Mit gondoltok erről? Férjem lányának anyagi támogatása.
Férjemmel 4éve vagyunk házasok, mindkettőnknek 2.házassága. Nekem egy (velünk él), neki 2 gyerek van(anyukájukkal élnek), emiatt is, külön kasszán vagyunk kezdetektől az én házamban.
A fia már felnőtt, családos, a lánya az enyémmel egy idős kb, jövőre egyetemre mennének mindketten.
Én örököltem egy jelentősebb összeget,és egy kis pesti garzont nemrég. Megbeszéltük a lányommal, hogy így tudom tánogatni neki az egyetemi tandíjat legalább diákhitelt megússza,úgyis pestre szeretne járni,és laknia is lesz hol.
A férjem lánya meg van sértődve emiatt, mert őis szertne arra az egyetemre menni, de a jelentős tandíjat nem tudják neki állni, szerinte öt is támogatnom kéne, és elférnének ketten is a 32m² lakásban, amit amúgy a lányom sem akarna, nem.jönnek ki túl jól. Hetek óta ezen áll a bál, most már a férjem is mondogatja, hogy igazán "megoldhatnánk" végülis egy család vagyunk.
Én nem szeretném a férjem lányának milliós tandíját állni, sose tudhatjuk mit hoz az élet, mikor lesz szükségem a pénzre, eleve emiatt is lett anno a külön kassza, hogy ne legyen vita a pénzen.
Érdekelne kívülállók hogy látják ezt a szitut?
"a jelentős tandíjat nem tudják neki állni"
A diákhitel fedezi 0%-os kamattal azzal nincs is gond. Tehát még ha van is rá pénz akkor is hitelből érdemes kell fizetni. Tehát te és a lányod is hülye ha zsebből akarja fizetni ezt. Csak a lakhatást kell megoldanotok. Mehet pl. kollégiumba vagy ki lehet adni a kis lakást és max. 20 ezer forinttal többért 2 szobást lehet bérelni.
De van egy jobb megoldás is ha nem tudnak együtt lakni. Mivel te örököltél jelentősebb összeget és a tandíjat se kell fizetned hiszen hitelből érdemes, így a pénzedből vehetsz egy másik lakást is hitelre, a lány meg lakhatna ott a havi 50-ért pl. amit a férjed is tudna fizetni és fedezi a hiteltörleszőt. Diákhitel 1-et felvéve meg tud rezsit és kaját fizetni. Ha nem válna be akkor meg ki lehet adni albérlőnek.
"És tessék mondani, a kérdezőé miért nem dolgozott, miért nem államira megy?"
Ahhoz senkinek semmi köze.
Ez ENNYIRE nehéz????
Nincs alapja a viszonyítgatásnak, mert kérdezőnek van pénze, amit rászán, a másik lánynak (apjának, anyjának) pedig nincs.
Ha kérdező rászánja a lányára, magán ügye (én is rászánnám az enyémre ilyen esetben.) Sőt, ha az enyém államira jutott volna be, akkor sem támogatnám meg vele a férj lányát, mert akkor is egy jó kis alaptőke életkezdhéshez a saját lányának.
Azért ne keverjük már a dolgokat.
"Hetek óta ezen áll a bál, most már a férjem is mondogatja, hogy igazán "megoldhatnánk" végülis egy család vagyunk."
Ezen elszállt az agyam, mekkora egy puhap...öcs. Állítsad le, kérdező.
Ha ennyire nagy balhé lesz ebből, akkor könnyen szakítás lesz a vége. Ebben az esetben egyértelmű, hogy se a pénzhez, se a lakáshoz nem lesz köze a lánynak. Vita lezárva. A párodnak a szakítás valószínűleg nem érdeke, úgyhogy ha nem akar elveszteni téged, jobban jár, ha leállítja a lányát és csendben marad.
Megértem, hogy rossz nézni, hogy az egyik embernek minden az ölebe hullik, a màsiknak mindenért dolgozni kell. De ez az életben mindenhol így van. Rokonok közt is. Pl. ha az unokatesóm elviszik a szülei két hétre az Adriára, mi meg a Balatonig se jutunk, akkor nekem sincs jogom verni az asztalt náluk, hogy én is megérdemlem. Pedig a vérem, az anyám testvére, és a gyereke. Akkor miért lenne természetes, hogy minden rokont fel kell rángatni azonos szintre? Főleg, aki csak házasság révén rokon, és akár lehet belőle újra idegen?
En egyik fiatal egyetemet se fizetnem
Hiszen konnyen jon nem fognak megdolgozni erte
Eletkeptelen majmok lesznek es ha elvegzik nem kezdenek senmit a diplomaval.
Hitel jo otlet felelossegre nevel
Köszönöm a válaszokat.
A férjemmel közösen döntöttünk a külön kassza mellett anno, amivel mindenki egyet értett. Ennek fő oka az volt, hogy gyt-on felül is támogatja/támogatta a gyerekeit, és pluszban anyukájának is törleszti havi 60ezerrel a lakáshitelét, nem akartunk ebből vitát.
Természetesen ha beteg lenne, bármi baja lenne a férjemnek, nem lenne kérdés, nem is sajnálom tőle a pénzt. De igen a lányától igen, mert ő nekem senkim,alig van vele kapcsolatom, a férjemmel is úgy viselkedik néha, mint egy darab kakival, általában akkor jön ha pénz kell neki, flegma és undok. A nagyfiával jobb a kapcsolatunk, ott van már baba is, összejárunk, vigyázunk a picire is, járunk együtt programozni, stb.
Eddig a férjem is egyet értett, de az exe meg a lánya kórusban nyomja neki az igét.
És igen, belegondoltam a lány helyzetébe magam, ez a kérdés is ezért született. Szivesen elvisszük magunkkal pl nyaralni, sielni, ilyesmik, de itt milliós tandíjról van szó, ráadásul éveken keresztül.
"És tessék mondani, a kérdezőé miért nem dolgozott, miért nem államira megy?"
Nem dolgozott, mert az édesanyja ki tudja fizetni neki az iskolát (egyébként egy szót se szólt arról a kérdező, hogy dolgozott-e már valahol a lánya).
Hogy államira megy-e vagy sem, a kérdés szempontjából egyáltalán nem releváns, hiszen szülői támogatással el tudja kezdeni az iskolát.
Szép kis világban élnénk, ha mindenkinek kötelező lenne megosztania a vagyonkáját idegenekkel. De hogyne, te biztos jótékonykodni szoktál, szétosztod az örökségedet az ismerőseid körében :D Az ilyen emberek szoktak leghangosabban panaszkodni, hogy nekik azért nem jött be az élet, mert a rendszer így, meg a rendszer úgy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!