Ráteheti az exem új neje a kezét a biztosítási összegre?
Az exférjemre a fiúnk születésekor, későbbi taníttatására szánva, kötöttünk egy megtakarításos életbiztosítást, melynek én vagyok a 100% haláleseti kedvezményezettje. A válásunk óta (4éve) is fizettem tovább.
Közben ő újra nősült, lett közös gyerekük, 1.5éves, a nőnek van 2 nagyobb is, másik apától. Meg van lőve az exem (fizuja) nélkül, gyesen 3gyerekkel. Exanyóstól tudta meg aki "elszólta" magát,hogy 2. Héten belül utal a biztosító,azóta ezzel zaklat, hogy követeli a gyerekük után járó részt, és bírósággal fenyeget. Szerintem semmi köze nem lehet hozzá jogilag, de érzelmileg engem kéne érdekeljen mi van vele meg a gyerekeivel?
Persze, adjál neki abból, amit te fizettél.
Pénzéhes 3,14csa.
Bocs elkuldte hamarabb..szoval a lejarati kedvezmenyezett pedig a lejaratkor a lejarati osszeget...masreszt a holgy nyugodtan pereljen max majd.kifizeti a perkoltseget ugyanis semmi koze nincs a szerzodeshez. Ha a lejarati kedvezmenyezett szemelyhez nem adtak hozza a no gyereket is akkor a lejarati osszeghez sincs semmi koze. Sot biztositasok is vannak olyanok amik behajtas ala sem vonhatoak...tehat jogilag sem a halaleseti osszeghez sem a lejarati osszeghez semmi koze es jogosultsaga.nincs...ez a szakmai resze...emberileg is azt mondanam hogy nem vagy koteles adni.neki
Az o gyereke oldja meg ahogy akarja. Ez nem a ti dolgotok...nem a ti gondotok. Ha az exed nem kotott arr a agyerekre.is.biztositast igy jart...neked semmi teendod nincs a no iranyaba maximum ha csesztet mondd meg neki h feljelented
Azt olvastad, hogy a válás óta az ex fizette a biztosítási díjat?
Az új házasság alatt a férj semmit nem adott bele, miért is járna az új nőnek ebből bármi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!