Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a menete egy afrikai árva...

Mi a menete egy afrikai árva örökbefogadásának? Mennyi időbe telik? Milyen engedélyekre van szükség?

Figyelt kérdés
Kicsi korom óta szeretnék egy afrikai kislányt. Nem vagyok meddő, de ez a nagy álmom. Még nem aktuális, csak érdekel, hogy jelenleg mik az erre vonatkozó jogszabályok.
2010. jún. 23. 22:04
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:
Azért, mert természetesen szeretnék saját gyermeket és úgy érzem egy afrikai árva rosszabb körülmények között él, mint egy európai. Egy gyerekre semmiképpen nem "kiegészítőként" gondolok, nem Angelina Jolie a példaképem. Jelenleg is támogatok egy afrikai gyermeket, de így csak pénzt adok és nem egy család szeretetét. Számomra egyértelmű, hogy ha megengedhetem magamnak akkor segítsek.
2010. jún. 25. 10:58
 32/38 anonim ***** válasza:
Értem. Ettől függetlenül a hatályos magyar törvények erre nem adnak lehetőséget. Persze vannak kiskapuk, ahogy írtam, kiköltözhetsz és megindíthatod az eljárást, de hogy Magyaroszágra honosíttasd, az sokkal nehezebb és hosszabb idő lesz és lehet, hogy a gyermek fejlődése érdekében nem éppen a legmegfelelőbb procedúrán kell majd átmennie.
2010. jún. 25. 21:43
 33/38 A kérdező kommentje:
Értem és köszönöm a korrekt, ésszerű választ.
2010. jún. 25. 22:58
 34/38 anonim válasza:
Mi a párommal Berlinben élünk! Mi is szeretnénk majd egy Afrikai babát!! Bár mi sem tudjuk még a dolgok menetét.. Van saját gyermekünk és szeretnénk is még sajátot is. Az örökbefogadással meg várunk még amíg anyagilag teljesen olyan biztonságban leszünk,h semmiben ne szenvedjenek hiányt a gyermekeink!! :) Sok sikert a vágyaid megvalósításához!! Tudni kell nagyot álmodni, én azt mondom!! :)
2013. máj. 12. 22:59
 35/38 anonim ***** válasza:
100%

Hihetetlen, hogy egy normálisan és értelmesen feltett kérdés hatására mennyi emberből fröcsög a gyűlölet. Mindenki azt kezd a saját életével, amit akar. Ha 8 gyereket akar szülni, akkor tegye, ha egyet, akkor tegye azt, ha afrikai babát akar örökbe fogadni, akkor pedig

1. vagy segítsetek Neki azzal, hogy a kérdésére válaszoltok

vagy

2.Húzzatok a francba

Kedves kérdező, Te meg miért nem jelented ezeket a válaszolókat? Aki érdemben nem válaszolt, csak fröcsögött, mint törölnék a moderátorok, ha jelentenéd. Érdemes lenne.

Szerintem, amit akarsz, az egy nagyon szép, és nemes dolog. Természetesen, Afrikában sok helyen egy gyermeknek összehasonlíthatatlanul nyomorultabb élete van, nemhogy egy magyar árvánál, de egy borsod megyei kis cigány gyereknél is, aki tizenkettedikként született meg a családba. Ha segíteni akarsz, tedd azt, a magyar társadalom nem ilyen alja emberekből áll, mint ahogy azt itt egy-két hozzászóló tükrözi (természetesen itt könnyű, név nélkül, személytelenül), a valóságban biztos vagyok benne, hogy szeretnék, és befogadnák. Lehet, hogy tényleg lehetetlen, de azért nézz utána, és...........:

Sok sikert!

2013. júl. 14. 23:44
 36/38 anonim válasza:
Ha tehetném, én is fogadnék örökbe, de tudom, hogy ez nem olyan könnyű. Éltem Afrikában öt hónapot, Maradni nem tudtam tovább, így viszont a szívem egy darabja maradt ott. Amelyik kisgyereket ott megszerettem, legszívesebben hazahoztam volna magammal. Konkrét arcokhoz kötődik tehát ez a vágy, nem feltétlenül egy népcsoporthoz, de ha az utóbbiról van szó, nincsen azzal sem semmi baj. Az nem azt jelenti hogy mondjuk itthonról nem fogadnék örökbe, a kettő nem zárja ki egymást, de nagyon szeretem az afrikaiakat. Aki nem így érez, az nem érti meg, de nagyon kérlek ne támadjatok a hozzászólásomért.
2013. aug. 4. 17:48
 37/38 Cece88 válasza:
akkor nem vagyok magyar ha afrikai gyereket akarok örökbe fogadni? miért a magyar intézetből milyen gyereket tudsz kihozni??? milyen színe a bőre 20-ból 19-nek??
2015. márc. 20. 23:42
 38/38 anonim ***** válasza:

Szia,

Az infóim német oldalakról származnak.

Vannak közvetítők, akik nem ingyen dolgoznak, aztán vannak feltételek, mint kinnt tartózkodás, házasnak kell lenned. Bizonyos országoknál 30 évesnél nem lehetsz fiatalabb. A kinnt tartózkodási idő is eltérő országonként.

2016. ápr. 16. 19:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!