A sógornőm jogosan várná el, hogy kifizessük a lánya tönkrement telefonját?
Mielőtt átjöttek, direkt figyelmeztettük őket, hogy kütyüket vagy ne hozzanak vagy olyan biztonságos helyen hagyják, hogy a legkisebb fiunk ne férjen hozzá, mert mindent szétszerel, szétszed. Ők azt mondták, hogy persze, megértették. Mikor megérkeztek, akkor is a lelkükre kötöttem, hogy okos cuccokat biztonságos helyen tartani, mert a szerelőnk igen kreatív. Azt hittem, tényleg minden rendben lesz. A vacsora végén viszont a lányuk elkezdett dühöngeni, hogy a fiunk tönkretette a telefonját, amit a mosdóban hagyott... A sógornőm meg most elvárná, hogy kifizessük nekik a kárt (kb 180000Ft). Én nem érzem jogosnak ezt, de a férjem családja húzgálja a száját és az anyósom is telefonált, hogy ugye csak valami félreértés, hogy nem fizetünk.
Ilyen esetben mégis mit kellene tennünk?
Nekem volt egy ismim, aki új telefont kért, de nem kapott.
Egy hét múlva beejtette a fürdővizébe.
Persze kapott egy újat.
Van felvétel arról, hogy a gyereked volt az? Mert ha ennyiszer felhívtad erre a figyelmet, a lánynak támadhatott egy ötlete. Semmilyen értelmes magyarázatot nem látok arra ugyanis, miért hagyta volna fürdőben a telefonját, mikor mindegyik tini arról csüng.
Vagy ha a gyerek volt, akkor lehet, hogy a lány direkt hagyta el a telefont... Azért, hogy újat kapjon.
Nem gyanúsítani akarom, de nekem az a tapasztalatom, hogy ennyire senki nem hülye, hogy ennyi figyelmeztetést figyelmen kívül hagyjon. Nincs ilyen ostoba ember a földön. Ennyire mindenki tud a magáéra vigyázni.
autista vagy sem akkor is egy ekkora gyereket lehetőleg legalább egy szobában kell tartani és kész. Én édesanyám is mindig ezt tette így ha valami rosszaságot tettünk volna időben észrevette. Mi az hogy 4 évesen elkolbászolhat, pláne akkor amikor vendégek is vannak így még inkább nem reagált időben semmire.
mai nevelés eredménye, hogy a gyerek van és kész nem kell rá figyelni...
Úristen 61/62, képzeld én teljesen épp eszű ember vagyok, és mikor volt hogy kivettem a zsebemből a telót a vécén, már többször is otthagytam. Te valami borzasztó reti, kötekedő ember vagy csak. :D Nehogy már a csaj legyen a hibás, olyan mértékben hogy "úristen a szabályok, de hát a SZABÁLYOK, hogy nem tudta betartani, mérhetetlenül ostoba emberek, biztos DIREKT csinálta".
Igen, feltétlenül egy ostoba, elmeroggyant hisztis tinip**sa, mert elkövetett egy ilyen apró figyelmetlenséget. Annyira gondolom nem volt benne a félelem, hogy ennyire figyeljen a telefonjára. Mert jó oké, 4 éves autista kisfiú, ne hagyjuk szem előtt a cuccaink. Ezt mondhatják nekem is. De azt nem gondoltam volna hogy tök véletlenül tisztára sietek, máshol jár az eszem és a kirakott telefont a mosdóban hagyom, majd a gyerek konkrétan darabokra szedi. :D Sztem senki nem gondolná. Max azt hogy elnyomkodja. Gondolom a csajban sem volt páni félelem. Meg ha nem hiányolta a telóját, gondolom nem azon csüngött, csak a zsebében tárolta és vécézéshez kivette.
Abszolut nem fizetnem ki. Szóltam. Tobbszor is. Lenyegtelen h beteg e a gyerek vagy sem. Véletlenül is leejtheti. Nalunk is ha jonnek, szolok, pedig egeszseges a gyerekem. De ha észreveszem h valami lent hagyja a kispolcon, felveszem es szólok h draga mulatság lesz, nem vallalok felelosseget. Csak magasabbra tenni.
Egyébként meg nem hiszem el, h egy 4 eves gyerek szedte szét ennyire. A mai telefonokat kisse nehezebb, mint a regieket. Sztem a kiscsaj alapbol új telot akar... De ha megis a gyerel volt... Akkor sem fizetnem ki. Szoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!