Mit tehetnék? Lányom nem akar tanulni?
Figyelt kérdés
Lányom elsőéves a középsuliban. Szakmát tanul, amit ő választott. De az a helyzet, hogy nem tanul. Év elején kollégiumba ment. Ő szerette volna azt is, ám legyen, beköltözhetett. De azzal a feltétellel, hogy ha nem tanul, kiveszem onnan. 8 tárgyból állt bukásra, tehát kivettem. 3 havonta kitalálja, hogy ő mégis más akar lenni, viszont mindig mást mond. Egyszer elvittem, hogy átiratom abba a másik iskolába amit ő mondott, kvázi kiröhögték, hogy mit akar ő ott ilyen jegyekkel. Azóta valamelyest javított, év végén csak 1- ből bukott. Most nyári gyakorlat van nekik, ott érdeklődtem, hogy hogy dolgozik a leány, és tulajdonképlen nem mondtak róla se jót, se rosszat. A környék legjobb üzemében helyeztem el, de ő csak a vállát vonogatja. Már elkopott a szám annyit beszéltem vele. A főnöke is próbál vele zöld ágra vergődni, nem tudom, hogy mennyire hallgat rá. A saját tankönyveit adja neki kölcsön, a recepteket kiírhatja, hogy gyakoroljon itthon. De tegnap kiderült azt mondta ott, hogy nem olyanok itthon a körülmények. Valóban nincs itthon egy profin felszerelt sütödénk, de tálak, tepsik, alapanyagok vannak. Bármit meg lehet sütni, én is szoktam. Azt hittem, hogy a föld alá süllyedek szégyenemben, mikor ezt meghallottam. Már nem tudom, hogy mit tehetnék még. Mivel nem olyanok a jegyei, mondtam neki, hogy érettségiig maradjon meg a fenekén, utánna ha lehet, felőlem választhat másik szakmát, csak kezdjem magával végre valamit. Amúgy nem buta lány, okos ő, de most egyszerüen nem értem, hogy mi lelte. Már nem tudom, mit tehetnék még?2018. júl. 7. 13:59
31/31 anonim válasza:
+ egy 14 éves gyereknek egyszerűen NINCS olyan fejlett személyisége, hogy el tudná dönteni, mit tudna szívesen csinálni a hátralévő élete nagy részében, bármit is mondanak a nagyokos államtitkáraink.
+2) Nem, nagyon nem természetes, hogy te dugdosod be a munkahelyre, meg még be is mész utána érdeklődni. Nekem nem szakmai gyakorlatom volt 15 évesen, csak sima diákmunkám, de ha anyám szerezte volna, vagy szimatolt volna utánam a főnöknél, eléggé szégyelltem volna magam.
Kérdező, oké, hogy a lányod még csak kamasz, és nem felnőtt, de a munka az munka, te nem szégyellnéd, ha édesanyád szerezne neked állást, és smúzolna a főnöknél hogy hogy teljesítesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!