Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ráteheti az exem új neje a...

Ráteheti az exem új neje a kezét a biztosítási összegre?

Figyelt kérdés

Az exférjemre a fiúnk születésekor, későbbi taníttatására szánva, kötöttünk egy megtakarításos életbiztosítást, melynek én vagyok a 100% haláleseti kedvezményezettje. A válásunk óta (4éve) is fizettem tovább.

Közben ő újra nősült, lett közös gyerekük, 1.5éves, a nőnek van 2 nagyobb is, másik apától. Meg van lőve az exem (fizuja) nélkül, gyesen 3gyerekkel. Exanyóstól tudta meg aki "elszólta" magát,hogy 2. Héten belül utal a biztosító,azóta ezzel zaklat, hogy követeli a gyerekük után járó részt, és bírósággal fenyeget. Szerintem semmi köze nem lehet hozzá jogilag, de érzelmileg engem kéne érdekeljen mi van vele meg a gyerekeivel?

2018. aug. 24. 23:01
1 2 3
 11/24 anonim válasza:
68%
A haláleseti kifizetéssel a biztosítás elvileg megszűnik, teljesen mindegy, hogy ki a lejárati kedvezményezett. A haláleseti kedvezményezett megkapja az összeget és azzal szabadon rendelkezik. Mivel a biztosítás eredeti célja közös gyermeketek jövője volt, még erkölcsileg is nehéz ebbe belekötni, de hogy jogilag nem lehet, az biztos...
2018. aug. 25. 10:47
 12/24 anonim ***** válasza:
36%
Hát ha nem lett megváltoztatva a haláleseti kedvezményezett, akkor a világon semmi köze hozzá
2018. aug. 25. 11:31
 13/24 anonim ***** válasza:
0%
A férfiak miért nem veszik észre a pénzért szülő tipust és ignorálják őket? Tudod ennek a nőnek lesz még több mozaikja ha ott több a lové..
2018. aug. 25. 12:49
 14/24 anonim ***** válasza:
42%

Persze, adjál neki abból, amit te fizettél.

Pénzéhes 3,14csa.

2018. aug. 25. 14:44
 15/24 anonim ***** válasza:
37%
Szia biztositos vagyok...eloszor is van olyan megtakaritas alapu eletbiztositas ami a biztositott halalaval nem.szunik. meg csak a haleleseti biztositott megkapja a halaleseti biztositasi osszeget a lejaratikedvezmenyezett
2018. aug. 25. 15:50
 16/24 anonim ***** válasza:
5%
Amugy érthető a másik nő felháborodása. A férje meghalt és az életbiztosítás az ex felesegre szállt. Valószínűleg problémája nem lenne, ha a gyerek lett volna kedvezményezett.
2018. aug. 25. 15:55
 17/24 anonim ***** válasza:
76%

Bocs elkuldte hamarabb..szoval a lejarati kedvezmenyezett pedig a lejaratkor a lejarati osszeget...masreszt a holgy nyugodtan pereljen max majd.kifizeti a perkoltseget ugyanis semmi koze nincs a szerzodeshez. Ha a lejarati kedvezmenyezett szemelyhez nem adtak hozza a no gyereket is akkor a lejarati osszeghez sincs semmi koze. Sot biztositasok is vannak olyanok amik behajtas ala sem vonhatoak...tehat jogilag sem a halaleseti osszeghez sem a lejarati osszeghez semmi koze es jogosultsaga.nincs...ez a szakmai resze...emberileg is azt mondanam hogy nem vagy koteles adni.neki

Az o gyereke oldja meg ahogy akarja. Ez nem a ti dolgotok...nem a ti gondotok. Ha az exed nem kotott arr a agyerekre.is.biztositast igy jart...neked semmi teendod nincs a no iranyaba maximum ha csesztet mondd meg neki h feljelented

2018. aug. 25. 15:56
 18/24 anonim ***** válasza:
60%
Ugyan miért érthető? Nem vele kötötte a férje, és egy fillért sem raktak bele az együttélésük során. Neki is módjában állt volna kötni egyet, nem tette, így járt.
2018. aug. 25. 15:58
 19/24 anonim ***** válasza:
8%
Bakker, utolso, ha te összeházasodnál egy elvált valakivel és a halála után kiderülne, hogy az ex örökli a házat/kocsit/életbiztosítást,stb tan ugrálnál örömödben ?
2018. aug. 25. 16:02
 20/24 anonim ***** válasza:
41%

Azt olvastad, hogy a válás óta az ex fizette a biztosítási díjat?

Az új házasság alatt a férj semmit nem adott bele, miért is járna az új nőnek ebből bármi?

2018. aug. 25. 17:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!