Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok egy olyan...

Mit gondoltok egy olyan családról, akik csak 3 évente mennek nyaralni, de akkor 2 hétre egy trópusi helyre?

Figyelt kérdés
A közbe eső években sehová nem mennek, a gyerekek hiába vágynának pl egy balatoni nyaralásra a nyári szünetben, hiszen nekik mindegy hol pancsolnak. Viszont a szülők úgy beszélnek, hogy ők aztán nem adnak ki pénzt arra hogy egy koszos tónál, vagy egy jelentéktelen tömött adrián nyaraljanak, ez olyan mintha az ablakon dobnák ki a pénzt, semmi jó nincs benne. A gyerekek minden évben hallják az osztálytársaktól hogy ki a balcsin volt, ki horvátországban, ki olaszban, ők meg szomorkodnak hogy otthon ültek. Egy kisiskolást nem vigasztal az, hogy majd 2 év múlva télen a seychelles szigetekre fogunk menni.
2018. jún. 12. 17:29
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
86%

az, hogy otthon ültek, vagy hogy a Balatonon homokoztak, nem ugyanaz.

utóbbi egy gyereknek (hány éves a gyerek?) elég sokáig pont ugyanolyan, mintha a Seychelles szigeteken lenne.

basszus, most jöttem rá, hogy mi sose nyaraltunk a Balatonon (mivel a kürnyéken nőttem fel..)

2018. jún. 12. 21:14
 32/46 anonim ***** válasza:
42%
Mi közöm hozzá? Az ő dolguk, hogy mire használják fel a pénzüket, szerintem van értelme annak, hogy nem a legtriviálisabb helyekre mennek, ahol csak szardíniákként összezsúfolva, függőlegesen lehet úszni. Mi sosem jártunk nyaralni, nem is vágytam rá egy percig sem, nem irigykedtem az osztálytársaimra. Az árnyéktalan, homokos, ötven fokos szigetekre pláne nem irigykedem, pont olyannak képzelném a poklot, ha vallásos volnék.
2018. jún. 12. 21:20
 33/46 anonim ***** válasza:
74%

Kicsit off: eleve el van rontva az egész még manapság is, amikor év elején a tanárnéni felállítja egyenként a gyerekeket, és el kell mondaniuk, hol voltak nyaralni.

A másik kedvencem, amikor téli szünet után ugyancsak el kell mesélni, ki mit kapott karácsonyra.

2018. jún. 12. 21:31
 34/46 anonim ***** válasza:
42%
#33 nálunk ilyen soha nem volt
2018. jún. 12. 21:35
 35/46 anonim ***** válasza:
76%
Semmit. Nálunk amikor gyerek voltam, a nagyinál 2 hét volt a nyaralás. Soha nem voltunk semerre nyaralni, belföldön sem. Nem engedhettük meg. Később, már egyetemista koromban egyszer elmentem a balatonra haverokkal, ami jó volt, de valahogy nem hiányzik a menőkézés meg világlátás, nyaralás, teljesen jól megvagyok nélküle. Már megengedhetném, jónak mondható állásom van, de nem érdekel az utazás. Kocsink sem volt, és teljesen elvagyok a tömegközlekedéssel, saját kocsira sem vágyom. Bár ez lehet, hogy csak én vagyok mert így nevelkedtem, de én semmi értelmét nem látom ezeknek a kötelező nyaralgatásoknak. A legtöbbször amúgy sem a pihenésről szólnak, hanem ahogy te mondod "legyen mivel villogni az osztálytársaknak vagy kollégáknak" jelleggel mennek az emberek. Ennek pedig nem látom értelmét. (31/F)
2018. jún. 12. 21:38
 36/46 anonim ***** válasza:
87%

33:

Nagyon egyszerű, ezt szülőin le lehet állítani. Magánügy, zsebben turkálás, ellentétet szít a gyerekek között. Kultúrhelyeken nem szokás.

2018. jún. 12. 21:40
 37/46 anonim ***** válasza:
62%

Nyaron hegyekbe megyunk francia svajci alpok messze a tomegtol erdei setak tiszta tavak

Tavasszal meleg helyre megyunk pl kanari szigeteket

Gyerekoromban csorik voltunk de satoroztunk szuper volt bogracsozni dunaparton satorozni

2018. jún. 12. 22:06
 38/46 anonim ***** válasza:
85%
Azt hogy jól teszik. Jól beszèlek kèt nyelvet, magunknak foglalok szallast, repulot, tomegkozlekedunk idegen orszagokban. 8 napos tengerparti nyaralast ket főre kajaval (rakot,polipot is eszunk), repulovel, 2-3 nevezetesseg megnezesevel, szallassal (mely mindig maximum 10 perc seta a tengerparttol, 4 csillagos szalloda ha jol fogom ki, vagy sajat apartman, amihez belső medencehasznalat is tartozik) atlag 170 ezerert foglalok februarban juniusra, vagy szeptemberre (elő utószezon, de dög meleg van) 2 főre. Iden kedvem tamadt volna a Balcsira is. Lerobbant szoci üdülőben kèt főre reggelivel 8 ej 200.000 korul jott volna ki (a jó magyar szokas szerint coopos virsli, meg nap mint nap 0 gyumolcstartalmu joghurt)... eszemben nincs mikor ennyiböl elmegyunk Spanyolorszagba, Olaszorszagba.
2018. jún. 12. 23:42
 39/46 anonim ***** válasza:
54%

Kamu a köbön. Akiknek van pénzük a trópusokra azoknak van pénzük legalább egy hét Balatonra vagy Horvátországra is, nem beszélve rövidebb kirándulásokról, hétvégi wellnesekről.

"a szülők úgy beszélnek, hogy ők aztán nem adnak ki pénzt arra hogy egy koszos tónál" Ilyent csak tudatlan prolik mondanak, nem trópusokra járó feltételezhetően angolul tárgyalóképes emberek, ugyanis sok helyen ivóvíz minőségű a Balaton vize.

2018. jún. 13. 08:17
 40/46 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem egyik sem "jobb" a másiknál. Persze amennyiben a gyerekeknek azért egyéb élményeik vannak a nyáron, még ha nem is nyaralás. Hanem pl. állatkert, mozi, strand, kirándulás. Na, ha az sincs, akkor a szülő egyszerűen önző. De ha ez megvan, nem értem, miért akkora gond, hogy nem minden nyáron mennek el nyaralni. És ezt a gyereknek is el lehet magyarázni, ill. ha van tényleg pozitívuma a trópusi nyaralásnak, akkor azt.
2018. jún. 13. 09:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!