Rokonommal élek együtt albérletben, felváltva vesszük a szükséges dolgokat. Kell számolni a mennyiséget?
Nem ez a nagy tétel.
Pl. húst ki mennyit vesz és mennyit eszik?
Mert ha ő drágábbat vesz, vagy nagyobb adagot vesz, akkor máris helyrebillent az egyensúly, sőt, alighanem ő fizet bele a te költségedbe. Szóval összességében nézd a vásárlásait, ill. tedd hozzá azt is, hogy az adott dologból esetleg nem egyformán fogyasztotok.
Nézd, egy együttélésnél két eset van:
1. Vagy van egy egészséges nagyvonalúság mindkét félben, de tisztesség is, hogy nem akarja kihasználni a másikat.
2. Vagy pedig jobb mindent külön venni. Én WC-papírom - te WC-papírod, én szalámin - te szalámid, én szappanom - te szappanod stb. Mintha idegenekkel laknál egy lakásban/koleszban.
Függ attól is, mennyi ideig marad így ez a helyzet. Ha csak 2-3 hónapig, akkor inkább nagyvonalú az ember, még akkor is, ha úgy érzi, hogy a másik ezt kihasználja. Ha évekig is elhúzódhat, akkor jobb még békességben megcsinálni a külön kasszát, ne akkor, amikor már ezer sérelem lesz benned és sértetten vágod a fejéhez, hogy mi mindenben vettél többet nála.
Szerintem a legegyszerűbb lenne, ha összeírnátok pontosan, hogy havonta venni kell:
1 db 1 literes jar mosogatót
1 csomag 8 darabos wc papírt, stb.
Nyilván neked van igazad, nem úgy működik, hogy ő mindenből a legkisebb kiszerelést veszi, és mondjuk harmad annyit költ a dolgokra mint te. Az ilyet meg sem kéne kérdezni. Egyébként meg egy paraszt az uncsitesód, de mindegy...
az ételt mindenki magának veszi. Ami közös az a folyékony szappan, mosogatószer, wc papír, mosogató szivacs.
Persze néha lehet kérni a másik lisztéből/akármijéből, de az ilyeneket magunk vesszük, mert elég másokat eszünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!