Míért mindig a rossz gyerekeket ócsárolják, és nem a rosszindulatúakat?
Két típusú "rossz" gyerek van:
Az egyik, akinek kifogásolható a viselkedése. Hisztis, nem érdekli, ha valamit megtiltanak neki, megy a saját feje után. Túlságosan is eleven, ott is játszani és futkosni akar, ahol nem kéne. De emellett érzékeny, empatikus. Sajnálja utólag, ha valami rosszat csinált.
A másik típus, akinek nem kifogásolható a viselkedése, LÁTSZÓLAG mintagyerek. Szinte soha nem hisztizik,szófogadó. Ha azt mondják neki, üljön nyugodtan, hát megteszi. De emellett végteleül rosszidulatú, kárörvendő. Örömmel tölti el, ha látja, hogy valakinek nem jött össze valami. Társaságban puszilgatja, ölelgeti az állatokat, viszont ha nem látja senki, beléjük rúg. Nincs lelkiisemerete, de simán eljátssza, hogy megbánt valamit.
És az a vicc, hogy az emberek többségének fel se tűnik, ha egy gyerek az utóbbi kategóriába tartozik, pedig csak egy kicsit kéne egy ilyen mintagyereket figyelni, és rögtön tovább látnának a jéghegy cúcsánál.. Húgom (10 éves)osztálytársa teljesen ilyen. Pár éve egy napközibe jártam vele, és hát a tökéletes kislány előttem nem játszotta meg magát.... Feknőttek mindig dicsérik, hogy milyen jó gyerek. Én ránézek és végigfut a hideg a hátamon tőle. Az a végtelenül rosszindulatú tekintet mindig kiveri nálam a biztosítékot, és képtelen vagyok elhinni,hogy szinte senki se veszi észre, hogy ez a gyerek egy mocsadék, csak kitűnően álcázza magát.
Nem értem, a legtöbben miért nem tudnak gondolkodni egy picit. Nem olyan nagy tragédia, ha egy gyerek nem kéri a főzeléket, vagy nem akar kilenckor aludni mennni. De ha egy gyerek örömét leli más gyerekek és állatok szenvedésében, az valami borzasztó dolog. Szerintem. Mégis mindig csak a rosszul viselkedő gyerekek miatt hőbörög mindenki, a szülőktől kezdbe a tanárokon át az idegenekig. Nem a rosszindulatúak miatt, pedig az sokkal nagyobb probléma.
Fiatal vagyok, de hajlamos vagyok ilyeneken elmélkedni, és gondotam, felteszem ide ezt a kérdést. Bámulatos, milyen kis pszichopatákkal vagyunk körülvéve, pedig nem is godolnánk.
Teljesen jó a meglátásod, de ez így van, amióta világ a világ, de nem csak a gyerekeknél, hanem a felnőtteknél is. Az emberek egyszerűen vakok AKARNAK lenni, mert az kényelmesebb. Ez tipikusan az a helyzet, amikor nem a bűnöst keresik, hanem csak a bűnbakot.
Az emberek h#lyék voltak, vannak és lesznek. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!