Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 24 évesen még itthon lakok,...

24 évesen még itthon lakok, viszont sokan nyomasztanak azzal, hogy költöznöm kéne, csak nem nagyon van miből. Mi a jó megoldás?

Figyelt kérdés
24 éves nő vagyok. Lassan egy éve végeztem az egyetemen. Dolgoztam utána, viszont jött sajnos egy munkanélküli időszak a nyáron-ősszel. Most újra dolgozok, de nem keresek túl sokat. Az utóbbi időben sokan kérdezik hogy még hogyhogy a szülőkkel lakok? Már elkezdtem magam szégyellni emiatt, hiszen ebben a korban sokan különköltöztek. Egy vidéki megyeszékhelyen élek, ide jártam egyetemre, és jelenleg is itt a városban dolgozok. Nem látom értelmét, hogy elköltözzek a város másik felébe albérletbe. Pénzem nem is nagyon maradna. A kevéske fizetésem nagy része elmenne a rezsire. Szüleim azt mondják gyűjtögessek egyelőre, aztán majd költözök. Jó a kapcsolatom a szüleimmel, nem kezelnek gyerekként. Itthon is segítek nekik amiben tudok, szóval az estéim se fekvéssel telnek ha hazaérek. Viszont egyre nyomasztóbb hogy munkahelyen, vagy ismerősöktől is megkapom,hogy költözni kéne lassan. Unokatestvérem 2 évvel fiatalabb nálam, neki a szülei vettek egy lakást, így egyedül lakik, tőle is hallgatom, hogy milyen jó úgy, de nekünk nincs pénzünk lakást venni. Barátommal még nem tartunk ott, hogy összeköltözzünk, ráadásul jövőre lehet külföldön fog dolgozni, tehát értelme nem lenne a közös albérletnek. Szerintetek mi a jó megoldás?
2018. dec. 8. 14:28
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

#19: Írtam korábban hogy a párommal nem aktuális még az összeköltözés. És lehet hogy külföldön fog munkát vállalni februártól. Minek vegyünk ki albérletet ha ott se lenne?

Olvassátok már el a korábbi válaszaim, mert mindent leírtam. Nem kell 80x megkérdezni ugyanazt.

2018. dec. 8. 18:38
 22/31 anonim ***** válasza:
7%

Akkor ne koltozz.

De igy sose leszel fuggetlen a szuleidtol.

2018. dec. 8. 18:48
 23/31 anonim ***** válasza:
91%

Jézusom. Na itt látszik mennyire buta emberek vannak. Olyanok osztogatnak tanácsot akik se a kérdést, se a válaszokat nem olvassàk el. :D Csak az észt osztják.

Írja a kérdező, hogy ugyanabban a városban lakik ahol dolgozik. Mi a francnak költözzön el 2 utcával arrébb? Mert a gyakori népe ezt tanácsolja? Azt is írta hogy a kapcsolata nem tart ott,hogy összeköltözzenek. Ez is érthető. Nem mindenki azért van együtt valakivel,hogy hasznot húzzon belőle, de az itteniek ezt sem fogják fel. Meg szedjen össze valakit emiatt? Jesszus.

Hogy mennyi a fizetése.. Az itteni nagyokosoknak semmi köze hozzá.

Az is jó, hogy sose fog függetlenedni a szüleitől. :D 24 éves. Nem a 40-es, 50-es éveit tapossa. Ha egy kèt évig még gyűjtöget, akkor sem lesz késő költözni. És ahogy làtom nem egy semmittevő, vagy lusta ember akinek esze ágában sincs semmit csinálni. Úgy támadják itt egyesek mintha egy 50 éves semmirekellő lenne. Az alja nép itt gyűlik össze.

Kérdező! Kaptál jó, hasznos tanácsokat is szerencsére. Nem fogom ismételni ugyanazt. A rosszindulatú senkikkel pedig nem kell foglalkozni. Nem késtél le semmiről. És az is becsülendő, hogy jóban vagy a szüleiddel.

2018. dec. 8. 19:09
 24/31 anonim ***** válasza:
93%

Te nem bírod felfogni hogy nincs jelenleg annyi pénze? És hogy leírta többször hogy nem költöznek még össze a barátjával. Neked gond van a felfogóképességeddel.

Szerinted mi abban a nagy tragédia ha jövő ilyenkorra 25 éves korára gyűjti még a pénzét és akkor fog külön költözni? Vagy most költözzön el,igaz a teljes fizetése elmegy az albérletre de igazán menő lesz mert egyedül lakik! Tartaléka se marad vagy a jövőre nézve megtakarítása.

Annyira buta vagy mint a föld.

2018. dec. 8. 19:44
 25/31 A kérdező kommentje:

#25: Köszi hogy a védelmemre keltél de hagyd. :) Nem kell vitatkozni.

Jelenleg nem fogok tudni elköltözni. Ezt nem bírják felfogni az ismerőseim sem. Én is 1-2 évet szeretnék várni max. Vagy ha addig úgy alakul a kapcsolatom, esetleg mádik városban kapok munkát akkor hamarabb költözök de ennyi. Hiába írják le itt ezerszer hogy kezdjem meg a saját életem, de nem megy most. Aki nem tudja felfogni azt sajnálni tudom. Én elhiszem hogy van akinek ennyi idősen férje meg gyereke van, de nekem nincs. Nem ìgy alakult az életem. Nem fogom emiatt megölni magam. Öreg sem vagyok, és nem tervezem a családi házban leélni az életem. Remélem most már mindenkinek világos a helyzet.

2018. dec. 8. 19:53
 26/31 szántóvető ***** válasza:
10%

"Te nem bírod felfogni hogy nincs jelenleg annyi pénze?"-az előbb még azt írtad: "Hogy mennyi a fizetése.. Az itteni nagyokosoknak semmi köze hozzá."-most meg erre hivatkozol..

1.kommentem 1. mondatát sem olvastad.ugyan mi mást lehetne javasolni?csak okoskodsz össze-vissza.

"Barátommal még nem tartunk ott,hogy összeköltözzünk"-írta a kérdező.ezt az anyagiakra érthette szerintem.mert ugyan mi másra?ha nem komoly kapcsolat akkor nem említette volna.

"Szerinted mi abban a nagy tragédia ha jövő ilyenkorra 25 éves korára gyűjti még a pénzét és akkor fog külön költözni?"-semmi,csak kevéske fizuból nehéz lesz összespórolni annyit.

"Annyira buta vagy mint a föld."-te meg még felfogni sem tudod hogy mit írtam.de ami ennél is rosszabb hogy hozzáképzelsz dolgokat,kiegészíted a tévképzeteiddel így aztán arra válaszolsz.

2018. dec. 8. 19:54
 27/31 A kérdező kommentje:
#27: Nem az anyagiakra értettem. Hanem hogy nem vagyunk együtt olyan régen, hogy az összeköltözés szóba jöjjön. Ráadásul nem egy városban lakunk, úgyhogy valamelyikünknek ott kéne hagyni a munkahelyét ha össze akarnánk költözni. De ez már tényleg magánügy. Illetve senkire nem fogok ráakaszkodni azért hogy külön költözzek. A kevés fizetés mindenkinek más. Én sem 50 ezret keresek, de nem is 300 ezret. Gondolom nem kell elszámolnom neked az anyagiakról. :) Lehet egy év múlva lesz jobb lehetőségem magasabb fizetéssel. Ilyet írni, hogy emiatt nem fogok haladni... A kötekedést hagyd már abba! Te látsz bele dolgokat az egészbe mert olyanokat írsz rólam, ami nem is valós. Úgyhogy állj le.
2018. dec. 8. 20:13
 28/31 anonim ***** válasza:
100%
#27: Ugyanazt írtam le mint a kérdező. Nem tudom mit képzeltem hozzá. :D Írod hogy egy év múlva nem lesz annyi pénze, hogy külön költözzön, de most nyilván akkor külön tud. :D Gondolkodás egyenlő a nullával. Bár ilyen névvel mit is várhat az ember. :D :D
2018. dec. 8. 20:20
 29/31 anonim ***** válasza:
51%

Lefogadom,akik ezt kérdezik többnyire mind idősek,amikor szinte fillérekért lehetett lakáshoz jutni,meg albérletben lakás nem okozott gondot.

Ezek az emberek megrekedtek abban a világban.

Nem kell velük foglalkozni,elég baj nekik,hogy ilyen tudatlanok.Ne érezd rosszul miattuk magad.

2018. dec. 8. 23:34
 30/31 anonim ***** válasza:

Ha adsz a véleményükre akkor közlöd, hogy nem állsz úgy anyagilag, hogy elköltözz, vagy jó a viszonyod a szüleiddel így nincs okod különköltözni mert így tudsz spórolni.

Idegen emberekkel meg közöld, hogy semmi közük hozzá, akár nyiltan akár burkoltan.

Egyedül a te dolgod, hogy mikor költözöl külön.

A külön költözés okai:

*rossz viszony a szülőkkel/testvérekkel, így vállalják a rosszabb anyagai helyzetet is csak ne kelljen velük lenni.

*párkapcsolat, saját külön háztartás.

*jó állás, jó anyagi helyzet, lazán megteheti, hogy függetlenedjen é meg is teszi.

Valamint manapság nagy a média nyomása is, mert az is azt sulykolja, hogy külön kell költözni a gyereknek felnőttkorára....sokan ennek akarnak megfelelni, illetve a barátok véleménye miatt.

Nem jobb, egy jó családi viszonyban együtt élni szülőkkel és spórolni saját lakásra, mintsem különköltözni albérletbe amire rámegy a fizetés, vagy összeköltözni idegenekkel, osztozni a bérleti díjon és elviselni más sz@rságait.

2019. ápr. 14. 18:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!