Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem normális, ha ennyi idősen...

Nem normális, ha ennyi idősen még nem szeretnék elköltözni?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok, nem rég kezdtem az egyetemet. Anyáék felajánlották, hogy fizetnek nekem albérletet abban a városban, ahol van az egyetem, hogy ne kelljen bejárnom. El is költöztem, azonban akkor jöttem rá, hogy én erre nem állok még készen, így bejárós lettem. Nem tudom, hogy van ez, hogy mindenkinek meg kell érnie erre? Szüleimmel nagyon jó a kapcsolatom, jól kijövünk, otthon sem szólnak bele sosem, mit csinálok, segítek nekik, és mivel tavaly dolgoztam, van saját pénzem, amiből a dolgaimat fedezni tudom. Albérletre nem lenne elég ez a pénz, és nekik is sokkal olcsóbb, ha otthon lakok. Azonban nem elsősorban a pénz miatt, és nem is a "kényelem" miatt maradok otthon (senki sem szolgál ki, és így jelentős utat kell megtennem a suliig), de egyszerűen szeretnék még a szüleimmel lakni, érzelmileg nem érzem késznek magam az elköltözésre, fizikailag viszont a pénz kivételével alkalmas lennék rá. Mit gondoltok, mennyire normális ennyi idősen ez? Nyilván nem ez fogja eldönteni, hogy maradok e otthon vagy sem, csak kíváncsi vagyok, mások hogyan vélekednek erről.

2018. szept. 11. 15:28
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nincs evvel semmi baj.

21 évesen költöztem el, a párommal egy lakásba. Az első héten mindketten hiányoltuk a szüleinket. Sírtam is, hogy hiányzik az anyukám, akivel kivételesen jó a kapcsolatunk.

Egy hétnél tényleg nem tartott tovább. Hamar megtapasztaltam az előnyeit, de segített is, hogy nem egyedül laktam.

2018. szept. 12. 07:40
 12/13 anonim ***** válasza:
51%

Jogi értelemben vagy felnőtt,de tapasztalataim alapján a legtöbb gyerek,aki ilyen idősen elköltözik,a többség kényszerből teszi.

Olyan 25 év körül van kb a valódi felnőtt életkor.

Ekkor szokott inkább megfogalmazódni az önállóság igénye,ami nem csak addig terjed,hogy de jó lenne,ha nem szólnának bele az életébe az illetőnek,hanem maga,felelősségteljesen fel tudja fogni,hogy a különélésnek,külön életnek milyen negatívumai vannak,és ezzel együtt vágyik rá az illető.

A gond,akkor van,ha valami 30hoz közel van,vagy felett,és akkor sem tud önállósodni,mert nincsenek rá meg az eszközei.

2018. szept. 12. 22:16
 13/13 anonim ***** válasza:
25%

Az a baj h sokan a 40 évest csecsemőként kezelik a családban,mondjuk csak azt lehet aki partner és eltüri. 14 évesen már dolgoztam Nagyapám melett. Nem is maradtam mamahoteles.. A felnőttkor nem évszám hanem agyilag dől el,lehet vki családi okok miatt 12 éves korátol érettebb mint némelyik viszafeljesztett 27 éves akit anyuci nem enged tévézni..

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..

Na ő 27 éves évszám szerint agyilag meg 12. Lehet egy 19 éves önálobb életre valobb mint egy 27 éves. A szülők szeretik csecsemősiteni a felnőtt gyerekeiket is mert félnek h felnőnek és semmi marad utánuk ez vonatkozik azokra a hol a gyerek életcél és semmit se tudnak felmutatni azon kivul.. Ok és okozat..

2018. szept. 14. 01:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!