Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Házasodnál elvált emberrel,...

Házasodnál elvált emberrel, ha neked első házasságod lenne?

Figyelt kérdés
2010. jún. 30. 19:00
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:
Hát, szerintem az alap dolog, hogy "informálom", akivel randizok. Van egy olyan szakasz, hogy megismerkedés. Ekkor dől el szerintem minden.
2010. júl. 2. 22:00
 22/40 anonim ***** válasza:
100%
Létezik az a szerelem, amiért te is hajlandó vagy, az ilyen kikötéseidtől elállni.
2010. júl. 2. 22:02
 23/40 anonim ***** válasza:
És te halál komolyan azzal kezded, hogy "elvált vagy? Mert akkor nem érdekelsz" vagy mi? Ez most komoly?
2010. júl. 2. 22:03
 24/40 A kérdező kommentje:
Dehogy ezzel kezdem, alapból tudom arról aki elvált. Aki odajön csak úgy ismerkedni, azzal először inkább baráti viszonyt alakítok ki, ez minden esetben így van, szerintem anélkül nem működik egy kapcsolat, és ha van olyan, ami miatt nálam a dolog nem működik, akkor egy baráttal több lesz és kész.
2010. júl. 2. 22:08
 25/40 A kérdező kommentje:
Na, de inkább azt mondjátok el, ti házasodnátok-e ilyen esetben vagy sem. Ez az én döntésem, nálam ez feltétel, de én ezt tudom, a tiétekre vagyok kíváncsi, már ha megosszátok.
2010. júl. 2. 22:09
 26/40 anonim ***** válasza:
Minden további nélkül. Mi pl. valószínűleg idén, de legkésőbb jövőre házasodunk, ítéljetek el nyugodtan, de házasodunk, ahogy nála kimondják a válást.
2010. júl. 2. 22:12
 27/40 A kérdező kommentje:
Dehogy ítéllek el. Semmi elítélendőt nem látok. Attól, hogy másképpen gondolkozunk, mások az elvárásaink, attól még nem leszel rossz a szememben és szerintem annak a szemében sem, aki hozzám hasonló véleményen volt :)
2010. júl. 2. 22:22
 28/40 anonim ***** válasza:

Köszönöm! Ez most tényleg jól esett, mert valóban ehhez a témához úgy áll a társadalom, ahogy áll, elítéli. Pedig egész egyszerűen csak arról van szó, hogy korábban valaki rossz döntést hozott, de ettől még joga van a boldog házasélethez újra. Véleményem szerint egy embert mindig "emberi" megközelítésből kell megítélni, tehát nem úgy, hogy na ez egy elvált ember, biztos valami "nem stimmel" nála...

Egy életet valóban fel kell építeni, de ha időközben rájön valaki, hogy nem a saját életét építi, akkor építsen fel egy újat, mert nem azzal kezdte, akivel kellett volna.

2010. júl. 2. 22:32
 29/40 anonim ***** válasza:
Voltál te már olyan igazán nagyon de nagyon szerelmes?Olyan teli a gyomrod pillangókkal zsong az agyad, hogy csak Ő Ő Ő-érzésre gondolok.Mert ez az érzés nem ismer feltételeket, kikötéseket és korábbi házasságokkal sem foglalkozik, hanem csak a jövővel számol, amit viszont csak és kizárólag együtt akar a nagy Ő-vel.
2010. júl. 2. 23:07
 30/40 anonim ***** válasza:
100%
Gondolkodj fordítva: összeházasodsz, s valamiért megromlik a kapcsolatotok. Párod lelép, s te ott maradsz fiatalon, akár még gyermek nélkül is. És senki nem akar veled házasodni, mert mással te már átélted az élményt. Ez korrektnek tartod? Lehet valakinek rossz döntése az első házassága, nem feltétlenül hibás áru a válás után. De a szíved joga, hogy kivel házasodj. Ha téged zavar, hogy másnak is esküdött már "örök" hűséget, akkor elkerülöd. De ezen az alapon igencsak nehéz lesz egy koron túl párt találni.
2010. júl. 3. 07:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!