Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megérthető-e, ha valakit...

Megérthető-e, ha valakit rávesznek, hogy mondjon le az örökségéről a testvére javára?

Figyelt kérdés
Adott két fiútestvér, az egyik pszichés beteg, pszichopata és játékszenvedélye is van, emellett, amikor rosszul van megöléssel fenyegeti a családját, mégis az anya őt szereti jobban a két fiú közül és a másik fiát rávette, hogy mondjon le a szülői ház tulajdonrészéről a testvére javára. Mondván, hogy ha ők meghalnak, a fiú ne kerüljön utcára. A gond csak az, hogy a beteg fiú nem ért a pénzkezeléshez, játékterembe is jár, nem tudja vinni a dolgait. Az öröklés után nagyon hamar el fog szállni az a ház, meg hát az egészséges fiúval is ki tudja mi lesz, bár ő családban él. Jogos volt-e szerintetek a szülőktől ez a döntés? (az anya az értelmi szerző) Az egészséges fiú egész életében úgy érezte, hogy őt nem szereti az anyja annyira. Véleményem szerint jogos most a felháborodása. Aláírattak vele ugyanis egy papírt, hogy lemond az örökségről. Mi a véleményetek?

2018. aug. 18. 19:44
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
A 10. válaszban nagy igazság van. Ilyen megfontolásból én is elgondolkodnék, hogy lemondok a javára, aztán csináljon utána, amit akar.
2018. aug. 19. 15:28
 22/22 anonim ***** válasza:
83%

Ha őt bántja a dolog minek írta alá?

Amúgy lehet én is aláírtam volna, ha csak nem valamilyen nagyértékű ingatlanról van szó.

Ilyen jellegű testvérrel megszakítanám a kapcsolatot, legyen övé a ház éljen benne boldogan amíg el nem kótyavetyéli, de más segítséget nem adnék neki.

2018. aug. 19. 19:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!