Csak engem taszít vissza?
Szia!
Én évekig csodálkoztam azon, hogy egy temetésen fotókat készítenek, érthetetlennek és feleslegesnek találtam. Most, hogy öregszem, már napirendre tértem felette, bár továbbra sem látom értelmét. Ilyen képek közösségi oldalon való mutogatását abnormálisnak tartom. Azt ég megértem, hogy valaki előveszi otthon, nézegeti, hogy mennyi szép virág, emlékezik stb...!
... én szívem szerint nagyon megmondanám az ilyennek a véleményem.
De még ennél kevesebbért is, pl. beszólnék, hogy takarítsál már ki, vagy valami:D
Bocs az offért.
Én sem helyeslem egyébként. Van ismerősöm aki a sírok között pózol egy temetésen, és a kép aláírása: Ugye milyen jól nézek ki!? stb.
,,De még ennél kevesebbért is, pl. beszólnék, hogy takarítsál már ki, vagy valami:D "
Ez most hogy jött ide?Egyébként tényleg beteges és undorító dolog,ebben megegyezhetünk.
Régen is fényképeztek a temetéseken. A legtöbb család szétszóródott,és csak esküvőkön vagy temetéseken jöttek össze. Természetesen senki nem "pózolt" a fényképezés kedvéért. A családtagoknak pedig sokszor segített,ha a képek segítségével felidézhették a búcsúzást a halottjuktól. A netre feltenni én is ízléstelennek és morbidnak tartom.
Aki a fényképezést is annak tartja,az mit gondol a temetés utáni halotti torról? Szerintem az sokkal morbidabb szokás. Enni-inni,beszélgetni,amikor a halott még ki sem hült? Pedig ez már kétszáz éve is szokás volt.
Én elhűlve tapasztaltam, hogy manapság fényképeket készítenek egy temetésen. 3 éve voltunk a férjem nagybátyjának a temetésén, és a temetés végén megkért minket anyósom, hogy készítsünk pár képet a koszorúkkal teli sírról, persze arcok, és személyek nélkül. Én ízléstelennek és kellemetlennek éreztem temetőben fényképezni, de eleget tettünk a kérésének, kattintottunk párat a mobilunkkal.
Igazán akkor kezdtem megérteni ezt a dolgot, amikor idén a 70 éves nagymamám kért meg az apukája temetésén ugyanerre. Már nem botránkoztam meg, lefotóztuk a koszorúktól roskadozó sírhalmot, kinyomtattuk és elvittük neki. Mikor láttam az arcán, azt a megnyugvást, ahogy a képet szorította, talán megértettem...
Szia!
Modjuk engem nem nagyon érdekel, de igazad van hogy magának kéne elintéznie. Ez olyan mintha te szexuális vagy intim képeidet valaki más kitenné. Ezzel ők csak az elhunyt lelket zavarják. Nekik sem esne jól. Békén kell őket hagyni, van így is elég bajuk ha gyászolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!