Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A kérdés csupán elméleti, nem...

A kérdés csupán elméleti, nem velem történt, nem is egy szomszédommal, vagy rokonommal!?

Figyelt kérdés

Csak érdekel a dolog. Mi van akkor, ha az anyát bántalmazta, vagy folyamatosan bántalmazza a férje /párja. Most ugye nem egy gyermektelen nőről beszélünk, hanem egy anyáról.

Szóval, ha úgy dönt, hogy lelép, akkor nyilván vannak ezek a szervezetek, mint a NANE, de hogy működik felvenni velük a kapcsolatot?

Eljönnek és segítenek a nőnek elkoltozni gyerekestol? De hova mehet egy nő? Anyaotthon? Kíváncsi lennék, maga a folyamat hogy mukodik.

2018. dec. 19. 14:41
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Utolsó előtti! A kérdés elméleti! Én nem kerülnek ilyen helyzetbe, mert az első pofon után lépnék és lenne hova. De se gyerekem, se ilyen helyzetem!!
2018. dec. 21. 18:58
 12/16 anonim ***** válasza:

Engem nem kell meggyőznöd. De sok érintett így adja elő. Valami oka meg biztos van annak, hogy egyáltalán eszedbe jutott, és hogy ilyeneket tudsz.

De akkor miért érdekel a kérdés? Hogy fogalmazódott meg benned?

2018. dec. 21. 19:32
 13/16 A kérdező kommentje:
Nem akarok senkit meggyozni semmiről. A minap láttam egy bántalmazott anyát a babajaval és innen jutott eszembe a kérdés. Ha elhiszed, hogy nem én vagyok ez az anya (gyerek nélkül nehéz is lenne), akkor jó, ha nem hiszed, lelked rajta.
2018. dec. 21. 19:43
 14/16 anonim ***** válasza:

Csak egy okot mondjál, hogy miért ne hinnék neked? Még jó hogy elhiszem. De el is mondtad, hogy miért merült fel ez benned. Innentől teljesen érthető, és egyértelmű.

Tudsz valamit a további sorsáról is? Segítettél neki?

2018. dec. 21. 19:56
 15/16 A kérdező kommentje:
Nem tudok semmit és sajnos nem volt alkalmam segíteni sem neki 😔.
2018. dec. 21. 21:51
 16/16 anonim ***** válasza:
Családsegítő szolgálat is segít, felveszik a megfelelő szervezettel a kapcsolatot. A meneküléshez nagy elhatározás kell, mert gyakorlatilag esélyt sem szabad adni a bántalmazónak, hogy megtalálja a családot. Ezért szó szerint fel kell szívódni. A fogadó szervezet diszpécserével telefonon megbeszélnek egy találkozási pontot (pl. Püspökladány vasútállomás, ahová segítenek neki eljutni a családsegítősök, vagy lehet kérni rendőri segítséget is ahhoz, hogy elhagyja a házat), ahonnan elviszik az anyát a gyerek(ek)kel az átmeneti szállásukra, ami egy befogadó otthon. Itt általában egy évig maradhatnak, ezalatt segítenek neki az új városban munkahelyet, albérletet találni, képessé teszik arra, hogy új életet kezdjen (pszichológus is foglalkozik velük, hogy fel tudják dolgozni a traumát). De ehhez meg kell szakítania minden addigi kapcsolatát (nem árulhatja el senkinek az új lakhelyét, a saját anyjának sem), nehogy ilyen-olyan módon kideríthesse a bántalmazó az új címét. A tapasztalat viszont az, hogy több esetben nem telik el egy hónap és hazamennek, vissza a bántalmazóhoz, mert pl. a gyerekeknek hiányzik az apjuk, nem érzik jól magukat az idegen városban, távol a szeretteiktől stb...
2018. dec. 23. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!