Karikagyűrű jobb vagy bal kézen?
A karikagyűrűt a házasságkötéstől számítva a bal kezemen hordtam, de kényelmetlen volt, és már a jobb kezemen hordom. (mint ahogy ez a normális) . A párom is a bal kezén kezdte viselni.
Az baj, ha én a jobb kezemen hordom de neki viszont maradt a bal kezén? Sokan nem tudják megállni hogy ne szólják meg a dolgot, hogy a párom velem ellentétben nem a megszokott helyen hordja, így "nem is a feleséged", a hordás szerint.. :-) Belefáradtam az emberek előtti magyarázkodásba. Ez tényleg ennyire fontos lenne? Szomorú ha ezen múlik :-(
Vélemények?
Mindenki foglalkozzon a maga dolgával egy házasság nem a gyűrű helyétől lesz működőképes.
Én megjegyezném az okoskodóknak, hogy remélem nagyobb problémád nincs az életben ez meg a mi dolgunk és kész!!
Érdekes emberek vehetnek közül.
Az én jegygyűrűm sajnos elveszett és most nem állunk úgy anyagilag, hogy másikat vegyünk, tehát rajtam mostanában nincs is gyűrű, a férjem pedig eddig is ritkán hordta a munkája miatt, mégsem köt bele senki.
Semmi nem ezen múlik, gondolom, az ismerőseid szeretnek kötözködni.
Hagyományosan eljegyzéskor a karikagyűrűket a bal kézen, esküvő után a jobb kézen viselik.
De ez nem szentírás. Mindenki ott viseli, ahol neki megfelel.
A legegyszerübb, ha egyikötök sem hordja, akkor nem tudna EBBE belekötni.
Mi 25 éve vagyonk házasok és nekünk nem is volt egyáltalán gyürünk. Eleinte néhányan kérdezgettek, hogy hol a gyürü, mondtuk, hogy nincs, mert szerintünk semmit sem jelent. A gyürü nem tart össze és a hánya nem választ el egymástól.
Az idö minket igazolt, és ma már senki nem foglalkozik ezzel a témával.
Kötözködő emberekkel vagy te is megáldva...
Én nem hordom, mivel nem szeretem a gyűrűket, férjem az írás miatt a bal kezén, de csak azért, mert pótcselekvésként gondolkodás közben azt pörgeti.
Ahogy már írták, egy ékszertől se jobb, se rosszabb nem lesz a kapcsolat.
Ekkora hülyeséget, mikbe nem kötnek az emberek :)
Nekünk volt kisérőgyűrű az volt bal kézen, a karikagyűrű pedig jobb kézen. De mondok egy még viccesebb dolgot..
Apósomék egyáltalán nem hordanak semmit.. Apukám pedig mióta az eszemet tudom a jobb mutatóujján hordta mindig :D anyukám az évek múlása altt, hol hordja, hol nem .. attól függ, h be van e dagadva az ujja v sem :)
Tipikus kákán is csomót keresők.. Felesleges foglalkozni velük. És valóban, nem a gyűrű helyétől v értékétől fog működni egy házasság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!