Hogy lehetséges, hogy a gyerek ennyire ne hasonlítson a szüleire?
Meg a nagyszülőkre se.
Anyai ágon mindenki fekete vagy nagyon sötét barna hajú, kék vagy világoszöld szemű.
Apai ágon a nagyszülők sötét hajúak, kék illetve barna szeműek.
Anyu kék szem-barna haj, apu zöld szem-barna haj, húg zöld szem-barna haj, én meg kékeszöld (heterokrómia) szem szőke haj, de egyetlen vonásom (ajkak, arcforma, orr, testalkat) sem hasonlít senkire a családban.
Senkiről nem is tudunk, aki szőke lett volna a déd és ükszülők közt sem, mindenki sötéthajú.
Hogy lehetséges akkor?
(igen, fix hogy ők a szüleim, postásos poénokat nem kérek)
Postásbácsi. :) Nyugi, nem mondom komolyan. Nálunk is van ilyen a családban. Az unokatesóm is szőkés, kék szemű. A mi kis szűk családunkban mindenki barna hajú, barna szemű. Aztán nagymamámnak eszébe jutott, hogy az ő apja világos hajú, kék szemű volt. Lehet, hogy csak később "ütött vissza" ez a gén, nem tudom hogy mondják ezt, nem vagyok biológus, de remélem érted.
Igaz fiktív történet, de valamelyik magyar reality sorozatban is volt erről szó. A lényeg az volt, hogy egy magyar házaspárnak néger gyereke született, pedig az édesanya csak az édesapával volt együtt! Volt ugye veszekedés, válás, majd az édesapa anyja kinyögte a végén, hogy neki volt egy néger szeretője a házassága elején. Vagyis a néger szerető az édesapa apja. De rajta valamiért még "nem fogtak" a gének. Majd csak az ő gyerekén. Persze ez eléggé szélsőséges eset! :D De remélem érted.
Hátha jön majd valaki, akinek sikerül szakszerűen elmagyarázni ezt!
Nálunk is van ilyen. Apám zöld szemű-sötét barna hajú, nővérem zöld szemű-sötét barna hajú.
Anya barna szemű-barna hajú, én barna szemű-barna hajú vagyok.
Húgom vörös hajú-kék szemű.
Fix? Biztosan? Csináltattatok genetikai vizsgálatot?
Addig ugyanis BÁRKI gyereke lehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!