Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy ilyet hogy lehetne kedvese...

Egy ilyet hogy lehetne kedvesen megmondani?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy az édesanyámnak van egy legjobb barátnője, aki mióta megismerkedett a mostani párjával ,elköltözött kicsit messzebbre amikor összeköltöztek. Évente kétszer járunk hozzájuk, nyáron és télen. Nyáron van hogy egy hétig ott vagyunk, télen karácsony és szilveszter között, általában 2-3 napig. A nőnek van egy nagy fia, de ő már felnőtt és külföldön él, az új párjával pedig lett két kislányuk, akik most majdnem 7 és 5 évesek. Az lenne a problémám, hogy amikor elmegyünk hozzájuk "nyaralni", akkor az én feladatom a két kislányra való felügyelet reggeltől estig. Aranyosak, szeretem is őket, de nagyon sokak szoktak lenni. Ahogy megérkezünk, akkor máris menjek be hozzájuk játszani, fogócskázzak velük, a nagyobbik állandóan megpróbálja ellopni a telefonom (amit azóta nem engedek a kezébe mióta leejtette), mivel ők kicsik ők kevesebb kaját esznek szóval ha reggelinél/ebédnél/vacsoránál ők végeztek akkor nonstop kérdezgetnek hogy én mikor fejezem be. Van, hogy felmásznak a székemre, miközben még eszek; az én poharamból akarnak inni; csipegetnének közben a kajámból. Ha leülök egy kicsit vagy kimegyek a szülőkhöz akkor jönnek utánam hogy menjek vissza, ugyanúgy felmásznak a székre a hátam mögé (de van, hogy a nyakamba akarnak). Anyám ilyenkor visszaküld hogy menjek vissza velük játszani, hiszen látszik hogy szeretnék... Ilyenkor egyébként anyám és a barátnője annyit csinálnak, hogy sütögetnek, együtt főzik meg a kaját, kiülnek a teraszra cigizni, beszélgetni, elmennek vásárolni. Ennyit csinálnak egész nap. A kislányok már 6-kor fent vannak maguktól és 10 percenként járnak be hozzám ha nem vagyok még ébren. Egyszer arra keltem, hogy a nagyobbik a fejem mellett elkezdett ugrálni az ágyon, de volt olyan is, hogy a kicsi sikítva rohant be a szobába, hogy ébresztő. Legkésőbb 9-kor már én is ébren vagyok, és onnantól kezdve este 10-11-ig (van hogy éjfélig ha nem álmosak) nekem állandóan velük kell lenni. Rájuk szoktam szólni, ha olyan van, de úgy veszem észre hogy engem játszótársként fognak fel, nem mindig hallgatnak rám, csak amikor már nagyon ingerülten szólok rájuk, mint például amikor evés közben a nyakamba akar mászni, hogy megvárja amíg végzek. Illetve ha ott az anyjuk, ő csak akkor szól rájuk hogy hagyjanak békén ha már látni rajtam hogy ideges vagyok. Ha anyámat hívják játszani, akkor ő lepattintja őket annyival, hogy ő most "anyázik" vagyis a barátnőjével beszélget és majd később csatlakozik hozzánk. Persze sose jön, csak néha benéz a szobába aztán ennyi. Mindig kuncognak rajtam, hogy na ha gyerekem lesz akkor ennél rosszabb lesz, hogy fogom bírni, stb... Hát ja, csak elvileg a látogatásaink nyaralások lennének és nem arról kellene szólnia ennek a pár napnak, hogy ameddig a "felnőttek" élvezik a szabadnapjukat, addig én megállás nélkül a két gyerekkel foglalkozok, akik nem is teljesen hallgatnak rám. Ketten vannak tehát nem is arról van szó, hogy van egy egyke gyerek akinek nincs társasága. Legutóbb a tavaszi szünetben voltunk és akkor majdnem visszaszóltam anyámnak, amikor kiültem hozzájuk a teraszra de úgy 1 percen belül vissza is küldött a gyerekekhez, hogy r.hadtul nem azért jövök ide, hogy ő barátnőzzön és én meg lefoglaljam EGÉSZ NAP a két kislányt hogy ne legyenek a nyakukon... Most augusztusban is menni fogunk, valószínűleg 20-a körül. Várom valamilyen szinten, mert szeretek ott lenni és őket is szeretem, de úgy érzem, hogy velem szemben nem fair, hogy bébicsősznek vagyok ott. Nekem ez nem kikapcsolódás. Ha a tesóim lennének, akkor sem akarnék ennyit velük lenni. Hogy tudnám szépen megmondani, hogy ne is várják tőlem és a gyerekeknek is legyen megmondva hogy nem fogom a kezüket pihenés nélkül? Tudom tudom, "nyissam ki a szám és mondjam meg", de nem ismeritek anyámat. Több mindenre csak legyint és sose lesz változás.
2018. aug. 10. 20:46
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Durván kihasználnak. Hogy ők barátnőzhessenek, te közben köteles vagy a gyerekeket lefoglalni, hogy ne zavarjak őket. Szíved joga eldönteni, ebben milyen mértékben kivansz részt venni. Én nem akarnék az biztos.

A gyerekek apja egyébként merre van?

2018. aug. 10. 22:50
 12/28 A kérdező kommentje:
Ő dolgozik, nem nagyon szokott kivenni szabadnapot, csak ha együtt elmennek valahova. Ha otthon van akkor vagy ő is beszélget vagy a műhelyében van. Valamelyik hozzászóló említette, hogy ha mindkét anya dolgozik akkor nem akkora gond. Dolgoznak, az enyém teljes állásban, a kislányoké egyelőre 6 órában. Nem fekszem egész nyáron, járok diákmunkázni. Nem azzal van gondom, hogy a felnőttek meg kapják a nekik járó pihenést, hanem azzal, hogy nekem ébredéstől lefekvésig a gyerekekkel kell foglalkoznom, és így az lesz a vége hogy a "nyaralásnak" alig várom a végét, hogy végre otthon legyek, mert napközben még 10 percig se pihenhetek. Van a közelben egy játszótér de oda nem nagyon járnak ki, mivel az udvaron az apukájuk épített nekik mászókát, csúszdát meg hintát is.
2018. aug. 10. 23:13
 13/28 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem mondd meg, hogy idén már nincs elég lelkierőd velük foglalkozni egész nap, és vagy ne menj, vagy ha ott vagy, foglald el magad (te is beszelgetsz a felnőttekkel, elmész bulizni, akárhová). Szabj meg egy időt, amennyi még neked is jól esik, X óra, ahhot pedig szigorúan tartad magad.
2018. aug. 10. 23:48
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Én megmondanám kerek-perec neki,hogy nem fogom ezt csinálni.Te is ugyanúgy pihenni mész oda mint anyukád,nem pedig fel vigyázónak.Amikor pedig már ott vagytok azt csinálnám a helyedben,hogy kiülnék a felnőttekhez,amikor pedig jönnek a kislányok mondanám nekik,hogy menjenek szépen játszani majd megyek utánuk..Amikor pedig anyukád beküldene hozzájuk mondanám neki,hogy Én elfáradtam Ő is bemehet hozzájuk.Vagy az sem egy rossz megoldás ha besegítesz nekik pl a főzésben,a répa pucolás kevésbé fárasztó és addig is letudok koptatni őket.
2018. aug. 10. 23:54
 15/28 anonim ***** válasza:
34%
Teljes mértékben megértelek, tudom milyen fárasztó tud lenni 2 ekkora gyerek.(anya vagyok). A helyedben kompromisszumot kötnék anyáddal, hogy legalább a hétből 1 nap had legyen a tiéd. Akkor elmehetnél, vagy csak ott pihenhetnél. Viszont a szülőket is megértem, mert ha belegondolsz, nekik nincs nyáriszünet, és talán ilyenkor tudják kiengedni a gőzt. Neked ez 1 hét.
2018. aug. 11. 00:29
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom, amikor vállalta a gyerekeket, tudta, hogy nincs nyári szünet az anyaság alól.
2018. aug. 11. 00:41
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk meg kéne nevelni őket, 5 és 7 éves gyereknek már képesnek kéne lennie együtt játszani ahelyett, hogy a felnőtt szórakoztatja őket napi tizenhat órában.
2018. aug. 11. 04:56
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

5 és 7 évesen nem annyira kicsik, ezek a gyerekek egyszerüen nem tudnak viselkedni, egyáltalán nincsenek nevelve. Én teljesen biztos, hogy el sem mennék a helyedben, más neveletlen kölykével foglalkozni. Kizárt. És nem is értem, miért akarod ezt kedvesen közölni.

És igen, nyisd ki a szád, azért van. Hány éves vagy? Mond, hogy te inkább otthon maradsz egyedül. Vagy menj nagyszülőkhöz, rokonhoz.

2018. aug. 11. 05:41
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Csak azt nem értem, mit akarsz kedveskedni?

Anyádék tapló módon viselkednek, de nagyon. Te meg tűröd csendben a két kis vadállatot, akik a székeden és az ágyadon ugrálnak. Ha hagyod, hülyére vesznek ezután is.

2018. aug. 11. 11:50
 20/28 A kérdező kommentje:
Egyébként ezt leszámítva rendes gyerekek. Volt hogy önként mentek segíteni az apukájuknak téglát pakolni vagy ha az anyukájuk bevásárolt akkor is mentek hogy "anya, segítünk bepakolni". Az a baj, hogy egy faluban laknak tehát nem nagyon tudnék elmenni valahova, nem is ismerünk itt rajtuk kívül senkit. Szerintem az lesz, hogy még mielőtt elindulunk beszélek anyával hogy most ne számítsanak arra, hogy én egész napokat a gyerekszobában fogok tölteni. Tudom hogy jár nekik a pihenés, de a gyerekek egymással is el tudnának lenni. Ha itthon van a bátyjuk, akkor is nekem "kell" velük lenni.
2018. aug. 11. 13:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!