Mi a menete egy afrikai árva örökbefogadásának? Mennyi időbe telik? Milyen engedélyekre van szükség?
Én pedig nem hiszem, hogy a magyar árvák közt ne lenne olyan, akit örökbe lehet fogadni. Itt nem erről van szó, hanem arról, hogy bár a lehetőség adott, mégis inkább a külföldi gyerek mellett döntenél. Ez csak kifogás.
Persze, hogy nem vagy nemzetellenes...Te? Aki tiszta szívvel, örömmel gondolsz a magyar kisfiúkra és kislányokra? Te, aki lekorhol egy olyan embert, aki szereti csupán a hazáját? Te, aki mindenre csak a rasszista kifejezést használja? Te, aki megmondja, hogy mik a rossz, megvetendő tulajdonságai a magyarnak? Te, aki általánosítasz?
Áh...badarság. Egy patyolat hazafi vagy. Nem is értem miért nincs a képed az üdvözlünk Magyarországon tábla alatt. Vagy inkább felett!
Amíg makkegészséges terhes (hála istennek) vagyok nem fogadok örökbe. :)
Ez a vita nem a tettről, hanem az indulatokról és a gondolatokról szól, ha nem tűnt volna fel.
Szokásos hatalmas balhé. :)
Magyarba jóesetben rádsóznak egy cígót, ha bevállalod, aztán meg rádjár a pereputty, mert csak azért vannak otthonban hogy az állam nevelje. a szomszédom árvaházban dolgozik, és ezt szánalmasnak tartja ő is.
Szerintem az afrikai árva örökbefogadását, ne itt kérdezd, mert sok értelmeset senki nem fog mondani neked. Meg a magyar állam se. Én a helyedben egy afrikai kapcsolatot próbálnék keresni. Mindegy ki az, de aki ott él, jobban tud mozdítani valamilyen irányba.
A magyar törvények szerint nem meddő család (egyedül eleve nem fogadhatsz örökbe gyermeket) csak hivatásos nevelőszülőként láthatja el más gyermekének szülői feladatait.
A magyar hatályos törvények szerint még az EU-n belül sem fogadhatsz örökbe gyermeket, csak a saját országod saját állampolgárságú árváit.
Más országba sok pénzért bejelentkezhetsz örökbefogadónak, viszont ez ott-tartózkodást (életvitelszerűen) és rengeteg pénzt, időt és papírmunkát jelent a legtöbb helyen.
Arról nem is beszélve, hogy ha örökbe fogadod, attól még nem lesz magyar állampolgár, csak 3-5 év után családegyesítéssel, addig meg három havonta vissza kell utaztatnod a saját országába.
És nem megyek bele abba, hogy miért pont egy afrikai kisgyerek az álmod? Az olyan menő kiegészítő? Legalábbis nekem ez jött le a kérdésedből:
"Kicsi korom óta szeretnék egy afrikai kislányt. Nem vagyok meddő, de ez a nagy álmom."
Szerintem inkább komolyodj meg és próbálj meg először felelősségteljes anyává válni. Vagy vegyél egy kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!