Be kell hagyatékként vallani a biztosítási kötvényt?
Figyelt kérdés
Az Önk. által küldött levélben szerepel példaként a kötvény, ez vonatkozik a biztosítási kötvényekre is (pl. "Allianz életprogram")?2011. okt. 3. 10:52
1/7 anonim válasza:
hogy érted, hogy "bevallani"? a hagyatéki határozat nélkül úgyse veheted fel. Valamint ha kiderül,hogy elhallgattad a hagyatéki táregyaláson akkor utólag kell megfizetned kamatostul
2/7 A kérdező kommentje:
A helyzet a következő:
Anyám bizt. szerződésében szerepel, hogy halál esetén a kötvények akt. értéke és a biztosítási összeg a megjelölt kedvezményezetteket illeti. Ezek az egyébként törvény szerinti örökösök, én és a testvérem.
Még a hagyatékos levél kézhez vétele előtt intézkedtem a biztosítónál, utalni fogják az összeget.
2011. okt. 3. 12:00
3/7 A kérdező kommentje:
Ja, és mikor intéztem, nem említettek semmit a hagyatéki tárgyalásról, azt mondták, hogy majd utalják az összeget aszt kész.
2011. okt. 3. 12:01
4/7 anonim válasza:
Biztosításnál a biztosítási összeg nem szerepel a hagyatékban, mert azt a halálozás esetén automatikusan megkapják a kedvezményezettek.
Legalábbis nálunk ez így volt.
5/7 anonim válasza:
akkor ez nem befektetési/életbiztosítási kötvény, hanem sima életbiztosítás. Erre valóban nem vonatkozik a hagyatéki eljárás. De neked adóznod kell majd utána
6/7 anonim válasza:
én bizt. társaságnál dolgozom, nem vonatkozik a hagyatéki eljárásra. A bizt. ettől elkülönül.
7/7 ilcsi750 válasza:
Nekem azt mondták,addig nincs pénz,míg nem volt hagyatéki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!