Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért jobb mindenből a gagyit...

Miért jobb mindenből a gagyit megvenni ötször, mint a jobbat egyszer?

Figyelt kérdés
Ismerek olyan családot aki mindenből a legolcsóbb leggagyibb dolgokat veszik. Amikor átmentem a legolcsóbb kisboltos kólával kínáltak amikor ők jöttek hozzánk akkor meg öntötték magukba a Coca Colát mint aki még soha nem ivott olyat. Mindenre azt mondják hogy hülyeség, meg "annyiért 5x annyit veszek csak nincs rajta a pipa" meg ilyen szövegeket nyomnak mellé. Ennek mi értelme? Megértem ha valakinek nincsen pénze jobbra de nekik van mert cigire és piára mindig jut persze abból is a legolcsóbbra. Ami üveges bor az szerintük már "minőségi" és erről nem lehet lebeszélni őket ha 300 Ft-os tescos akkor sem. Miért gondolkozik valaki így? Ha rádöbbennek hogy másnál a coca cola jobb akkor miért állítják utána is hogy ugyan olyan a 100 Ft-os is? 60 ezres telefont is meg tudták venni. Nem is tisztelik a másik embert amikor átmegy hozzájuk? Chipsből is a 100 Ft-os ,meg mindenből, aztán másnál meg 5 perc alatt elfogy a családi csomag, amivel nincsen baj, de akkor ők miért nem "viszonozzák"?

2018. júl. 18. 19:14
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
67%

Kérdező:igy jogos.

#11es:22ezerért?!😮 eustockba pont kimenőbe volt,amikor vettem😂

2018. júl. 18. 20:13
 12/30 anonim ***** válasza:
38%

Ne állítsd be úgy azt a 60k-s telefont, mintha luxusösszeg lenne. Még egy középkategóriás telefon ára közelében sincs.

Egyszerűen azért, mert ők nem a minőségre, hanem a mennyiségre költenek. A tv-s hsz-t nem is értem, ki vesz három tv-t? :DD vesz egyet az ember olcsóbban, nem hármat. WTF. Apránként a kis összeg kevésbé szívszaggató, mint a nagyobb. Vagy ott a lehetőség, amit bárki számba vehet, hogy zsugorik. Ennyi.

2018. júl. 18. 20:15
 13/30 anonim ***** válasza:
36%
A magyar egy búskomor nép,amit Tetéz a remek átlagfizetés is,add össze a kettőt,és kijön egy rakás sóher ember, akik az utolsó fillért is a fogukhoz verik.
2018. júl. 18. 20:34
 14/30 anonim ***** válasza:
92%
A drágább nem feltétlenül jobb vagy értékesebb a felhasználó számára. Az ember több mindent kipróbál és talál olyat, amit nem tart drágának, mégis megfelelőnek tartja a minőségét. Vagyis számára itt van az ár/érték arány optimuma. Szerintem a Spar Budget 2 literes grapefruit ill. citrom ízesítésű üdítője a legjobb 85- forintért. A kóla ízesítésű kevésbé jó, mert koffein is van benne.
2018. júl. 18. 20:45
 15/30 anonim ***** válasza:
54%

Igényesség kérdése is. Esetleg megszokás, családi minta.

Amúgy a drágább legtöbbször jobban megéri hosszú távon. Például 9 éve a ballagásomra kaptam 2 adidas pólót. Még mindig hordom őket. Aludni viszont kínai párszáz forintos pólókban alszok (hülyeség, de ez van, ezeket szeretem). Két-három havonta veszek újat, mert szétmennek a mosásban.

2018. júl. 18. 20:55
 16/30 anonim ***** válasza:
69%
Én is spórolós vagyok. De bizonyos élelmiszerekből a nonamek között is van jó,van amiből nem. Szerintem a túlspórolás és a túl márkabziság se jó. De! Ha vendégeket hívok nem gagyi kólával kínálom őket hanem akkor megveszem a 2x2l rendeset- mondjuk a cola rossz példa mert abból ha gagyibbat veszek az is max a Pepsi. Igaz magáz colát se sűrűn veszek.
2018. júl. 18. 20:58
 17/30 anonim ***** válasza:
49%

Tehát van pénzük, de a gagyit éltetik és nálad zabálják fel a drága márkás nasit.

Na, tudod ki etetne ilyen szarrágókat, drága nasikkal. Vedd csak nekik a şżart, amit otthon is esznek.

Hidd el nem fogják szó nélkül hagyni, hogy nem kapják meg nálad a jussukat.

Nyomorult, hitvány emberek akik a saját anyjukat megszexualizálnák 1 fillérért.

Ismerek nem egyet. Tudod ki etetné, itatná?

2018. júl. 18. 21:06
 18/30 anonim ***** válasza:
60%
Azért "zabálják fel" A drága vacakot, mert a kérdező árban méri a minőséget. Ha nem olyat tenne eléjük, nem zabálnák fel. Kár nyivákolni azon a problémán amit ő maga okozott.
2018. júl. 18. 21:16
 19/30 anonim ***** válasza:
77%

Nincsenek általános érvényű szabályok, jó vagy rossz dolgok, amik mindenkire egyformán igazak.

Értékrend, mentalitás kérdése. Régebben tehetős vállalkozó voltam, de pl wc papírból a létező legeslegolcsóbbat vettem meg elvből, illetve egy családias üdülőhelyre jartam nyaralni, mert az tetszett, de nem pofáztam higy erre telik. Képes voltam Porschéval menni a lidlbe megvenni az olcsó wc papírt, de pl ennivalót jófajtát vettem mindig.

Ma meg nemmvagyok már gazdag, így inkább kevesebbszer veszek, de jót pl chips vagy üdítőből. Napokig vizet iszom, de 7vgn jó kólát pl

2018. júl. 18. 21:28
 20/30 anonim ***** válasza:
61%

Élelmiszerek esetén szerintem nem is értik rendesen az íztm Olyan. Apósomek is a lidl-s frissfölt veszik, mert az olcsóbb. Szerintem ocsmány íze van és nem is tejföl, hanem növényi eredetű kotyvalék. Én élelmiszerminőségi mérnök vagyok, szóval harapós vagyok az ilyenekre amúgy is, nem az ár miatt jobb vmi, ok Mizo termékeknél sokszor ugyanaz van különböző csomagolásban. De azért tejföl helyett frissfölt enni szerintem nagyon gáz. De ők nem érzik a különbséget, pedig ég és föld.

A tejjel is ugyanígy vagyok, a lidl-s iszonyú.

A freeway kóla viszont szerintem finom, bár nem úgy mintha kólát innek, hanem mint üdítő.

Viszont cipőkkel is ezt csinálják. Megveszik a kínait és csodálkoznak h 2 hét után kilyukad a talpa. És azt hiszik a nike-nak is ki fog, mert azt hiszik ugyanolyan anyagból van és ugyanott készül. Akkora tévképzeteik vannak az ilyen embereknek

2018. júl. 18. 21:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!