Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha egy kapcsolatban, házasságb...

Ha egy kapcsolatban, házasságban az egyik fél nem tud kiteljesedni, nem tudja önmagát megvalósítani, akkor az a kapcsolat nem fog hosszú távon működni?

Figyelt kérdés

A férjemnek van munkahelye(bárhová átkérheti magát az országban), elég jó, nekem volt, de miután terhes lettem nem sokkal a szülés után felmondták a szerződésem. Sajnos ezen a területen ahol élünk, nem igazán találok munkát, nem is nagyon van. Talán 40 km-re lenne, de a gyerek még kicsi, és nagyon ragaszkodik hozzám, ha minden elutazgatnék, este 7 körül érnék haza és reggel 6-kor mennék. Ki intézné a kicsit? Bölcsibe bevennék, de a férjem nem minden nap van itthon, itt vannak a nagyszülők is... Nagyon keveset látnám, persze ha egyáltalán felvennének valahova, mert már egy jó pár helyre beadtam, de semmi. Még kb 1 éve megbeszéltük a férjemmel, hogy elmegyünk innen, egy nagyvárosba, és könnyebben boldogulhatunk, én is kiteljesedhetek és dolgozhatom, amit szeretnék. Akkor mélyponton voltunk, alig élünk napról napra, elegem van, hogy nem találok itt munkát, és belátta ő is. Megígértettem vele, hogy így lesz, azt mondta max márciusban de megyünk. Na azóta is itt nyomorgunk, továbbra sincs munkám, már tök becsavarodok itthon. Azt mondta a férjem nem megy ő innen sehová.

Most mi legyen? Teljesen kész vagyok. Miért mondta most azt, hogy sehová se megy?!Mikor megígérte, mikor azt mondtam, hogy kilépek ebből a kapcsolatból és elmegyek innen a kicsivel.

2010. jún. 30. 08:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
meg a nagyszülők, ha jól értem ott vannak.... ha segítséget tudnak nyújtani , pl. elhozzák majd a kicsit a bölcsiből, az már fél siker., akkor már ez a rész megoldott, 40 km-re is lehet menni. Kiemelném még egyszer hogy a legtöbb munkahely a 21. században sem "gyerek"barát. Nagyon sok nőt láttam az elbocsátási dokumentumokkal, és gyanúsan bölcsis/ovis gyerekeik voltak, akikért jóval a munkaidő vége előtt kellett menni.....
2010. jún. 30. 09:28
 12/16 BlackSword ***** válasza:
0%
Igaza volt az egyik előttem szólónak, hogy nagyon könnyű a pálya széléről adni az instrukciókat, mint odabent játszani... De egyébként érdekes a helyzet, mert aki falun él, az szivesen bemenne lakni a városba, aki pedig nagyvárosban él, az pedig legszivesebben kiköltözne falura... Az is hatalmas gond, hogy ma már az emberek sokkalta kompromisszumképtelenebbek, mint mondjuk az én nagyszüleim... sokkal kevesebbet tolerálnak a másiknak, pusztán csak azért, mert a másik ember nem pontosan úgy szereti az embert, mint ahogy ő azt -abszurd egoizmusából fakadóan- elvárja... Pedig lehet a másik teljes szívéből szereti, és sok mindent megtesz érte, de könnyebb azt nézni, hogy mi a hiba a másikban, mint örülni annak, hogy az embert szeretik... KOMPROMISSZUM!!! Ez legyen a megoldás...
2010. jún. 30. 10:41
 13/16 A kérdező kommentje:

Elnézést, ha zavaros voltam, csak még elég reggel volt, közben a kicsivel is voltam.

Tehát volt pár éve kompromisszum, miszerint egy pár évig itt maradunk, mert máshol jobban keresnénk és könnyebb lenne az élet. A férjem még szolgálati lakást is kapna bárhol. És a fizuja máshol sokkal több lenne, mert csak itt felénk nem fizetik meg rendesen. Annyira nem jó a fizu, de eléldegélünk, viszont már nemsokára 3 a kicsi és a gyes is kevés, de ha még az se lesz?! Nem biztos, hogy találok 40 km-vel arrébb melót, már évekkel ezelőtt még gyerektelenül sem sikerült. Végül ismeretség alapján helyben dolgoztam egy cégnél, ahová nem tudnak már visszavenni, van helyettem más. Tehát innen el kellene járkálnom, kocsit a férjem használja, ő sem helyben dolgozik 30 km-re. Kettőre nincs pénzünk, a tömegközlekedés gyatra. A gyerek hozzám szokott, mert én vagyok vele nap mint nep. De mit kellett volna tennem, ha a férjem nem akarta kivenni a részét belőle, most meg már nehezebb, mert megszokott engem és dacol. A férjem pedig türelmetlen. Hiába jelentkezek, nincs mire, ha van is már biztos betöltötték. Nem vagyok ingerült és ideges, csak kilátástalan és csalódott, mert végig ez motivált, hogy megyünk xy városba és el is küldtem a pályázatomat sok helyre, hívogatnak interjúkra, utasítom vissza őket, mert a férjem 2 hete kijelentette, hogy márpedig ő ugyan innen nem mozdul. Neki itt a munkahelye, én meg maradjak csak a gyerekkel, sőt jöhet még egy. Amit én nem szeretnék még! Addig amíg nem látom, hogy megbecsül és segít, mert idejéből kitelik. Szeretnék egy biztos munkahelyet és utána már szívesen vállalok egy másik gyerkőcöt, de még egy ilyen bizonytalan helyzetet nem akarok. Akkor leszek nyugodt, ha tudom szülés után is van hová visszamennem dolgozni.

Nem arról van szó, hogy karriert akarok csinálni mindenáron, de szeretnék jól fizető munkahelyen dolgozni, nem megint éhbérért gürizni, mint szülés előtt, alamizsnáért, mert örülhettem mint majom a farkának, hogy ezen a videkének legalább ez a munkahelyem van. Holottmáshol ennek a tripláját kapnám a szakmámért.

Ez a csalódottság pedig úgy megmérgez minden napot. Teljesen lelombozott. Az se lenne gond ha el kéne járkálnom dolgozni, de itt nem éri meg az se, mert az utiköltség lenne a fele a fizumnak. És igen a gyereket is cűgöljem magammal? Ébresszem hajnalban, mikor lehetne kényelmesebb életünk is? Tudom, hogy máshol is kevesebbet látnám, de ott legalább megélnénk! És ő is fejlődhetne, járhatna mindenféle foglalkozásra, amit itt nem tud.

Igen a férfiak fűt-fát igérnek, de betartani nem tudják. Ez szomorú, mert én ha valamit megigérék az úgy is lesz.

Nem tudom mi lesz így, de még semmi jövő képem nincs.

2010. jún. 30. 13:14
 14/16 anonim ***** válasza:

Nem tetszik ez nekem.

A férjed nem akar elmenni egy jobb helyre, ahol jobban megfizetik, ráadásul még át is kérhetné magát a munkahelyén, a gyereknek is több lehetősége lenne a fejlődésre, és a felesége is boldogabb lehetne.

Mi tartja vissza oda ahol most vagytok?

És mit értesz azon, hogy nem akarta kivenni a részét a gyereknevelésből? - De azért akarna második babát -

Nincsenek jelei, hogy megcsal? Nem is minden nap van otthon, azt mondod.

2010. jún. 30. 17:19
 15/16 A kérdező kommentje:

Hát mintha sokszor nyűg lenne neki gyere, bár mostanában már nem, de régen inkább elhúzott itthonról, mintsem segítsen. Mindent egyedül küzdöttem végig, hiába kértem szépen, csúnyán, nem akart foglalkozni vele. Majd ahogy nőtt, már kicsit többet kezdte érdekelni a gyereke és én is, főleg mikor fontolóra vettem a különválást. Nem minta apa, de már elviselhető és javul, remélem. De hogy még egy gyereket bevállaljak, vele?! Na ezt azért nem kockáztatnám, lógott a belem egyedül, főleg mikor beteg volt a kicsi.

Hogy megcsal? Azt nem tudom, akár az is lehet. Egy biztos, hogy álmodok ilyeneket néha, kb 3-4 szer álmodtam azt, hogy megcsal és hülyét csinál belőlem. Mondtam neki, de kiröhögött, volt egy-két gyanús jel is, de mindig kivágta magát.

Nem értem én sem miért nem akar elmenni innen, mikor lehetőség is lenne, még szolgálati lakást is kapna, nem kéne itt eladni semmit, csak elmenni egy időre máshová élni, és lehet vissza se akarnánk jönni. Eddig erről is volt szó, tök jól megbeszéltük, eldöntöttük. Küldtem a pályázatokat és mikor visszahívtak, hogy állásinterjú, egyből rávágta, ő biztos nem költözik. Ami nagyon meglepett, hisz terveztük, ezért pályáztam és most meg hívogatnak már vagy 10 melót visszadobtam, mert nem megyünk. Maradunk itt és élünk egyik napról a másikra, mert pénzünk épp annyi, hogy a gyereket ellásuk, de még kajálni se tudunk itthon mindig, mert nincs mit főzni már hónap végére. Kapunk a nagyiktól ezt-azt, sőt még sokszor pénzt is, amit én úgy röstellek, mert itthon vagyok, ahelyett, hogy dolgoznék. Csak egyszerűen nem vesznek fel itt sehová.

Gondolod megcsalna és ezért nem akar innen dobbantani?

2010. jún. 30. 20:16
 16/16 anonim ***** válasza:

Nekem is nagyon gyanús... szerintem merj dobbantani akár vele vagy nélküle... Szerinted meddig bírod így vele? Azért a "kapcsolat" szó kölcsönösségről is szól, nem csak az önzőségről, hogy most ott jó neki, neked nem, de azért szenvedj? Az élet ehhez rövid és nem erről szól.

Én költöznék, ha utánam jönne, akkor nincs semmi sus-mus-kus a háttérben, ha nem akkor meg úgyis csak az időmet pazaroltam volna rá... Végül is jobb ha előbb derülnek ki ezek a dolgok, mintsemhogy bepunyadj, nemde? Ha nem jönne utánam, akkor az azt jelenti hogy nem szeret, így még lenne időm egy normális pasit találni...

2010. júl. 1. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!