Mit gondoltok erről? Férjem lányának anyagi támogatása.
Férjemmel 4éve vagyunk házasok, mindkettőnknek 2.házassága. Nekem egy (velünk él), neki 2 gyerek van(anyukájukkal élnek), emiatt is, külön kasszán vagyunk kezdetektől az én házamban.
A fia már felnőtt, családos, a lánya az enyémmel egy idős kb, jövőre egyetemre mennének mindketten.
Én örököltem egy jelentősebb összeget,és egy kis pesti garzont nemrég. Megbeszéltük a lányommal, hogy így tudom tánogatni neki az egyetemi tandíjat legalább diákhitelt megússza,úgyis pestre szeretne járni,és laknia is lesz hol.
A férjem lánya meg van sértődve emiatt, mert őis szertne arra az egyetemre menni, de a jelentős tandíjat nem tudják neki állni, szerinte öt is támogatnom kéne, és elférnének ketten is a 32m² lakásban, amit amúgy a lányom sem akarna, nem.jönnek ki túl jól. Hetek óta ezen áll a bál, most már a férjem is mondogatja, hogy igazán "megoldhatnánk" végülis egy család vagyunk.
Én nem szeretném a férjem lányának milliós tandíját állni, sose tudhatjuk mit hoz az élet, mikor lesz szükségem a pénzre, eleve emiatt is lett anno a külön kassza, hogy ne legyen vita a pénzen.
Érdekelne kívülállók hogy látják ezt a szitut?
Biztos nem adnék pénzt és állnám a milliós tandíjat. Ha annyira ott akar továbbtanulni igyekezzen, hogy bekerüljön az államilag finanszírozottra.
Te egy valakiért vagy felelős, a saját gyerekedért, ahogy a férjed is a saját gyerekeiért.
Nem kötelességed azt a lányt is neked támogatni/eltartani/fizetni a tandíját.
A kérdező lánya se volt elég jó az államilag támogatott képzéshez, de ez ugy tunik senkinek nem jött le....
Ha külön kasszán vagytok, nem kell a férjed lányát támogatni. Odaköltözni se kell engedni, más kérdés, hogy emberileg illő lenne. Ha nem jönnek ki jól, nyilván nem fogjátok megoldani. Kérdés, hogy a férjed ezt mennyire fogja tolerálni, hiszen ez utóbbi nem anyagi, csupán emberi kérdés,nehogy aztán válás legyen a vége
Nem kell támogatnod. Ebben a modellben ahogy éltek pláne nem. A férjedet sem értem. Ha eddig megfelelt neki a külön kassza akkor feleljen meg most is és ne kotorásszon a te zsebedben.
Amúgy a hőbörgők kedvéért is elmondom, hogy ez a modell nyugaton teljesen normális. Pláne olyan pároknál akik idősebben és vagyonnal kerülnek össze.
Az, hogy a lánya is fizetősre megy az ő dolguk.
Ki tudja fizetni. Ha nem tudná, a lánya venne fel hitelt, még jó nem, mondjuk azt, hogy vegyen csak fel, kezdje így az életet ...
Emberileg...emberileg...
Külön kasszán vannak! Érdekes eddig megfelelt mindenkinek!
3-as, azt megfigyeltem, hogy az nyilatkozik így, mint te, aki a saját családjában is mindig a támogatott oldalon van.
Persze, milliókat fecceljen a más gyerekébe, hát hülye lenne.
Ha a kérdezőnek majd gondja lesz (esetleg) idős korában, akkor nem a férje lányára fog számítani, hanem a sajátjára.
Az lényegtelen a kérdés szempontjából, hogy a kérdező lányát fizetésre vették-e fel vagy sem. Mivel az ő anyja gond nélkül megoldja a fizetést, és még a lakhatásáról is tud gondoskodni.
Egyébként az nem tűnik fel, hogy a külön kassza nem csak a kérdező, de a párja ötlete is volt, és most, hogy szar került a gépezetbe, a férfi akar a másiktól pénzt kérni? Úgyhogy nem értem, mi ez a sok beszólás, hogy ha utcára kerülne a férje, a kérdező csak lesne, mert nagyon úgy tűnik, hogy itt inkább a kedves férj meg a leánya a haszonlesők.
23-as: Mielőtt okoskodnál, én úgy tudom, hogy SEMMILYEN gazdasági szak/kar nincs állami finanszírozással.
Másrészt, nem tökmindegy, hogy a kérdező lánya hova és hogy jutott be? Az ő pénze, arra költi, akire akarja. Senki felé nem kell elszámolnia, hogy a saját lányának fizeti a tandíját.
Te biztosan a saját családodban mindig a megtámogatott fél voltál, azért vág annyira húsba nálad ez a kérdés. Azok szoktak fröcsögő szájjal mocskolódni, azoknak semmi nem drága, akiknek mindig csak kapni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!