Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megérthető-e, ha valakit...

Megérthető-e, ha valakit rávesznek, hogy mondjon le az örökségéről a testvére javára?

Figyelt kérdés
Adott két fiútestvér, az egyik pszichés beteg, pszichopata és játékszenvedélye is van, emellett, amikor rosszul van megöléssel fenyegeti a családját, mégis az anya őt szereti jobban a két fiú közül és a másik fiát rávette, hogy mondjon le a szülői ház tulajdonrészéről a testvére javára. Mondván, hogy ha ők meghalnak, a fiú ne kerüljön utcára. A gond csak az, hogy a beteg fiú nem ért a pénzkezeléshez, játékterembe is jár, nem tudja vinni a dolgait. Az öröklés után nagyon hamar el fog szállni az a ház, meg hát az egészséges fiúval is ki tudja mi lesz, bár ő családban él. Jogos volt-e szerintetek a szülőktől ez a döntés? (az anya az értelmi szerző) Az egészséges fiú egész életében úgy érezte, hogy őt nem szereti az anyja annyira. Véleményem szerint jogos most a felháborodása. Aláírattak vele ugyanis egy papírt, hogy lemond az örökségről. Mi a véleményetek?

2018. aug. 18. 19:44
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk is anyám azzal nyugtat, hogy nekem nem lesz semmi gondom a tékozló, magas életszínvonalat igénylő, de dolgozni nem akaró testvéremmel, mert majd az örökségéből fedezi a dolgokat.

Én is agyaltam ilyeneken, hogy inkább akkor vigye a gyönyörű házat majd testvérem, csak ne kelljen vele foglalkoznom. :/ Nem az örökség miatt szar érzés, hanem mert adott egy f....sz, aki egész életében csak lógatja a lábát és minden az ölébe hullik, minden meg van neki bocsájtva, miközben a család többi tagja szenved tőle.

2018. aug. 18. 20:24
 12/22 anonim ***** válasza:
20%
Megkérdezhetném kérdező, hogy kid ez az ember, priviben is jöhet?
2018. aug. 18. 20:24
 13/22 anonim ***** válasza:
80%

Ha közjegyző nem volt jelen, akkor kitörölhetik a papírral a seggüket!

A másik gyereket meg jobb lenne még most őrültnek nyilváníttatni, és kilőni az űrbe, mielőtt a társadalomra is veszélyes lesz.

2018. aug. 18. 20:26
 14/22 anonim ***** válasza:
34%
Kétségeim vannak a kérdés ill a körülmények "valódiságát" illetően. Addig rendben van, hogy a szülő több figyelmet fordít az ő megítélése szerint hátrányos képességű (hendikeppes) gyerekére. Az azonban már valószerűtlen vagy legalább is nehezen képzelhető el, hogy az örökléssel és a gyerekei jövőjével kapcsolatos vagyoni ügyekben ne kérné ki egy pártatlan, de az ilyen dolgokban mégis csak járatos ügyvéd véleményét, segítségét. Ugyanis ha a leírtak igazak, akkor a "hátrányosabb" gyerek számára az lenne a legjobb, ha egy szerződés keretében a "normális" testvérre ruháznák rá a hendikeppes testvér örökrészének kezelésével kapcsolatos jogokat (részletesen kitérve az életben előforduló különböző helyzetekben történő cselekvési módozatokra).
2018. aug. 18. 20:38
 15/22 anonim ***** válasza:
18%
Hogy ezen az oldalon mennyi pszichopata ismerőse van mindenkinek....
2018. aug. 18. 20:44
 16/22 anonim ***** válasza:
31%
Miért nem a beteg fiú mond le róla, és az egészséges a gyámja lenne a testvérének ha egyszer nem tudja vinni a dolgait. Így lenne hol laknia is.
2018. aug. 18. 20:45
 17/22 anonim ***** válasza:
72%

Én sem írtam volna alá, az előzmények után meg pláne nem.

Belegondolva teljesen logikusan, ha a szülők meghalnak a házat fenn kell tartani továbbra is! Ha nincsenek fizetve a közművek akkor semmit nem ér a ház mert akkor szépen elárverezik a sok tartozás végett. Arról nem is beszélve hogy szerencsejátékozik, és azzal együtt a házat is pikk pakk elfogja veszíteni.

Én a testvér helyébe maximum haszonélvezetet adtam volna a testvéremnek, de a ház tulajdonjogáról nem mondanék le, pontosabban ezért hogy legalább a ház ne menjen el potyára, mert a beteg tesó úgysem fogja tudni később megállni hogy ne adja el vagy valami hülyeséget csináljon.

Az ilyen embert ha egy értelmes szülő szereti kezeltetni kell! Mindenre vannak megoldások, vannak intézetek, legrosszabb esetben ha tényleg életképtelen a betegsége miatt úgy sem nagyon fogják kiengedni csak úgy főleg hogy gyilkolással fenyegetőzik akkor meg pláne nem.

2018. aug. 18. 21:14
 18/22 anonim ***** válasza:
64%
"Hogy ezen az oldalon mennyi pszichopata ismerőse van mindenkinek...." Pontosabban a való életben. Lehet nem tündérmeséken kéne szocializálódni...Rengeteg kezeletlen mentális beteg van vagy elkényeztetett, mindenkin átgázoló nagyra nőtt gyermek.
2018. aug. 18. 22:26
 19/22 anonim ***** válasza:
6%

A szar természet nem mentális betegség. De ezen az oldalon mindenki pszichopatának van kikiáltva ha nem simulékony, tündibündi természet, holott az igazi pszichopaták éppen ilyennek tűnnek . Udvarias, szimpatikus embereknek.

Még jó hogy az ilyen dolgokat, mint a pszichopátia, csak komoly tesztek, vizsgálatok után lehet diagnosztizálni... Jó-jó. tudom, itt mindenkinek pszichiáteri végzettsége volt már az általános iskolában. [link]

2018. aug. 19. 02:28
 20/22 anonim ***** válasza:
75%

Mint ahogy a végrendeletet is lehet újra írni, így egy ilyen kijelentést is vissza lehet vonni, nem? A srác, aki aláírta, menjen és nézzen utána, hogy lehet új, hivatalos papírt írnia, amin kijelenti, hogy előző kijelentését visszavonja.

Ennyi.

2018. aug. 19. 09:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!