Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ócsárolják mindig a...

Miért ócsárolják mindig a mostohaanyákat?

Figyelt kérdés
Adott 1 kérdés és simán undorítózzák,fikázzák őket. Holott sok esetben rengeteg mindent feláldoznak ők is a gyerekekért,ugyanúgy ellátják őket mégis folyamatosan szapulva vannak- minden háttérinfo nélkül.
2018. júl. 6. 15:18
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
Mert majdnem mindenki tèvesen azt hiszi, hogy az èlet úgy működik, hogy bàrmilyen gyökèr gyerekhez az új pàr köteles jópofozni, ellàtni, pènzt költeni rà, ugyanakkor mèg azt az elvàràst se szabad tàmasztania amit a sajatja fele tamaszt. Meg koteles minden genyosagot elturni a gyerektol mosolyogva, akkor is hogyha direkt idegesiti, vagy akarja szetszedni a kapcsolatot. Mert ha nem akkor juuuj a genye uj par. Ja igen es mèg türje h exfelesèg diktàljon a közös èletben, meg a közös kasszàra. Egyszóval az emberek nagy rèsze korlâtolt. Jönnek a tudtad hogy van gyereke szöveggel, jah csak nem mindegx milyen. Akkor ennyi erővel az anyósàt de szidja senki, mert tudta hogy a pàrjànak van anyja, hogy milyen az mindegy, tudta es kesz ez eleg is a kötelező jopofizashoz :)
2018. júl. 6. 17:41
 12/30 A kérdező kommentje:
Utolsó : 👍király vagy! :)
2018. júl. 6. 20:26
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Az én férjemnek is van egy fia az előző kapcsolatából. Az itteni válaszok szépen megmutatják, mit gondolnak az emberek, persze, a szemembe nem merik mondani. Van 2 sógornőm, mindenbe bele akarják ütni az orrukat. Miért nem vágtam le a gyerek körmét, miért én sütöm a hambit, miért hagyom délig aludni, miért engedem el egyedül otthonról, miért nem kenem meg neki a kenyeret, miért adok kést a kezébe, miért nem készítem ki a ruháját reggelre, miért nem húzom le a wct utána, ha az anyja ezeket megteszi neki??? Egyébként 14 éves. (Ezek csak az elmúlt 2 hétben feltett kérdések) Én már csak nevetek az ilyen embereken. Nem érdekel, mit gondolnak mások, mi jók vagyunk így együtt, akinek nem tetszik, nyalja meg a sót! Mikor megtudták, hogy úton a közös is, az agyukat el akarták dobni, sok év után vállaltuk be, nem gondolták, hogy lesz. Azóta, ha a kicsinek veszünk valamit, mindig megkérdezik, hogy a nagynak is? Szoktam őket cukkolni, hogy neki nem, vegye meg az anyja (persze, nem igaz, mindig egyenlő értékben kapnak),olyankor minden az arcukra van írva, de nem mernek beszólni. 😃
2018. júl. 6. 21:40
 14/30 A kérdező kommentje:
Vagy mondanám h persze Pistikének ugyanilyen csörgőt vettünk csak zöldbe😂barmok.
2018. júl. 7. 05:06
 15/30 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem sokszor a mostoha/nevelőanyák tehetnek arról, hogy a gyerek gyűlöli őket. Megértem, ha megvisel akár egy kisgyereket, akár egy kamasz vagy felnőtt "gyereket", ha úgy kerül a "mostoha" a családba, hogy előtte az apja évekig csalta vele az anyját, otthon üvöltözés, veszekedés volt miatta, utána pedig a negyvenes, ötvenes apuka megint kamasznak érzi magát és csak a nőjével kíván időt tölteni, a családja onnantól megszűnik létezni. Sokszor pont a nő tesz rá még egy lapáttal, mert nem bírja elviselni, hogy a férfi esetleg a saját gyerekeivel is töltene időt, rájuk is költene pénzt és őket is szereti, nem csak körülötte forog az élete. Sokszor idősebb (negyvenes, ötvenes) nő érkezik egy család életébe, aki a korából adódóan már kevésbé rugalmas, mereven ragaszkodik az addig megszokott dolgaihoz. A férj még csak-csak tud hozzá alkalmazkodni, mert (elvileg) szereti, de a gyerek, akinek a nő nem rokona, nincs semmi köze hozzá már nehezen tolerálja, ha az addig megszokott lakást a nő másképp rendezi be, kevesebbet vagy többet takarít, mint amit az anyjától megszokott, másképp főz, más szabályai és elvárásai vannak a gyerekkel szemben.

Igazad van abban, hogy sok esetben nem a nevelőanyák a hibásak, tényleg vannak, akik mindent megtesznek a nevelt gyerekükért és sajátjukként szeretik. Annak, hogy a a gyerek még így sem képes megbékélni az új nővel az lehet a magyarázata, hogy annyira megviselte a szülei válása, az esetleges veszekedések, az egyik szülő költözése vagy az, hogy a biológiai anyja lemondott róla, esetleg meghalt, hogy ezt a felgyülemlett fájdalmat a nevelőanyján vezeti le.

2018. júl. 7. 08:59
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
15ös ezekben a dolgokban javarèszt igazad van. De az is èrthető, ha az igazsàgtalan rajta való feszültsèglevezetès közben hosszú idő alatt elfogy az új tàrs türelme. Ezt sem lehet a vègtelensègig mosolyogva toleràlni. Es ebben az a szomoru h mikor ide ir az uj par, akkor megkapja hert genyo, vagy ideir a "gyerek"( 14-20 evesek) akkor megint az van h mindenki tutujgatja a valaszokban es mert a mostoha nem szeret. Persze vannak gonosz uj tarsak, de az esetek 80%ban VASTAGON tesz a gyerek a viselkedesevel a kialakult helyzetert.
2018. júl. 7. 16:01
 17/30 anonim ***** válasza:
11-es! Nagyon jól kifejtetted!:)
2018. júl. 7. 18:17
 18/30 anonim ***** válasza:
33%
15-ös: Ha 40-50 éves a "mostoha", akkor az a "gyerek" már 25 körüli, akkor már el lehet ám húzni a 3,14csába, ha nem tetszik neki otthon a rendszer. Nem pedig otthon sértettet játszani a szülői házban. Én ha rosszul érezném magam egy "mostoha" miatt a huszas éveim közepén, akkor baromira nem akarnék egy családban élni, ahol k!rvára zavaró tényező vagyok amúgy is.
2018. júl. 7. 18:21
 19/30 anonim ***** válasza:

Itt rengeteg kérdést írnak ki az új nőcik, ami arról szól, mennyire idegesíti őket a gyerek, miért kell ott lennie minden 2.hétvégén, vagy ne adj isten néha hétközben is, a tartásdíjat is minek fizetni, mikor anyuci abból a 30 ropiból megy fodrászhoz, műkörmöshöz, kozmetikushoz, nyaralni + az új pasiját abból tartja el, a gyereknek meg nem vesz semmit, új asszonyka szövege a "Mindent MI veszünk" (félévente 1 cipő meg 1 gatya + amit ott megeszik a gyerek, ez az a minden), "Visszük mindenhova" (félévente elmennek állatkertbe, kap a gyerek 1 fagyit, ezt szerintem vezetik is valami füzetbe), és még apuka szülei is támogatják az ex-nőt, vagyis anyukát, mert Pistike kap tőlük ezt-azt, ami érthetetlen, hisz már nincsenek is együtt a fiukkal (tehát mint nagyszülők, akkor meg kell szűnni létezni az új punci szerint ugye...)

Na, kedves kérdező és a többiek, akik ide írtak!

Szeretném, ha nem lenne félreértés, nem mondtam, hogy ilyenek vagytok, lehet, pont ti vagytok a ritka kivétel, de a kérdésre próbáltam válaszolni, hogy "miért", nagy átlagban azért, amit fentebb írtam. Szét lehet nézni sok új asszony által feltett kérdésnél, vagy az általuk írt válaszoknál, mert a 90%-uk erről szól.

Elvált szülők gyerekeként van többféle tapasztalatom. Apámnak most a 3. tartós kapcsolata van anyám után. Az elsővel nem volt gond, művelt, tanult nő volt, saját keresettel, nem irigykedett, aranyos volt.

Na, a 2.nőci (miatta hagyta ott a hülye apám az előzőt) tipikusan a fenti eset, mellé élősködött a nagyszüleimen évekig, és féltékenykedett rám. De mindenre. Aztán mikor apám csoda folytán dolgozni kezdett, és sokat volt vidéken, a nő a szomszéddal kefélt, majd le is lépett vele.

Akkor már felnőtt voltam, gyereket vártam, nem igazán jártam hozzájuk.

Mikor szültem, utána nem sokkal lett a mostani élettárs, szóval felnőtt nőként már nem sok vizet zavartam. A nő beteg (mentálisan), emiatt vannak hülye dolgai, de összességében jól kijövök vele. Nem tudom, mi lenne, ha még gyerek lennék, és járnék hozzájuk, bár a gyerekeimmel is elvan, pedig vér szerint nem az unokái.

Nagyobbik lányom nekem is az előző kapcsolatomból van, az exnek van felesége (2 hozott gyerekkel). Na, sajnos róla is szintén elmondhatóak a fentiek, nem részletezném, de voltak/vannak szánalmas, undorító, vagy dühítő dolgok, amiket nem tudok mindig szó nélkül hagyni... Ez sajnos többnyire ilyen.

Összességében ugyanolyan tipikus helyzet, mint az anyóssal kölcsönösen utálni egymást.

2018. júl. 8. 18:56
 20/30 anonim válasza:
Vannak olyan mostohaanyak,akik jofejek, es normalisak,de a tobbseguk nem ehhez a kategoriahoz tartozik.Es emiatt megvannak belyegezve.(azok is akik amugy halal normalisak ) Sokszor az emberek altalanositanak, es eloiteletesek,de teny ,hogy a legtobb csaladba gondok vannak a mostohakkal, es kivulallokent is sok ilyen sztorit lehet hallani a ,,gonosz" mostohaanyakrol.
2018. júl. 8. 22:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!