Miért ócsárolják mindig a mostohaanyákat?
Szerintem sokszor a mostoha/nevelőanyák tehetnek arról, hogy a gyerek gyűlöli őket. Megértem, ha megvisel akár egy kisgyereket, akár egy kamasz vagy felnőtt "gyereket", ha úgy kerül a "mostoha" a családba, hogy előtte az apja évekig csalta vele az anyját, otthon üvöltözés, veszekedés volt miatta, utána pedig a negyvenes, ötvenes apuka megint kamasznak érzi magát és csak a nőjével kíván időt tölteni, a családja onnantól megszűnik létezni. Sokszor pont a nő tesz rá még egy lapáttal, mert nem bírja elviselni, hogy a férfi esetleg a saját gyerekeivel is töltene időt, rájuk is költene pénzt és őket is szereti, nem csak körülötte forog az élete. Sokszor idősebb (negyvenes, ötvenes) nő érkezik egy család életébe, aki a korából adódóan már kevésbé rugalmas, mereven ragaszkodik az addig megszokott dolgaihoz. A férj még csak-csak tud hozzá alkalmazkodni, mert (elvileg) szereti, de a gyerek, akinek a nő nem rokona, nincs semmi köze hozzá már nehezen tolerálja, ha az addig megszokott lakást a nő másképp rendezi be, kevesebbet vagy többet takarít, mint amit az anyjától megszokott, másképp főz, más szabályai és elvárásai vannak a gyerekkel szemben.
Igazad van abban, hogy sok esetben nem a nevelőanyák a hibásak, tényleg vannak, akik mindent megtesznek a nevelt gyerekükért és sajátjukként szeretik. Annak, hogy a a gyerek még így sem képes megbékélni az új nővel az lehet a magyarázata, hogy annyira megviselte a szülei válása, az esetleges veszekedések, az egyik szülő költözése vagy az, hogy a biológiai anyja lemondott róla, esetleg meghalt, hogy ezt a felgyülemlett fájdalmat a nevelőanyján vezeti le.
Itt rengeteg kérdést írnak ki az új nőcik, ami arról szól, mennyire idegesíti őket a gyerek, miért kell ott lennie minden 2.hétvégén, vagy ne adj isten néha hétközben is, a tartásdíjat is minek fizetni, mikor anyuci abból a 30 ropiból megy fodrászhoz, műkörmöshöz, kozmetikushoz, nyaralni + az új pasiját abból tartja el, a gyereknek meg nem vesz semmit, új asszonyka szövege a "Mindent MI veszünk" (félévente 1 cipő meg 1 gatya + amit ott megeszik a gyerek, ez az a minden), "Visszük mindenhova" (félévente elmennek állatkertbe, kap a gyerek 1 fagyit, ezt szerintem vezetik is valami füzetbe), és még apuka szülei is támogatják az ex-nőt, vagyis anyukát, mert Pistike kap tőlük ezt-azt, ami érthetetlen, hisz már nincsenek is együtt a fiukkal (tehát mint nagyszülők, akkor meg kell szűnni létezni az új punci szerint ugye...)
Na, kedves kérdező és a többiek, akik ide írtak!
Szeretném, ha nem lenne félreértés, nem mondtam, hogy ilyenek vagytok, lehet, pont ti vagytok a ritka kivétel, de a kérdésre próbáltam válaszolni, hogy "miért", nagy átlagban azért, amit fentebb írtam. Szét lehet nézni sok új asszony által feltett kérdésnél, vagy az általuk írt válaszoknál, mert a 90%-uk erről szól.
Elvált szülők gyerekeként van többféle tapasztalatom. Apámnak most a 3. tartós kapcsolata van anyám után. Az elsővel nem volt gond, művelt, tanult nő volt, saját keresettel, nem irigykedett, aranyos volt.
Na, a 2.nőci (miatta hagyta ott a hülye apám az előzőt) tipikusan a fenti eset, mellé élősködött a nagyszüleimen évekig, és féltékenykedett rám. De mindenre. Aztán mikor apám csoda folytán dolgozni kezdett, és sokat volt vidéken, a nő a szomszéddal kefélt, majd le is lépett vele.
Akkor már felnőtt voltam, gyereket vártam, nem igazán jártam hozzájuk.
Mikor szültem, utána nem sokkal lett a mostani élettárs, szóval felnőtt nőként már nem sok vizet zavartam. A nő beteg (mentálisan), emiatt vannak hülye dolgai, de összességében jól kijövök vele. Nem tudom, mi lenne, ha még gyerek lennék, és járnék hozzájuk, bár a gyerekeimmel is elvan, pedig vér szerint nem az unokái.
Nagyobbik lányom nekem is az előző kapcsolatomból van, az exnek van felesége (2 hozott gyerekkel). Na, sajnos róla is szintén elmondhatóak a fentiek, nem részletezném, de voltak/vannak szánalmas, undorító, vagy dühítő dolgok, amiket nem tudok mindig szó nélkül hagyni... Ez sajnos többnyire ilyen.
Összességében ugyanolyan tipikus helyzet, mint az anyóssal kölcsönösen utálni egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!