Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nővérem hozzánk akarja költözt...

Nővérem hozzánk akarja költöztetni a barátját. Nem jövünk jól ki a sráccal, de kész tények elé vagyunk állítva. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Már úgy egy éve együtt vannak, csak hát a fiú elég link alak, rendes munkája nincs, segédmunkás, alkalmanként van munka, és neki néha az is büdös. Nem előítéletekből, de 33 éves, és se érettségi, se semmi, és hát ezek az alkalmi munkák, ambíció nem nagyon van. Mi családunk diplomás, vannak elvárások, ő ezt a mércét nem üti meg, dehát szeretik egymást. Szokások tekintetében sem illik össze a családunk és ő. Pl. előveszi a tejet, beleiszik a dobozba, majd kint hagyja a 30 fokban. Meg számomra egy idegen, utána használni a fürdőszobát is elég visszataszító. A személyisége ellen is rengeteg kifogásom van, nem csak a hülye szokásai, amik nyílván abból adódnak hogy máshogy szocializálódott mint mi. Pl megjön világfájdalommal a képén, semmi köszönés, felhúz nővérem szobájába és rendel egy pizzát, öcsém küldi le érte amit szüleim fizetnek ki. Szüleim érve, hogy szeretik egymást,el kell fogadni bármilyen nehéz, és szegény srácnak nincs hova mennie. Nem is keresgél nagyon. Mondtam nekik, én is hazahozhatok egy hajléktalant akinek nincs hova mennie és még pénze sincs, ő is ugyanúgy szeretne engem érte... Nem értik meg. Meg ez a feszültség kiakaszt, mindig azt lesem már mikor hibázik, és mikor jön el az utolsó csepp a pohárban végre. Engem utál, velem nem nagyon kommunikál, a köszönést is rendszeresen elfelejti, de csak mert nyíltan kimondtam neki a véleményem hogy írtózom ettől a parazita életmódjától. Amit ő kikért magának, hisz ő dolgozó ember (heti 3 napban), többi nap persze hitelre iszik és minden felesleges kacatot megvesz. Hogy legyen rend, hogy lehetne úgy elküldeni hogy korrekt legyen szüleimmel szemben is, és ne robbanjon ki valami nagy veszekedés? Vagy csak simán kivárni míg elmúlik a szerelem, vagy talál magának az a srác lakást máshol, és nem élősködik a szüleimen (mert persze rezsibe vagy ételbe egy forint sem), vagy próbáljak meg én elhúzni innen, és hagyni a francba? Annyira idegesít hogy nem igaz. De változtatni senki nem mer, akinek érdeke lenne, akinek meg persze nem érdeke a változás az lapít..
2010. jún. 23. 16:40
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
A félreértések elkerülése végett: már lakott itt egyszer rövidebb ideig, és aludt itt már elég sokszor (mint mondtam kb 1 éve vannak együtt), szóval amikor szóbakerült, hogy huzamosabb ideig itt élne, mert nekik így egyszerűbb, akkor nem zsákbamacskát kapunk, tudjuk milyen az, ha itt van. Így az egy esélyt megérdemel elve ki van lőve, általa
2010. jún. 23. 17:37
 22/30 anonim ***** válasza:
41%

ma 17:36-es!!!Ez igen, te aztán vágod!! Szimpatizálj csak vele..

Te meg nehogy már elköltöznél otthonról!!!

Szerintem mindenképp beszélj a tesóddal, meg lehet oldani!!!

2010. jún. 23. 17:47
 23/30 A kérdező kommentje:

17:36 Elfogadom a véleményed, bár a sértegetésen kívül nem sok információt tartalmaz.

Kb 20 percre lakunk az egyetememtől, miért költöznék el, hogy 10 percre lakjak? Felesleges pénzkidobás lenne, nem is gondolkoztam különköltözésen diploma előtt.

A macskás hasonlatot kibővítem ezzel: Ha a Te, kedves 17:36-os otthonába a testvére hoz egy macskát, majd kiderül, hogy Te allergiás vagy rá, nem hiszem, hogy ekkor is azt gondolnád, majd Te költözöl, macska marad, mert a testvéred szereti. Ezt nem szó szerint írom, csak a szimbolikája miatt, ha nem érted, nem baj.

2010. jún. 23. 17:49
 24/30 anonim ***** válasza:
17:37-es magánügye,kivel szimpatizál.Én senkivel sem,de előre mondom,hogy a tesód szerelmes,és ez a pasi a párja.Tehát,Neki kell majd pofára esnie,és nem Neked,így hallgatni sem fog senkire.
2010. jún. 23. 17:53
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nem értem. Az a kérdező háza/lakása is. Amikor megszületett, és hazavitték a kórházból, nem tudom elképzelni, hogy úgy érezték, hogy a gyerekük vendég a házban. Hiába nincs a neve tulajdonosként feltüntetve, a család tagja, és az ő háza is. (Nem törvényesen értem.)

33 évesen illene már valamit felmutatni, és nem egy család nyakára költözni. Soha nem tudnék a szüleim nyakába varrni egy embert, MÉG AKKOR SE, ha az az ember a párom. Mert ez a státusz milliószor változhat az ember életében, de a családja mindig ugyanaz marad.

Szerintem ülj le beszélni a nővéreddel és a pasijával is. Bár szerintem igazad van, és úgy érzem, többen is igazad adnának neked, ha valamelyik szülőd írta volna ki a kérdést.

2010. jún. 23. 19:44
 26/30 anonim ***** válasza:
Ebben igazad is van,Előző,viszont vannak dolgok,amikkel nem nekünk kell foglalkoznunk,még akkor is,ha igazunk van.Igazából abban a házban a szülei diktálnak,Ő maximum elmondhatja nekik az ezzel kapcsolatos ellenérzéséit családtagként.Hiszen joga van hozzá,viszont a testvére életét Ő nem élheti meg helyette.Úgy látszik a tesónak meg kell járnia ahhoz a maga poklait ahhoz,hogy felébredjen,mert szerelmes.Biztos vagyok benne,hogy ha a Kérdező lenne abban a helyzetben,amiben a tesója,és úgy rakott volna ki kérdést,akkor meg mindenki Őt dorongolná le.Ebből a szempontból minden csak nézőpont kérdése.
2010. jún. 23. 20:02
 27/30 BlacktigerXXX ***** válasza:
43%

még vigig se olvastam. :D de már felment a vérnyomásom. :D Te mekkora egy beképzelt liba vagy. Ha 0ra lemegyek akkor is elmondom. :D Az érettségiddel mire mész? hamarabb felvesznek a mcdonaldsba? vagy szebben teszed a szalvétát a hambi mellé? Puff, nekem sincs érettségim, mégis 250et megkeresek simán havonta. Van autóm, lakásom , csak nekem, nem a bankal vettem közösen. Majd a szüleid eldöntik sztem , hogy kit engednek oda, meg kit nem. Lehet azért nem köszön neked, mert beképzeld vagy. Én se köszönnék neked ha ilyet beszólnál.

Ja és bocs, de ez a véleményem.

2010. jún. 25. 01:49
 28/30 BlacktigerXXX ***** válasza:
52%

Az elűzű vok. Kicsit a testvéredre is lehetnél tekintettel. Fogadd el hogy szereti. majd ha megunja, akkor rájön. lehet még ennél rosszabb hapsid is. Vagy mielőtt egy pasinak igent mondasz, be kell mutatni a következőket? :

-Éretségi/Diploma

-Tulajdonlap

-Forgalmi engedély, törzskönyv

-Munkáltatói igazolás/Egyéni vállalkozók esetén utolsó két évi adóbevallás

Gondolom nem.

Nem mondom hogy nincs igazad, de nagyon beképzelt vagy.

Pont az ilyenek szoktak a mekibe kiszolgálni.

Mindenesetre igazad van valamilyen formában, de értelmes ember nem így áll a dolgokhoz.

2010. jún. 25. 01:59
 29/30 Fke ***** válasza:
25%

1736 vagyok

annyit, mondtam, hogy "akkor inkább fogd be" és, hogy "undorító vagy" (mivel egy emberi lényt egy állathoz hasonlítasz), talán inkább neked kellene gondolkodnod. egy emberrő lbeszéálsz nem egy állatról. nem vagy rá allergiás csak útálod. ha a hógomnak lenne egy macskája és történetesen útálnám én nem dobatnám ki a szüleimmel... és nem áskálódnék, meg mondogatnám neki, hogy te ronda korcs. de továbbra is egy emberről van szó és a Te viselkedésed elfogadhatatlan. ebbe az ügbe Neked nincs beleszólásod.

nem tudom miért érezted annyira sértőnek a hozzászólásom. szerintem egy pillanatig le kéne szállnod a földre és egy kis toleranciát tanúsítani.

2010. jún. 25. 10:02
 30/30 anonim ***** válasza:

Elég durván és sértően fogalmazta meg a gondolatait a 17:36-os válaszoló,de szerintem valahol igaza van,osztom a véleményét.Mindemellett maximálisan igazad van,hiszen félted a húgodat,csak kérlek azt értsd meg,hogy szerelmes,és a párjáról van szó,így ebbe az ügybe Neked nincs beleszólásod!A családodat is maximum finoman instruálhatod.

Egyébkén én is dobogó szívvel olvasom az ehhez hasonló kérdéseket,mert én sokáig egy olyan családban éltem,ahol adtam a rezsibe,megvettem magamnak kajámat,előre köszöntem,minden házimunkát elvégeztem,volt rendes állásom,van érettségim,és mégsem volt a kis hugicának soha elég jó,akármit csináltam.Ő is csak azt leste,mikor és hol hibázok,és iszonyúan nagyképűen viselkedett.

Szóval én valahol megértem,hogy itt most egy neveletlen trógerről van szó,de ez a tesód élete,és nem a Tied!Továbbá nem Te tartod el,hanem a szüleid!

2010. jún. 25. 18:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!