Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék? Lányom nem akar...

Mit tehetnék? Lányom nem akar tanulni?

Figyelt kérdés
Lányom elsőéves a középsuliban. Szakmát tanul, amit ő választott. De az a helyzet, hogy nem tanul. Év elején kollégiumba ment. Ő szerette volna azt is, ám legyen, beköltözhetett. De azzal a feltétellel, hogy ha nem tanul, kiveszem onnan. 8 tárgyból állt bukásra, tehát kivettem. 3 havonta kitalálja, hogy ő mégis más akar lenni, viszont mindig mást mond. Egyszer elvittem, hogy átiratom abba a másik iskolába amit ő mondott, kvázi kiröhögték, hogy mit akar ő ott ilyen jegyekkel. Azóta valamelyest javított, év végén csak 1- ből bukott. Most nyári gyakorlat van nekik, ott érdeklődtem, hogy hogy dolgozik a leány, és tulajdonképlen nem mondtak róla se jót, se rosszat. A környék legjobb üzemében helyeztem el, de ő csak a vállát vonogatja. Már elkopott a szám annyit beszéltem vele. A főnöke is próbál vele zöld ágra vergődni, nem tudom, hogy mennyire hallgat rá. A saját tankönyveit adja neki kölcsön, a recepteket kiírhatja, hogy gyakoroljon itthon. De tegnap kiderült azt mondta ott, hogy nem olyanok itthon a körülmények. Valóban nincs itthon egy profin felszerelt sütödénk, de tálak, tepsik, alapanyagok vannak. Bármit meg lehet sütni, én is szoktam. Azt hittem, hogy a föld alá süllyedek szégyenemben, mikor ezt meghallottam. Már nem tudom, hogy mit tehetnék még. Mivel nem olyanok a jegyei, mondtam neki, hogy érettségiig maradjon meg a fenekén, utánna ha lehet, felőlem választhat másik szakmát, csak kezdjem magával végre valamit. Amúgy nem buta lány, okos ő, de most egyszerüen nem értem, hogy mi lelte. Már nem tudom, mit tehetnék még?
2018. júl. 7. 13:59
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Cukrásznak tanul. Mint mondtam, ő választotta, én nem ezt javasoltam volna neki. Már csak azért is meglepő volt a választása, mert soha nem érdeklődött, mikor sütöttem. És nem keveset sütöttem. Írtam, hogy átvittem egyszer másik iskolába. Nem kellett nekik. Nem fogom mindig másikba vinni, mikor tudjuk, hogy nem kell nekik ilyen jegyekkel. Álltalánisba nem volt rossz tanuló.
2018. júl. 7. 15:59
 12/31 anonim ***** válasza:
0%
Nem lehet h ezt te akarod inkább nem ő,benyomod kiviszed benoyomod,elhelyezed,nem ugy tünik h van választása. Ismerős lánya volt ilyen mindenből bukott aztán kideült h mindenhova anyuka pakolta be,és ő utálta az egészet meg igazábol utált otthon lenni.. Itt inkább a kettőtök kapcsolata prolámás szerintem, ahogy náluk is amint ez megododott ő is tudta mit akar és megcsinálta..
2018. júl. 7. 16:27
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
12. De itt a lány választott magának, nem lett ráerőltetve semmi sem.
2018. júl. 7. 16:40
 14/31 A kérdező kommentje:
Én csak abban segítek neki, hogy a lehetőségekhez képest a legjobb helyen tanuljon. Ő választott szakmát, ő választott iskolát. Ő választott gyakorlóhelyet. Ez úgy nézett ki, hogy választott egy szakmát magának, néztünk hozzá iskolát. Utánaérdeklődtünk az iskoláknak. Megbeszéltük a jelentkezési lapon a jelölés sorrendjét. A tanműhelynél dettó íg volt. Megnéztem hol fogadnak tanulókat a környéken. Utánaérdeklődtünk. Elmentünk mindbe, amelyik érdekelt. Vettünk mindben pár szelet sütit, néhány gombóc fagyit, hogy tényleg finomat csinálnak. Mindenki elmondta a véleményényét úgy, hogy csak a leány, és én tudtuk, hogy melyik süti honnan jött. És ő döntött.
2018. júl. 7. 16:54
 15/31 anonim ***** válasza:
85%
Pedig vmiért nem érdekli,ha érdekelné tanulna ez saját tapasztalat. Milyen a kapcsolatotok,otthoni légkör mert az is lehet okazot hiába szeretek vmit ha otthon vmi gubanc van az rányomja sz egészre a bélyegét és a tanulás se fog menni.
2018. júl. 7. 16:58
 16/31 anonim ***** válasza:
40%

Vannak olyanok, akik nem szeretnek tanulni. Én is ilyen vagyok. Most írhatnám, hogy sajnos, de nem fogom, az azt jelentené, hogy nem szeretem magam, nem tudom elfogadni magam, és ez nem igaz.

Külföldön élek, csak így tudok boldogulni, ezt elismerem. Tehát a lányodra is valószínűleg ez a sors vár, ha nem tanul, és jól (vagyis csak viszonylag jól) akar élni. Akkor majd kimegy valahová melózni. Lehet, hogy otthon is meg fog tudni élni, bolti eladóként, takarítóként, ha te pl. jól keresel, és hozzá tudod segíteni egy saját lakáshoz.

Nekem nem volt senki, aki anyagilag segítsen, az érettségim megvan, időben, tehát nem buktam, és rendes ember lettem, mindig is az voltam. Sosem ittam, csak ha bulizni voltam, akkor sem sokat, és már 20 fölött voltam, mikor életemben először diszkóban jártam, és alkoholt ittam, sosem dohányoztam, nincs tetoválásom, nem is lesz, nem bántok senkit, a munkahelyemen szeretnek, megbízható vagyok a cégnél is, a magánéletemben is.

Normális felfogású egyén vagyok, tudom, hogy fontos a tanulás, érték, nagyon becsülendő dolog, csak én nem tudom, nem tudtam magam rávenni soha, illetve általánosban igen, utána már nem annyira. Az itteni nyelvet szívesen tanulom, tehát még az sem igaz, hogy egyáltalán semmit sincs kedvem tanulni.

Egy raktárban dolgozom külföldön, végleg itt is maradok, csak látogatóba megyek haza már. Itt boldogulok, jól élek. Nem tragédia, ha a te gyereked is csak ennyit ér el az életben. Legfeljebb, ha otthon nem sikerül neki megfelelően pénzt keresni, kimegy majd külföldre. Ez még nem a világvége. Ettől még lehet ő is normális ember.

2018. júl. 7. 17:02
 17/31 A kérdező kommentje:
A férjemmel jól megvagyunk. Ő a gyerekek apja is. A gyerekeim szoktak veszekedni, na de mely testvérek nem szoktak? Semmi kirívó nincs nálunk. Az életvitelünk átlagos. Nincs sok pénzünk, de mindenünk megvan ami kell. Nincs veszekedés,verekedés, éhezés, semmi extra. Max annyi, hogy idén nálam rákot találtak, de ez őt nem érinti. Kapom a kezelést, és nyár végén eldől, hogy kell-e műteni. Szerencsére eléggé az az elején elcsíptük, és nem szándékozom belehalni. Nem is fogok. Ezért, mint mondtam, ez az ő életvitelét jelenleg nem érinti. Nincs oka nem tanulni, neki most ez a főfeladata.
2018. júl. 7. 18:01
 18/31 anonim ***** válasza:
76%
Hogy h nem érinti elvileg az anyja beteg,,nem a sarki füszeres mert az tényleg nem érintené,én is daganatos vagyok,a családom is megviseli.. Itt én érzelmi ridegséget érzek plussz a betegség,szerintem ezek miatt nem tanul a lányod..
2018. júl. 7. 18:06
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

Kamaszkor majd elmulik

Lusta diszno sok gyerek ebben az eletkorban.

En is lassan indultam 30 korul kezdtem rajonni tovabb kell tanulni belehuztam

2018. júl. 7. 18:40
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
Egy lánynak általában nem raktárosi állás álmai netovábbja. Egyébként a raktárosi állások többsége meg fog szűnni belátható időn belül a robotizáció miatt.
2018. júl. 7. 18:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!