A gyermekeim családba fogadásival vannak az öcsémnél es szeretném felettük vissza kapni a gyámságot hogyan lehetséges?
Londonban élek és ide szeretném őket kihozni magamhoz,mert ők magyarországon élnek es en azt szeretném megtudni hogy a londoni önkormányzat segítségével eljárhatok e ebben az ügyben?
Es ahoz h itt élhessenek velem milyen iratok szükségesek ehez?
Erről hogyan tudom a magyarországi gyámügyet tájékoztatni?
Segítségeteket nagyon megköszönném.
A lányomat anyukám családbafogadással vette magához, amikor megszületett. Igaz, hogy nem voltam külföldön, de én elmentem anyukámmal a gyámügyre, elmondtuk, hogy nem szeretnénk tovább a családbafogadást és írtak jegyzőkönyvet, aláírtuk, 1 hónap múlva a jogerős határozattal a kezemben enyém lett a gyerek. :)
(Mondjuk én a korom miatt nem lehettem a törvényes képviselője.)
Ezt csak MO-on tudod elintézni, amíg itt nem kapod vissza a felügyeleti jogodat, addig nem viheted öket magaddal.
Másrészt annyiból, amit írtál, nem lehet sok mindent mondani, mert nem derült ki, miért adták a gyerekeket a testvéredéknek, miért vonták meg töled a felügyeleti jogot és mi változott, ami alapján visszakérhetnéd.
Nem derül ki, hogy mennyi idösek a gyerekek, mióta élnek az öcséd családjában, de ha ez tartósabb dolog, akkor nem sok esély van arra, hogy a megszokott környezetböl kiszakítsák öket.
Szóval egyrészt jóval több adat kellene a megválaszoláshoz, másrészt meg ezt a mo-i gyámhatóságon keresztül lehet csak intézni.
"a londoni önkormányzat segítségével eljárhatok e ebben az ügyben?"
Kérdezd meg tőlük. Ha nem, akkor majd mondják, hogy hogyan tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!