Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A sógornőm jogosan várná el,...

A sógornőm jogosan várná el, hogy kifizessük a lánya tönkrement telefonját?

Figyelt kérdés

Mielőtt átjöttek, direkt figyelmeztettük őket, hogy kütyüket vagy ne hozzanak vagy olyan biztonságos helyen hagyják, hogy a legkisebb fiunk ne férjen hozzá, mert mindent szétszerel, szétszed. Ők azt mondták, hogy persze, megértették. Mikor megérkeztek, akkor is a lelkükre kötöttem, hogy okos cuccokat biztonságos helyen tartani, mert a szerelőnk igen kreatív. Azt hittem, tényleg minden rendben lesz. A vacsora végén viszont a lányuk elkezdett dühöngeni, hogy a fiunk tönkretette a telefonját, amit a mosdóban hagyott... A sógornőm meg most elvárná, hogy kifizessük nekik a kárt (kb 180000Ft). Én nem érzem jogosnak ezt, de a férjem családja húzgálja a száját és az anyósom is telefonált, hogy ugye csak valami félreértés, hogy nem fizetünk.

Ilyen esetben mégis mit kellene tennünk?

2018. dec. 8. 13:36
 81/99 anonim ***** válasza:
59%

Nem fizetnék, de azért elnézést kérnék, hogy "ezerszer bocs a telefonért, de a szabályokat ismertétek, de nem tartottátok be, a felelősség így nem a miénk."

Garantáltan érezteti majd a negatív hatását a családi kapcsolatotokban ez az eset, ezért hogy legalább tompítsak valamicskét, Media Markt ajándékutalványt vagy némi zsebpénzt adnék karácsonyra a kiscsajnak mondjuk olyan 20.000 ft értékben. Így gyakorlatilag adtál is meg nem is, viszont legalább rámutató magatartást villantasz a békülés felé...

2018. dec. 9. 23:11
 82/99 anonim ***** válasza:
46%

Nem, nem fizetném ki. Egy ismerősömnek van egy (nem autista) mindent szét szerelő gyereke. Ezt tudom, vigyázok a saját cuccomra, és nem jutna eszembe kifizettetni veluk.

(Csak én nem értem, hogy anyosnak ehhez mi köze?)

2018. dec. 10. 00:03
 83/99 anonymousreview60 ***** válasza:
31%

#81 tanácsát érdemes megfontolni, mert ugyan teljes mértékben a szerelő édesanyjának van igaza, de ha csak ennek udvarias hangnemű hangoztatása történik meg, akkor a másik család szinte bizonyosan bunkónak tekinti. Mert sokkal könnyebb őket okolni, mint belátni, hogy hibáztunk.

Tanulja meg a büdös kölök a szabálybetartást!

A kiscsaj így járt! Sajnos nektek meg a rokoni viszony tovább nem rontása érdekében érdemes ekkora ajándékba beruházni. Érdemes hangoztatni az együttérzést is a kiscsaj felé. Az utalvány jól hangzik. Max. 20.000.

2018. dec. 10. 09:17
 84/99 anonim ***** válasza:
71%
Aki szerint egy négy éves autista megnevelhető, az inkább hallgasson, mert látszik, hogy fogalma sincs róluk.
2018. dec. 10. 10:15
 85/99 piroska és a farkas ***** válasza:
78%
84- és, sajnos még sokak hozzàszólàsàból àrad az " a büdös kölke"... FOGALMUK SINCS arról, hogy mit jelentenek egy autista, még egy úgymond " jól működő" autista gyermekkel is a mindennapok, mennyi extra tudatossàg, és mennyire nem csak nevelés...
2018. dec. 10. 11:29
 86/99 anonim ***** válasza:
62%
Érdekes hogy eltűnt a kérdező miután mások is írták hogy kamu mert egy 200 ezres telefont nem lehet csak úgy szét szerelni.
2018. dec. 10. 11:49
 87/99 anonim ***** válasza:
29%
Ott verném pofán a szűlőt is meg a gyereket is. Miért adnak egy lánynak egy nagyon drága telefont? Musicallyzni? vagy instangramozni? Mindig utálom amikor anyuci apuci megveszi nekik a drága iphonet ,hogy menőzzön vele de kihasználni nem tudja persze... Bocsi a csúnya szavakért de ilyenkor mindig kiakadok...
2018. dec. 10. 20:31
 88/99 anonim ***** válasza:
57%
Dehogy fizetném. Lett szólva, tudják, hogy autista, és máshogy viselkedik. Nem rakta a lány a többi telóhoz, hanem mosdóban hagyta..ennyi.
2018. dec. 10. 20:39
 89/99 anonim ***** válasza:
21%

"FOGALMUK SINCS arról, hogy mit jelentenek egy autista, még egy úgymond " jól működő" autista gyermekkel is a mindennapok, mennyi extra tudatossàg, és mennyire nem csak nevelés..."

Tényleg? Egy autista 4 éveshez sokkal több tudatosság kell? Akkor mesélj kérlek hogy lehet egy szülő olyan felelőtlen hogy egy telefon egész tönkre tételének és aprításának ideje alatt egy percre sem néz a gyerekre, hogy vajon mitől van csendben. :)

"Nem rakta a lány a többi telóhoz, hanem mosdóban hagyta..ennyi."

Szerintem is akasszuk fel a csajt, az ilyen élettelenek pusztuljanak, akiknek így kimegy valami a fejükből, és figyelmetlenek. Az életben ennél nagyobbat nem is hibázhat már...

2018. dec. 10. 20:58
 90/99 anonim ***** válasza:
33%
Kedves kérdező, függetlenül attól hogy a gyermeked autista vagy sem ,ha vacsoráztatok, a gyermeked miért nem evett veletek??annți ideig amíg ettetek neked sem tűnt fel hogy a gyereked nincs sehol,megnèzd hova tűnt el??180.000 volt telefon ami azért nem kevés pénz gondolom nem egy Nokia 1310 és volt amiről pik pak leszedem a hátlapot,szètbontom...Nekem ez a kérdés nem kicsit hanem nagyon bűzlik...De ha mégis igaz akkor ideje lenne felnőni a feladathoz hogy gyereket nevelj és meg tanits neki hogy nem nyúlunk más dolgaihoz...
2018. dec. 11. 00:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!