Miért csinált ilyet a feleségem? Az összes itthon tartott spórolt pénzünket betette a saját számlájára aznap, amikor megszűnt a munkahelyem.
Kedves 11.28-as válaszoló!
Kérdezni szoktam ezen az oldalon, nem hazudozni. Felszámolás alatt van a munkahelyem, elbocsátottak mindenkit, sajnos mostanában ez mással is előfordult, biztos hallottál már ilyenről, de az is lehet, hogy nem.
Nem azért nem verem meg a feleségem, mert mehetnék a hajléktalan szállóra, hanem mert nem így neveltek a szüleim.
Minden értelmes segítőkész választ köszönök!
A helyzet az, hogy nem veheti el a pénzed, semmilyen indokkal.
Van saját számlája, amelyhez nem férsz hozzá?
Ugye neked is van?
Szépen beszéld meg vele, hogy adja vissza a közös pénz FELÉT. Ezt aztán kösd le a saját számládon, megújuló havi lekötésre. Egyrészt kamatozik - másrészt egy hónapban csak egyszer nyúlhatsz hozzá. Mindig mutasd meg neki a számlaértesítőt (ez is fura, de úgy érzem, veled is van probléma, tehát erre valószínűleg szükség lesz).
Ezt persze ő is tegye meg a sajátjával... hiszen most nehéz helyzetben vagytok, tehát ő is takarékoskodik, hogy szükség esetén tudjon téged segíteni, míg munkát találsz. Utána majd visszaadod neki. Jól gondolom?
Beszéld ezt meg vele normálisan, és azt is beszéljétek meg, mit és hogyan fogtok tenni a probléma megoldására.
Nem olvastam végig a válaszokat, csak néhányba beleolvastam.
Szerintem kettőtök viszonyától függ, hogy mit is jelentsen ez. Ha szeretitek egymást, akkor simán lehet, hogy törődésből tette, amit tett. Láttam már olyan embert, aki munkanélküli lett és pont azért, mert ott volt pár millió tartalék nem keresett munkát, hanem új hobbikba kezdett, valami idióta motorra költött el egy csomó pénzt és piálni is elkezdett, végül terapeutához kellett járni vele.
Így nincs meg a lehetősége annak, hogy neadjisten a sok szabadidő miatt elkezd felélni a tartalékot, neadjisten önpusztításba kezdj.
Én férfi vagyok, ennek ellenére ha tényleg őszintén szeretitek egymást és régóta vagytok házasok akkor én meg tudnám érteni ezt a döntést. Ez egyenlő, őszinte házasságban néha olyat is meg kell tenni, ami most rossznak tűnik és pont attól lesz szerintem igazi, őszinte egy házasság, hogy az ilyen történéseket nemhogy elviselik a felek, hanem még hálásak is érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!