Elementem aupair -nek az idei tanevre, de szeretnek hazamenni. Hogyan mondjam el ezt a csaladnak?
Az okok, amiert szeretnek menni:
1. anyagilag nem eri meg nekem, nagyon keveset fizetnek, a varos nagyon draga, ha szorakozni jarok, minuszban vagyok, ha nem jarok sehova bedilizek a maganyomba...
2. legfontosabb ok: a csalad nem eppen a legbefogadobb, sok esetben bunkok peldaul nagyon keves etelt tartanak a lakasban, penzt hogy vasaroljak nem adnak, magamnak kell azt is allnom, vagy eszem ami itthon van (cornflakes, keksz, rizs, ures teszta) vagy a napi keresetem elmegy etelre es\vagy hozzavalokra, ha fozni szeretnek magamnak
3. a gyerekek nagyon neveletlenek, fel eve itt vagyok, teljesen levegonek neznek
4. sokkal tobb munka, elfoglaltsagot kernek, mint amit megajanlottak mikor jottem. Napi 3 orarol volt szo, ehhez kepest napi 6 ora minimum, amit a gyerekekkel toltok.. plusz az egyeb napi teendok, amiket az anyuka rendszeresen kioszt..
Amugy a varost es az itteni embereket nagyon szeretem ..
Szerzodesunk nincsen, nem ceg altal vagyok itt, hanem egy netes oldalon privat modon kerestek fel\ismertem meg oket
a bemutatkozoban kaptam egy levelet a feladatokrol, mit varnak el, mennyi munkara szamitanak, ebben az allt hogy reggel 7.30 -tol 8.30 -ig gyereket elokesziteni es elkiserni a suliba
delutan 4.30 -tol 6.30 -ig hazahozni, snacket csinalni nekik, felugyelni amig nem jonnek a szulok
ehhez kepest ez 7.00 - 9.00
este 8-ig
Ez a két mondatod tipikus ellentét. Sokat kérnek töled, legyél a gyerekekkel stb... de mikor nem kell velük lenni akkor meg baj, ha levegönek néznek. Jobblenne, hogy akkor is rajtad lógjanak? Gondolom a család kiadta, hogy hagyanak neked is békét néha...
Nem.. felreertettel.. a gyerek levegonek nez azalatt az ido alatt, hogy veluk vagyok. Peldaul kerdezek valamit, mondok valamit, mintha a falnak beszelnek, semmi reakcio, kerek valamit semmi...aztan az anyuka jon hozzam, hogy miert nem irtak meg a lecket, miert neznek annyi tevet... ha kerem kapcsoljak le, semmi reakcio, ha lekapcsolom en, kiabalas, hiszteria, uvoltozes stb.
A csalad vacsorara van itthon, akkor az anyuka hoz valamit a boltbol pl. tojast, vagy rendelnek kinait, mcdonalds, pizza..
Egyszer kerdeztek meg mit szeretnek a boltbol, egyszer hoztak is, tobbet soha... en mondjam ..az olyan erdekes lenne.. "hozna nekem tojast, tejet, joghurtot, esetleg valami csirket..?"
"A csalad vacsorara van itthon, akkor az anyuka hoz valamit a boltbol pl. tojast, vagy rendelnek kinait, mcdonalds, pizza..
Egyszer kerdeztek meg mit szeretnek a boltbol, egyszer hoztak is, tobbet soha... en mondjam ..az olyan erdekes lenne.. "hozna nekem tojast, tejet, joghurtot, esetleg valami csirket..?"
Mondjuk tényleg gáz:(
Szerintem először mondd nekik, mit kérsz: előételnek Padlizsánkrémmel töltött paradicsom", majd "Húslevest Krúdy módra", ezt követheti: a "Vörösborban pácolt,sült kacsamell zöldséges rizzsel és aszalt gyümölcs chutneyval", majd jöhet a "Gundel palacsinta kívánságra rumlángban".
Majd sürgősen gyere haza.
Szerződés nélkül dolgozni ma már több, mint bűn. Egyszer majd leszel (lennél) nyugdíjas is (de legalábbis - jó esetben - eléred majd azt a kort, amikor már nem fogsz tudni (az egészséged, erőnléted miatt) dolgozni, és akkor nagyon nem mindegy, hogy 10, 20 vagy 30 év munkaviszonyod van, mint ahogy az sem lesz mindegy, hogy az utolsó x évben 100.000 volt a havi béred, vagy 500.000, vagy 1.000.000 HUF(vagy ennek megfelelő egyéb más valuta).
"sokkal tobb munka, elfoglaltsagot kernek, mint amit megajanlottak mikor jottem."-én ezt szóvátenném. Amúgy munkát, feladatot nem megajánlani szoktak, hanem előírni és követelni (csúnya szóval bevasalni). S az ilyesmit írásban, munkaszerződés (vállalkozói munkaforma esetén megbízási szerződés) keretében szokták rögzíteni.
Amit ilyenformán nem rögzítenek, csak csináltatnak veled, arra nem lehet hivatkozni később referenciaként sem, meg semmilyen módon nem legális, így az ilyen feladatok elvégzését én meg is tagadnám, vagy kérném, hogy akkor ezt és ezt most foglaljuk írásba.
nyilván nem fizetnek utánad TB-t, nincs betegszabid és egyszer majd eljön a nyugdíjaskor, amikor nagyon nem mindegy, hogy hány év munkaviszonyod van, meg mennyi volt az utolsó X évben a kereseted.
semmi ilyesmit nem fizetnek, de nyilvan nem tervezek innen nyugdijba vonulni.. max egy 8-9 honapra terveztem itt lenni
volt, hogy orvoshoz (fogorvos) kellett mennem, fel se ajanlottak, hogy fizetik..
Áruld már el, melyik országban vagy???
Másrészt beszéled egyáltalán a nyelvet, vagy csak tanultál pár évig MO-on, de megszólalni nem tudsz?
Hát bocs, de itt te voltál a hülye.
De ha se szerződés, se megállapodás, semmi nincs, akkor mit görcsölsz??
Közlöd, hogy jövő szombatra repülőjegyed van, úgy döntöttél, hazamész, köszi az eddigieket. Ennyi. Mit problémázol ezen, ha ennyire feketén vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!