Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a menete egy afrikai árva...

Mi a menete egy afrikai árva örökbefogadásának? Mennyi időbe telik? Milyen engedélyekre van szükség?

Figyelt kérdés
Kicsi korom óta szeretnék egy afrikai kislányt. Nem vagyok meddő, de ez a nagy álmom. Még nem aktuális, csak érdekel, hogy jelenleg mik az erre vonatkozó jogszabályok.
2010. jún. 23. 22:04
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
nézd, te kezdted a bunkóságot csak azért, mert a nagy többség nem ért veled egyet. az ilyen emberek csak abból értenek, ha így szólnak vissza. sajnos ez is nagyon magyar vonás...úgyhogy gratulálok, te igazi magyar vagy! de ismét mondom, fogajd örökbe!
2010. jún. 24. 20:10
 22/38 anonim ***** válasza:
26%

Én pedig nem hiszem, hogy a magyar árvák közt ne lenne olyan, akit örökbe lehet fogadni. Itt nem erről van szó, hanem arról, hogy bár a lehetőség adott, mégis inkább a külföldi gyerek mellett döntenél. Ez csak kifogás.

Persze, hogy nem vagy nemzetellenes...Te? Aki tiszta szívvel, örömmel gondolsz a magyar kisfiúkra és kislányokra? Te, aki lekorhol egy olyan embert, aki szereti csupán a hazáját? Te, aki mindenre csak a rasszista kifejezést használja? Te, aki megmondja, hogy mik a rossz, megvetendő tulajdonságai a magyarnak? Te, aki általánosítasz?

Áh...badarság. Egy patyolat hazafi vagy. Nem is értem miért nincs a képed az üdvözlünk Magyarországon tábla alatt. Vagy inkább felett!

2010. jún. 24. 20:12
 23/38 anonim ***** válasza:
0%

Amíg makkegészséges terhes (hála istennek) vagyok nem fogadok örökbe. :)

Ez a vita nem a tettről, hanem az indulatokról és a gondolatokról szól, ha nem tűnt volna fel.

2010. jún. 24. 20:13
 24/38 anonim ***** válasza:
egyszer sem írtam le a rasszista szót, összekeversz valakivel. a munkám során embereket segítek itt Magyarországon, pedig elhúzhatnák külföldre háromszoros fizetésért. de nem teszem, mertt itthon akarok élni és végezni a munkám. a véleményemnek mindössze annyi az alapja, hogy számomra az ember az ember és ha segítségről van szó, akkor a helyzetüket nézem nem pedig a nemzetiségüket, mert mindannyian gyerekek és mindannyian emberek. úgyhogy te ne ítéld meg, hogy ki igazán magyar és ki nem. nem attól lesz valaki az, hogy más nemzet gyerekeit csak helyfoglalónak tartja. szánalmas vagy és lélektelen, elvakult. mást sajnos nem tudok mondani. az általánosítások pedig tapasztalatok, a mivel nap mint nap találkozom a munkámban.
2010. jún. 24. 20:17
 25/38 anonim ***** válasza:
46%
Akkor már miért nem egy magyart?Rengeteg éhező,árva magyar gyerek van.Velük senki sem foglalkozik,mindenki a négerekkel van megáldva...
2010. jún. 24. 21:08
 26/38 anonim ***** válasza:
0%
Kedves 42%-os: azert vagy rasszista, mert niggerezel. Ajanlom, hogy soha ne hagyd el Magyarorszagot, ne egesd a nepet meg jobban az ilyen 'nagymagyar' attituddel!
2010. jún. 24. 21:50
 27/38 A kérdező kommentje:
Sajnálom, hogy a kérdésem vitára ösztönzött, bár ehhez nekem igen kevés közöm van. A kérdésre választ nem kaptam, így az egész funkcióját vesztette. Nem voltam kíváncsi senkinek a véleményére, kérdésem nem úgy hangzott, hogy "Jó dolog lenne ha örökbefogadnék egy afrikai árvát?" Több ismerősöm is próbált magyar gyermeket örökbe fogadni, sikertelenül, az okokat már mások említették. Köszönöm a válaszokat és kívánok mindenkinek szebb jövőt, mert nagy a baj, ha mindenkiből a keserűség ömlik egyetlen kérdés "olvasatára".
2010. jún. 24. 21:55
 28/38 anonim ***** válasza:

ti csak nem forogtok.

pá.

2010. jún. 24. 22:17
 29/38 BlacktigerXXX ***** válasza:

Szokásos hatalmas balhé. :)

Magyarba jóesetben rádsóznak egy cígót, ha bevállalod, aztán meg rádjár a pereputty, mert csak azért vannak otthonban hogy az állam nevelje. a szomszédom árvaházban dolgozik, és ezt szánalmasnak tartja ő is.

Szerintem az afrikai árva örökbefogadását, ne itt kérdezd, mert sok értelmeset senki nem fog mondani neked. Meg a magyar állam se. Én a helyedben egy afrikai kapcsolatot próbálnék keresni. Mindegy ki az, de aki ott él, jobban tud mozdítani valamilyen irányba.

2010. jún. 25. 01:30
 30/38 anonim ***** válasza:
53%

A magyar törvények szerint nem meddő család (egyedül eleve nem fogadhatsz örökbe gyermeket) csak hivatásos nevelőszülőként láthatja el más gyermekének szülői feladatait.

A magyar hatályos törvények szerint még az EU-n belül sem fogadhatsz örökbe gyermeket, csak a saját országod saját állampolgárságú árváit.

Más országba sok pénzért bejelentkezhetsz örökbefogadónak, viszont ez ott-tartózkodást (életvitelszerűen) és rengeteg pénzt, időt és papírmunkát jelent a legtöbb helyen.

Arról nem is beszélve, hogy ha örökbe fogadod, attól még nem lesz magyar állampolgár, csak 3-5 év után családegyesítéssel, addig meg három havonta vissza kell utaztatnod a saját országába.

És nem megyek bele abba, hogy miért pont egy afrikai kisgyerek az álmod? Az olyan menő kiegészítő? Legalábbis nekem ez jött le a kérdésedből:

"Kicsi korom óta szeretnék egy afrikai kislányt. Nem vagyok meddő, de ez a nagy álmom."

Szerintem inkább komolyodj meg és próbálj meg először felelősségteljes anyává válni. Vagy vegyél egy kutyát.

2010. jún. 25. 10:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!