Hány éves korodban kértek meg a szüleid, hogy költözz el otthonról?
19 voltam, amikor anyám elköltözött a párjához.
éltem világomat, dolgoztam, vezettem a háztartást, megtanultam felnőttként élni.
persze kaptam segítséget anyumtól, de neki is az volt a célja, hogy ne legyek 30évesen otthonülő nyomoronc, aki azt sem tudja, hogy hogy kell befizetni egy csekket.
örülök, h így alakult.
Sose kértek meg, eszem ágában se lett volna rajtuk élősködni, mikor már van fizetésem.
Egyetem után hagytam el a családi fészket. Nem ők szólitottak fel, rögtön albérletbe költöztem. Nem kell megkeresni a lakásra valót, van albérlet is. Amint végzett a tanulmányaival, elvárható, hogy legyen saját keresete és elköltözzön.
Nem helyes a szülőkkel egy fedél alatt élni egy párnak.
Lesülne a bőr a képemről, ha nekik kellene ezért szólni.
Saját házban élünk.
36/L
25/L
Régi kérdés, de válaszolok én is hátha valakinek még jól jön.
Én 19 évesen kollégiumba költöztem, de még a szüleim pénzén. Aztán 23 évesen albérletbe költöztem, de túl sokba került ezért végül anyagi okokból visszaköltöztem a szülőkhöz. Az én tanácsom, hogy soha (SOHA!) ne költözzetek vissza ha már egyszer függetlenné váltatok, mert engem most úgy kezelnek itthon mintha nem 25 hanem 5 éves lennék.
Mikor én tartottam fent egy háztartást, akkor magam mostam főztem takarítottam, és nem volt vele bajom. Most viszont ha kicsit nagyobb a rendetlenség nálam, akkor anyám rámszól mint egy gyerekre, hogy takarítsak ki (de már azonnal). A főzésbe nem szólhatok bele, mert anyám kizavar a konyhából, mondván hogy neki úgyis ez a dolga.
Ez az egész egy ördögi kör, mert egy léhűtő vagyok, akire az anyja főz, de ha azt mondom hogy elköltözök, akkor jön a logikai bukfenc, hogy havi 60-100 e FT plusz kiadás egy külön albérlet...
De mégiscsak költözés lesz ebből, úgy gondolom.
Soha ne költözzetek vissza!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!