A családotok ismerőseitek hogyan kezelték mikor kiderült a gyermeketekről/gyermekeitekről, hogy autista/aspergeres? Ti hogyan kezelnétek az érintett családokat?
3 gyermekünk van, közülük ketten érintettek. Amíg nem volt szakvélemény, a család és az ismerősök betudták őket furcsának, hisztisnek, különcnek, neveletlennek, ki mit gondolt a dolog mögé. Tudták, hogy kivizsgálásokra és fejlesztésekre járunk. Kaptunk hideget-meleget, mindenkinek volt valami tuti megváltó nevelési tippje. Miután megkaptuk a diagnózist a gyerekekről, hogy egyikük aspergeres, a másik autista, úgy megváltozott a viselkedésük, mintha nagyjából leprások lennénk. A szüleimet, egy barátnőmet és a családját leszámítva vagy kerülnek minket, vagy sajnálkozással vegyes undorral úgy viselkednek a gyerekekkel, mintha egy papucsállatka szellemi szintjén lennének, miközben ők ugyanazok a gyerekek, akik a 4 hónapja megkapott papír előtt voltak. A párom egyik rokona, aki az évek során sokszor vigyázott rájuk, mióta megkaptuk a diagnózist, már nem vállalja őket, mert mihez kezdene ő ilyen gyerekekkel...
Nem értem én ezt a nagy váltást.
Nálunk a diagnózis igazából már csak megmagyarázta azt, hogy az évek során miért távolodik tőlünk minden rokon, ha csak teheti. Neveletlennek bélyegezték a gyereket, minket pedig rossz szülőnek. Amióta megvan a diagnózis, szerintem azóta is elbagatelizálják a problémát. Nem is úgy van..., Te teszed autistává stb.
Tudatlanok. Mást nem tudok mondani. Nem érdemes velük foglalkozni. Segíteni úgyse fognak, se megkönnyíteni a hétköznapjaitokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!