Ráteheti az exem új neje a kezét a biztosítási összegre?
Az exférjemre a fiúnk születésekor, későbbi taníttatására szánva, kötöttünk egy megtakarításos életbiztosítást, melynek én vagyok a 100% haláleseti kedvezményezettje. A válásunk óta (4éve) is fizettem tovább.
Közben ő újra nősült, lett közös gyerekük, 1.5éves, a nőnek van 2 nagyobb is, másik apától. Meg van lőve az exem (fizuja) nélkül, gyesen 3gyerekkel. Exanyóstól tudta meg aki "elszólta" magát,hogy 2. Héten belül utal a biztosító,azóta ezzel zaklat, hogy követeli a gyerekük után járó részt, és bírósággal fenyeget. Szerintem semmi köze nem lehet hozzá jogilag, de érzelmileg engem kéne érdekeljen mi van vele meg a gyerekeivel?
Semmi köze hozzá-oszd ki a pénzéhes libát.
Komolyan mondom ilyenkor felfordul a gyomrom, pedig nálunk is 3 gyerek van..
Van még lejjebb?
Nézd erkölcsileg nézve igen kellene hogy érdekeljen. Mert emberbaráti szeretet, meg segítsd az elesetteket, meg ugye úgy általában is nagyon-nagyon sajnálni kell a szegénysorsú nagycsaládosokat. Szóval biztos sokan elmondják majd, hogy igen adj neki a pénzből.
De itt egy józan, őszinte válasz. Szard le! Neked a saját gyereked kell, hogy az első legyen, az ő jövője a te felelősséged. Te is egyedülálló anyaként kell helytállj. Nem hiszem hogy sokan rohantak hogy téged segítsenek, mikor egyedül maradtál a gyerekkel. És gyakorlatilag neki is csak egy gyereke van akit egyedül kell ellátnia, a másik kettőnek van apja. Az egy gyerekre meg fog kapni árvaellátást, az még lehet több is lesz, mint amit te kaptál gyerektartásként.
Teljesen rád vannak szálva és vannak olyan gonoszak hogy úgy beperelnek hogy csak na!
Hitegesd őket hülyeségekkel és ha tovább zaklatnak hívd ki rájuk a zsarukat.
1. Érzelmileg érdekeljen : Szőr mentén, mert neked a te gyereked felé van kötelezettséged. Az is bőven elegendő.
2. Te vagy a halàlesetti kedvezményezett. Ráadásul a vàlàs óta te fizetted. Tehàt abból a pénzből neki 1 fillér sem jàr. Perre mehet, de elbukja, és a sajàt kölkei elől vonja el a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!