Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 24 évesen még itthon lakok,...

24 évesen még itthon lakok, viszont sokan nyomasztanak azzal, hogy költöznöm kéne, csak nem nagyon van miből. Mi a jó megoldás?

Figyelt kérdés
24 éves nő vagyok. Lassan egy éve végeztem az egyetemen. Dolgoztam utána, viszont jött sajnos egy munkanélküli időszak a nyáron-ősszel. Most újra dolgozok, de nem keresek túl sokat. Az utóbbi időben sokan kérdezik hogy még hogyhogy a szülőkkel lakok? Már elkezdtem magam szégyellni emiatt, hiszen ebben a korban sokan különköltöztek. Egy vidéki megyeszékhelyen élek, ide jártam egyetemre, és jelenleg is itt a városban dolgozok. Nem látom értelmét, hogy elköltözzek a város másik felébe albérletbe. Pénzem nem is nagyon maradna. A kevéske fizetésem nagy része elmenne a rezsire. Szüleim azt mondják gyűjtögessek egyelőre, aztán majd költözök. Jó a kapcsolatom a szüleimmel, nem kezelnek gyerekként. Itthon is segítek nekik amiben tudok, szóval az estéim se fekvéssel telnek ha hazaérek. Viszont egyre nyomasztóbb hogy munkahelyen, vagy ismerősöktől is megkapom,hogy költözni kéne lassan. Unokatestvérem 2 évvel fiatalabb nálam, neki a szülei vettek egy lakást, így egyedül lakik, tőle is hallgatom, hogy milyen jó úgy, de nekünk nincs pénzünk lakást venni. Barátommal még nem tartunk ott, hogy összeköltözzünk, ráadásul jövőre lehet külföldön fog dolgozni, tehát értelme nem lenne a közös albérletnek. Szerintetek mi a jó megoldás?
2018. dec. 8. 14:28
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
98%
"Úgy, hogy szeretnek a szüleim és én is szeretem őket." Erre sajnos elég sokan azonnal elkussolnak.
2018. dec. 8. 15:25
 12/31 szántóvető ***** válasza:
6%
megoldás egy olyan munkahely lenne amely jól fizet.alacsony keresetből semmire nem fogod vinni az életben.hacsak nem találsz egy gazdag pasit aki eltart.de erre bátor dolog lenne alapozni mert úgyis lecserélne előbb-utóbb.
2018. dec. 8. 15:59
 13/31 A kérdező kommentje:

Hű de jóindulatú vagy! :)

Örülök, hogy végre lett munkahelyem. Nem ezen a munkahelyen fogok megöregedni, ebben biztos vagyok. Ha lesz jobb, lépek. A gazdag pasis szöveg meg nagyon szánalmas. Van barátom, akit szeretek. Ő is átlagosan keres. Sokaknak ha a rosszindulat fájna, már ordítana... De köszi az építő jellegű kommented!

2018. dec. 8. 16:04
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Az a jó megoldás, hogy az ismerősök véleménye és elvárásai szerint éld az életed, és ne is azok alapján formáld a saját véleményedet. Ilyen emberekkel nincs értelme kapcsolatot tartani.

Azért mondják, hogy szétcsesszék az életed jó részét, elmérgesítsék a jó viszonyt a szüleiddel, hogy aláássák az önbizalmad, az önbecsülésed.

2018. dec. 8. 16:24
 15/31 anonim ***** válasza:
100%
szóval ne az ismerősök véleményére adj
2018. dec. 8. 16:25
 16/31 anonim ***** válasza:
6%

Kérdező, milyen diploma az amivel nem keresel annyit hogy kifizess egy albérletet és nehéz vele munkát találni?

9es: ezért kell úgy házat venni, hogy fele-fele, így válás esetén se semmiződik ki az ember. Nem elvárni hogy a pasi fizessen a lakást. Tényleg ciki 30-40 évesen visszaköltözni a gyerekszobába, főleg ha van már saját gyerek is. Előrelátónak kell lenni.

2018. dec. 8. 16:31
 17/31 anonim ***** válasza:
0%

Van barátod? Ő mit mond erre?

Ha nincs, akkor szedj fel egy srácot, kette már simán kivehettek egy albérletet. 25/F

2018. dec. 8. 17:12
 18/31 anonim ***** válasza:
73%

Senkinek nincs joga a pénztárcádban kutakodni és meghatározni, hogyan élsz!

Kivéve persze azt az embert, aki kifizeti az albérletedet minden hónapban...

2018. dec. 8. 17:15
 19/31 anonim ***** válasza:
12%

Szerintem akinek ilyen barátai vannak annak nem kell ellenség.

Masfelol tobben irtak hogy diploma igy ugy es nem keresel vele eleget egy alberletre ebben azert van valami!

Ne szord a penzt es akkor marad . Szomszédom hentes igy nem kereshet tul sokst meg is jut neki alberletre, ezert ketlem hogy te es a parod ne tudnatok kifizetni egy alberletet 2 en ... ugyan is ezt atlagkeresetbol is sokan megoldjak.

2018. dec. 8. 17:48
 20/31 A kérdező kommentje:

Nem a szakmámban dolgozok. És igen van barátom. De leírtam a kérdésben, el kéne olvasni és nem baromságokat javasolni.

A pénzt sem szórom. Amit keresek az a számlámon van, csak a legszükségesebb dolgokat veszem meg belőle. Szüleim sose kértek belőle semmit. Egyébként látom itt is megy a pénztárcában turkálás. :)

Akik hosszabb értelmes választ írtak azoknak köszönöm! Megpróbálok nem figyelni mások "tanácsaira". Nincs rossz életem. Én nem szoktam megbántani másokat, de sajnos fordítva nem így van..

2018. dec. 8. 18:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!