Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nővérem hozzánk akarja költözt...

Nővérem hozzánk akarja költöztetni a barátját. Nem jövünk jól ki a sráccal, de kész tények elé vagyunk állítva. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Már úgy egy éve együtt vannak, csak hát a fiú elég link alak, rendes munkája nincs, segédmunkás, alkalmanként van munka, és neki néha az is büdös. Nem előítéletekből, de 33 éves, és se érettségi, se semmi, és hát ezek az alkalmi munkák, ambíció nem nagyon van. Mi családunk diplomás, vannak elvárások, ő ezt a mércét nem üti meg, dehát szeretik egymást. Szokások tekintetében sem illik össze a családunk és ő. Pl. előveszi a tejet, beleiszik a dobozba, majd kint hagyja a 30 fokban. Meg számomra egy idegen, utána használni a fürdőszobát is elég visszataszító. A személyisége ellen is rengeteg kifogásom van, nem csak a hülye szokásai, amik nyílván abból adódnak hogy máshogy szocializálódott mint mi. Pl megjön világfájdalommal a képén, semmi köszönés, felhúz nővérem szobájába és rendel egy pizzát, öcsém küldi le érte amit szüleim fizetnek ki. Szüleim érve, hogy szeretik egymást,el kell fogadni bármilyen nehéz, és szegény srácnak nincs hova mennie. Nem is keresgél nagyon. Mondtam nekik, én is hazahozhatok egy hajléktalant akinek nincs hova mennie és még pénze sincs, ő is ugyanúgy szeretne engem érte... Nem értik meg. Meg ez a feszültség kiakaszt, mindig azt lesem már mikor hibázik, és mikor jön el az utolsó csepp a pohárban végre. Engem utál, velem nem nagyon kommunikál, a köszönést is rendszeresen elfelejti, de csak mert nyíltan kimondtam neki a véleményem hogy írtózom ettől a parazita életmódjától. Amit ő kikért magának, hisz ő dolgozó ember (heti 3 napban), többi nap persze hitelre iszik és minden felesleges kacatot megvesz. Hogy legyen rend, hogy lehetne úgy elküldeni hogy korrekt legyen szüleimmel szemben is, és ne robbanjon ki valami nagy veszekedés? Vagy csak simán kivárni míg elmúlik a szerelem, vagy talál magának az a srác lakást máshol, és nem élősködik a szüleimen (mert persze rezsibe vagy ételbe egy forint sem), vagy próbáljak meg én elhúzni innen, és hagyni a francba? Annyira idegesít hogy nem igaz. De változtatni senki nem mer, akinek érdeke lenne, akinek meg persze nem érdeke a változás az lapít..
2010. jún. 23. 16:40
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
66%

szerintem is állj szüleid elé és mondd meg nekik!

és teljesen igazad van hogy egy élősködő tanulatlan férfi nem illik egy diplomás családba! ez nem lenézés vagy ilyesmi. egyszerűen a hasonló a hasonlóval elév létezik. nem azt mondom h nem lehet valaki aranyos rendes dolgos ember csak mert nincs érettségije, de akkoris: miről beszélgetsz pl egy buta emberrel? vagy mit csinál a családod ha valami közös vacsi vagy találkozó van... hosszútávon az ilyesmiből soha nem jön ki semmi jó, és ezt tapasztalatból mondom...

sajnos nem tudsz mit tenni a házban a szüleid döntenek, próbáld meg felnyitni a szemüket, hátha észreveszik h ezzel csak ártanak a lányuknak és nem jót cselekednek vele(micsoda hülyeség h "hát szeretik egymást, fizessük ezért h egyen meg itt lakjon"..pfff...)

2010. jún. 23. 17:14
 12/30 A kérdező kommentje:

Szerintem is alap az érettségi, én így voltam nevelve, szóba se jött, hogy nem tanulok tovább egyetemen, azt jövőre végzem. Nővérem is így lett nevelve, ő egyetemre nem ment, viszont van szakmája. Elhiszem, hogy szeretik egymást, éljenek is boldogan, csak ez az egy a problémám, hogy ne további 4 ember kárára! Szüleim sem szeretik a helyzetet, de náluk liberálisabb felfogású embereket nem ismerek. Inkább tűrnek.. én viszont nem ilyen vagyok, nem tűrök egy pont után.

Annak a válaszolónak aki azt írta, ez nem az én házam, csak egy másik hozzászóló válaszát tudnám idézni, inkább az én házam, mint a testvérem választottjáé. Ezek után valamennyi jogom lenne beleszólni. Valahol olyan, hogy ha allergiás a hugod a macskaszőrre, nem hozol haza egy bolhás jószágot mert szereted, keresel annak is megfelelő helyet ahol szeretheted...

Az érettségi témára visszatérve: persze, lehet nélküle is boldogulni, egy talpraesett, ambíciózus férfinak, aki boldogulni is akar, az fog is tudni, ha van érettségije, ha nincs. Ez úgy akar boldogulni, hogy ingyen eszik, lakik, stb, fő a kényelem. Ezt nem támogatom. És remélem egy idő után szüleim se fogják..

A srácnak se jó a helyzet, sőt, talán neki a legrosszabb, ezt aláírom. Tényleg nem tud hova menni, dehát az ujját se mozdítja, hogy tudjon. A hét 7 napból áll, nem 3 munkanapból, persze van, hogy kevesebb..neki. Sajnálom is, de én vagyok magamnak a fontosabb, meg hogy itthon rend legyen, ami volt, mielőtt ő jött..

2010. jún. 23. 17:18
 13/30 anonim ***** válasza:
Nem értek egyet a válaszadók többségével, hogy jogilag nem szólhatsz bele, én mindenképpen éreztetném a sráccal, hogy pofátlanság, amit csinál, próbáld meg kiutálni...
2010. jún. 23. 17:19
 14/30 anonim ***** válasza:
56%
Egyébként jellemző,hogy mindenki bele akar mászni a másik életébe,és döntéseibe,és nem hagyja,hogy a másik a maga kárán tanuljon,vagy maga rendelkezzen a saját döntéseiről... Bármennyire is igazad van,a döntésed a szüleidre bízd,és na azt lesd telve ,,jóindulattal",hogy hol hibázik a másik,hanem kapirgálja saját portád előtt!Gondolom,fordított esetben Te is vérig sértődnél,ha beleszólnának a magánéletedbe,még akkor is,ha igazuk lenne.Mint mondtam,a tesód majd szépen tanul a saját kárán.
2010. jún. 23. 17:19
 15/30 anonim ***** válasza:
67%
17:19esnek: itt a nővérem nem csak a saját kárn tanul ahnem a kérdezőjén is... és azért ez nem mindegy...
2010. jún. 23. 17:23
 16/30 anonim ***** válasza:
31%

,,próbáld meg kiutálni."

Erre meg csak annyit lehet írni,hogy ha magad ellen akarod fordítania puskát,akkor tessék.Aki a másikat kiutálással akarja eltávolítani,az egy fokkal nem különb annál,mint akit utál.Egyébként alap,hogy a szabályokat a szülők rakják le,és nem a gyerekek.Még akkor sem,ha igazad van,mert igazad van.

2010. jún. 23. 17:23
 17/30 anonim ***** válasza:
Szerintem ez inkább a szülők kára.
2010. jún. 23. 17:25
 18/30 anonim ***** válasza:
53%

Mivel a többség beleegyezett, hogy odamenjen, nem nagyon tehetsz semmit:( de adjatok neki esélyt...

nekem sincs érettségim, (11 osztályt végeztem), mégis intelligens és müvelt vagyok, nem a papíron múlik. Szüleim diplomásak. Pàromnak szakmunkás végzettsége van, és az elején nagyon nehéz volt, mikor hozzánk költözött. Egész más neveltetés, más szokások. De megtanult alkalmazkodni, bár tény, hogy nagyon igyekezett is! Meg azért illemtudó, figyelmes stb.

Ha a növéred párja nem az, vagy nincs benne hajlandóság a változásra, hidd el a szüleid is be fognak sokallni. Most még nem tudják mert még nincs ott. Muszáj lenne akarnia beilleszkedni. Egy esélyt viszont szerintem megérdemel...

22/L

2010. jún. 23. 17:31
 19/30 anonim ***** válasza:
60%

Igen abban igazat adok,hogy ha a szüleim házába akarom vinni a pasimat(és most teljesen mindegy,hogy mennyire tanult ember) akkor figyelembe veszem,hogy a családom többi tagja mennyire ért egyet velem,hiszen nekem sem lenne jó ha gyűlölet lenne,és nem férnénk meg egymás mellett..(Talán a nővéreddel kéne beszélned,még akkor is ha összeveszik veled..Majd kibékül)

Viszont meglep hogy az egyik író szerint akinek nincs érettségije az buta ember és nem lehet vele semmiről sem beszélni...

Én 34 évesen nemrég érettségiztem le,mert sokan azt mondták,hogy érettségi nélkül már nem fogok munkát kapni..Munka,és gyerek mellett majdnem 200.000 forintot fizettem ,hogy a végén a kezemben legyen az érettségi bizonyítványom..(évi díja 40.000 forint+ egyéb kiadások)

Most,hogy megvan akár ki is dobhatom a kukába,mert eddig akárhová mentem melózni,figyelembe sem vették,hogy van,és amióta külföldön dolgozom,hát rá kellett jönnöm,hogy semmit nem ér..

De mesélek tovább..Több barátunk van akik más társadalmi osztályban vannak..A nővérem által(ő diplomás) megismerkedtem több diplomás emberekkel..Néha csak csodálkozom,hogy egyes diplomásak akik erre büszkék,mennyire unalmasak,életképtelenek..Volt olyan,hogy olyan hülyeséget mondott egy illető,hogy az ember haja égnek állt..(de elismerem,hogy diplomás emberek között is akad szerencsére olyanok akik jó fejek,értelmesek,szóval nem általánosítok)Viszont itt kint ismerek egy srácot akinek sem érettségije,sem nyelvvizsgája,sőt még szakmája sincs,csak a 8 általános) De olvasott,tájékozott srác,és hihetetlenül okos..Szinte minden témában hozzá tud szólni...

Valaki írta,hogy nem a tanulástól lesz valakiből valami...

A viselkedést azt otthonról hozzuk magunkkal.Ha valakit úgy nevelnek,hogy otthon ha hazamegy a cipőjét vegye le a előszobában,és papucsban menjen a szobába,az bárhová megy mindenhol leveszi a cipőjét.ha valakit megtanítanak arra,hogy tisztelettel bánjon az emberekkel,az bárhol van így fog viselkedni...Ha valakit úgy nevelnek,hogy minden elé raknak,és azt csinál amit akar(itt gondolok arra,hogy nem takarít maga után,nem húzza le a WC-t stb)az később is el fogja várni,hogy az adott partnere úgy ugráljon körülötte ahogy otthon tették neki..

Sajnos a kérdező ez ellen nem tud mit tenni,hiszen akkor az embert kell megváltoztatni.De azt igenis megteheti(és én ezt tenném),hogy állandóan mondogatnám a srác hiányosságait,szemtelen dolgait..Inkább legyen rövid ideig vita,de hosszú távon nyugodt otthoni élet,mert a rendszeres vita miatt előbb-utóbb úgyis elköltözik a srác..

2010. jún. 23. 17:36
 20/30 Fke ***** válasza:
23%

költözz el

nem igaz, hogy jobban a te házad

a szüleid háza! ha nekik nem tetszik elküldik. de téged senki nem tart ott. nem kell eltűrnöd te is mehetsz ahova akarsz, vagy talán nem?

persze gáz, amit a srác csinál, de lesz így örökké és valjuk meg neked ebbe semmi beleszólásod nincs. nem te gondoskodsz róla, hanem a szüleid. nem te jársz vele, hanem a testvéred.

költözz el, vagy fogd be. esetleg beszélhetnél a szüleiddel is a dologról, de előre mondom, hogy a tesód utálni fog érte. és igaza is van.

az, meg, hogy ez olyan, mintha egy macskát hoznál haza, mikor alergiás rá a tesód... te undorító vagy, hogy merészelsz összehasonlítani két ennyire külömböző dolgot.

én inkább szimpatizálok a lusta sráccal, a szerelmes testvéreddel és a szüleiddel, mint egy ilyen kegyetlen szukával, mint veled

2010. jún. 23. 17:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!