volna még házas...
De egy kapcsolat NEM az önzésről szól, meg hogy ÉN ÉN ÉN...hanem KÖZÖS...a MI kettőnk dolga.
Kérdező, és a negatív hozzászólók: Van még mit tanulnotok egy kapcsolatról.
Üdv, 22N
Sajnálom, ezzel nem értek egyet. Hiszek abban, hogy egyszer lehet egy életben igazán szeretni és ugye igent is annak mondunk. Aki elvált az vagy elcseszte, vagy mindig csak második leszek. Egyik esetben sem működne a részemről a dolog.
Ez nem korlátoltság, ez épp olyan, mint amikor valaki kiköti, hogy nála alacsonyabb férje nem lehet és ez teljesen érthető. Kiköti,hogy ne legyen kábítószeres, érthető és elfogadható. Nem értem ez miben különbözik bármelyiktől is. Ugyanúgy elvárás mint amit más emberek egymással szemben támasztanak.
Tiszteletben tartom, akit ez nem érdekel, a kérdésem csak kíváncsiság volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!