Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van itt olyan, aki besokallt,...

Van itt olyan, aki besokallt, és pár napra elhúzott a családjától, hogy összeszedje magát?

Figyelt kérdés

Minden tiszteletem azoké, akik sosem tettek és tennenek ilyet, de engem most azok érdekelnek, akik meglépték.

Úgy érzem, válságban a házasságunk, amit a férjem kevésbé lát, de nagyon szenvedek. Mostanában mar ugy érzem, valami betegséget fogok növeszteni magamnak, ha ez igy megy tovább.

A külső körülményeink is eleg nehezek es nem érzem magam biztonságban.

3 éves kislányunk van, mostanában folyton üvölt, es egyfolytában lógna rajtam, nagyon nagy onfegyelem kell hozzá. Ha nem velem van, sokkal nyugodtabb, ebből azt szurtem le, hogy abszolút átvette a feszültségemet.

Tobb okból is olyan, mintha csapdába estem volna. Es elveszítettem magam valahol. Próbálkozunk terápiával, de egyelőre ez eleg kevés.

Azt érzem, kellene par nap, hogy valahogy rendet teremtsek magamban. Nem vagyok váláspárti, szoval nem ez a célom. Csak valami erőt találni a hogyan továbbhoz.

Azok tapasztalata érdekelne, akik hasonlóan jártak, es hasonló módszerben látták a megoldást.

2018. aug. 18. 21:09
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
91%

Barátnőm három, korban egymáshoz közel álló kisgyermekeit a hét nagy részében egyedül nevelte, a férje csak a hétvégéket tudta othon tölteni. Nagyszülő nem volt a közelben, én segítettem neki néhány apró dologban, de én is abban az időben szültem, amikor ő a legrosszabbul volt.

A férjétől 5 napot kért ajándékba, megkapta, és feltöltődve jött haza. Arra már nem emlékszem, pontosan hova ment, de olyan helyre kívánkozott, ahol napokig nem szól hozzá senki.

Hívő kolléganőmnek sok minden összejött, ő ide ment:

[link]

illetve Dobogókőn volt csendtúrán. Kisimulva érkezett vissza. Nem hívőknek is lehet, hogy van ilyesmi.

Ne szégyelld, az ember néha ledobja a láncot. Van, akinek elég egy nagy bőgés, de Neked több kell.

2018. aug. 18. 23:06
 12/28 A kérdező kommentje:

Dehogy mennék szó nélkül!

Sokat beszéltünk már, az a frusztralo, hogy mintha a férjem nem igazán értené, mi a baj.

2018. aug. 18. 23:07
 13/28 anonim ***** válasza:
15%

Ne haragudj, de én még mindig nem értem, hogy lehetne a családod időszakos elhagyása megoldás bármire is. Ha a féreddel meg kell valamit beszélnetek, akkor beszéljetek. Ha sok a gyerkőc nyűgje, akkor kérd meg a férjed, csináljanak egy apa-lánya délutánt, amíg otthon tudsz szusszanni egyet. Ha kirándulnál, akkor fogj 3 hátizsákot, csinálj szendvicseket, keress egy kisvasutas erdőszakaszt, hogy a kislánynak is élvezetes legyen és indulás! Mutasd meg nekik, mi az, ami téged kikapcsol.

Ha elbujdosol, csak mélyíted a problémákat.

2018. aug. 18. 23:09
 14/28 anonim ***** válasza:
79%

Mert a ferfiak hulyek ahhoz,kiveve aki nem,hogy megertsek hogy a no megbolondul egy ido utan ha bezarjak a negyfal koze es egyedul csinal mindent otthon.

Nem baj le kell csak ugy lepni a noknek is egy idore es oldjak meg,ennyi.

2018. aug. 18. 23:10
 15/28 anonim ***** válasza:
87%
Az egészet rosszul tálaltad, ezért kiakadta a majommamák. A kérdés, hogy elmehet-e egy anyuka pár napra kikapcsolódni. Igen, elmehet. Apukák is mennek néha munka miatt vagy másért, szülők közösen is mennek, addig a gyerek elvan a nagyszülőnél, nincs ezzel semmi gond. Unokatesómmal 2-3 éves korunktól rendszeresen nyaraltunk a mamánál, szülők addig dolgoztak vagy elutaztak. Nem elhagyásról van itt szó, hanem egy kis kikapcsolódásról. Ha ezt a férjed nem értené meg, akkor vele van a baj.
2018. aug. 18. 23:45
 16/28 anonim ***** válasza:
49%

Lehet szimpla etológiai ok:

Az ember olyan állat, akinek sajt territóriumra van szüksége, és ha ez nem biztosított, neurotikus lesz.

Első körben menj el 3 napra, de hosszú távon azt kéne megoldani, hogy legyen egy saját helyed a lakásban, ahova nem jöhet be senki.

2018. aug. 18. 23:51
 17/28 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem nagyon jó ötlet. Most elsősorban az a fontos, hogy magadban tisztázd le a dolgokat. Mire van szükséged, mit lehetett volna másképp csinálnod, kivé váltál az elmúlt időszakban, szereted-e saját magad egyáltalán stb. Az embernek szüksége van a csendekre. Ahogy írtad, a kislányod nyugodtabb, ha te nem vagy ott, lehet neki is jót tesz,emiatt ne legyen lelkiismeret-furdalásod, van annak a gyereknek apja is :) Hajrá
2018. aug. 19. 01:21
 18/28 anonim ***** válasza:
60%

Nem tartom ördögtől való dolognak, ha úgy érzed ez téged "feltölt". Viszont hosszútávon csak akkor segít ha a "problémád" magaddal van és azt akarod letisztázni pár nap alatt.

Ha a kapcsolatban van a gond akkor szerintem ez max átmeneti javulást hozna (kipihentebb lennél) de hamarosan újra megjelenne az "igényed" a különlétre, hiszen az alapvető probléma ettől nem lesz megoldva.

2018. aug. 19. 06:02
 19/28 anonim ***** válasza:
37%
miért nem szólsz párodnak hogy vigye el kicsit egész napos kirándulásra te meg pihensz adig kicsit vagy ,szólsz párodnak hogy vigyázzon gyerekre egy napot te meg elmész kirándulni egyedül ,az nem megoldás hogy eltünsz napokra,még ha szólsz is,mert az nem megoldás mert haza mész kipihenten férjed meg fáradt lesz és kezdődik minden előről.
2018. aug. 19. 07:02
 20/28 anonim ***** válasza:
68%

"látszólag ugyanolyan vagyok, mint máskor, szerintem a férjem sem sejti (annak ellenére, hogy sokszor jeleztem már a bajaimat neki), hogy ennyire kivagyok

...

Sokat beszéltünk már, az a frusztralo, hogy mintha a férjem nem igazán értené, mi a baj."

Kommunikációs probléma... Nem elég "sokat" beszélni, meg "jelezni" a bajaidat neki. Úgy kell elmondani, hogy meg is értse. Ne intézd el annyival, amit valaki írt, hogy "Ha ezt a férjed nem értené meg, akkor vele van a baj." Ha neked fontos a kapcsolat (és írtad, hogy fontos), akkor meg kell, hogy tudjátok beszélni úgy, hogy mindenki értsen mindent.

Első körben szerintem jó lenne, ha te kiszabadulnál a természetbe saját magadat rendbe szedni, de aztán kettesben is menjetek majd el valahova, ha lehet, hogy kettőtöket is rendbe szedjétek.

2018. aug. 19. 07:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!