Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ilyenkor kinek van igaza?

Ilyenkor kinek van igaza?

Figyelt kérdés

A vőlegényemmel saját lakásban vagyunk. Az önerőt én adtam (háromnegyede az árnak), a hitelt közösen fizetjük. Ezek az objektív lakásviszonyok.

A húga jár egy tanfolyamra a mi városunkban. Még nem nagykorú. Amikor jön, két hetene itt alszik 1-2 napot emiatt. Ez nem baj. Viszont a lány cigizik, otthon megengedik neki, illetve eljárkál sokat esténként. Én szóvá tettem, hogy ameddig nálunk van, ne cigizzen, és este érjen haza időben, max fél tíz, 10. Ez nem tetszett neki, hiszti ment. Mondtam, hogy nem kötelező nálunk lenni sem, de itt ezek a szabályok. Erre hazapuffogott. Az édesanyja nem vette jó néven a dolgot, nem mondta ki, de éreztem rajta, hogy én ne szabályozzam az ő lányát. Vőlegényem mellettem van, ő is mondta, hogy nem kell itt lennie a húgának. Most mi vagyunk a rosszak... itt kinek van igaza?

2018. jún. 12. 01:55
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
56%

Kérdező, kössetek olyan kompromisszumot, hogyha konkrét programra megy, akkor elmehet, érte mentek, vagy legyen ismerős, aki hazakíséri (gondolom, csak nem egyedül mászkál el?), de akkor tudjátok előre, hogy meddig tart.

Pl. még a koncertek vagy hasonlók is véget érnek este 10-11 tájban, mert - a fővárosban legalábbis - szigorúan szabályozzák a dolgot. Ezek az időpontok meg fixek, előre tudhatók, lehet érte menni, ha úgy van, meg ez nyilván nem minden hétvégés.

Ha olyan a kislány, hogy haverokkal inni megy, vagy nem is tudom, akkor meg tartsa be, hogy otthon lesz este 10-re, az nem fix program, hogy alkalmazkodni kelljen.

2018. jún. 12. 14:34
 22/29 anonim ***** válasza:
27%
A cigivel egyetértek,de gondolom te se mehettéél 18 előtt a szobábol se ki és ezt irigyled a lánytol h ő megteheti,milrt ne mehetne szorakozni is,16 évesen is már tök normális.. Ezért nem kell rokonhoz menni,h mindenbe beleszoljon,gondolom ha 18 mult volna akkor is otthon kéne malmoznia..
2018. jún. 12. 15:55
 23/29 anonim ***** válasza:
85%
#22 ééés az első 16 éves is megérkezett :D ha elolvasnád a kommenteket, akkor felfognád, hogy egy kiskorú van rábízva a kérdezőre. akármi történik a kiskorúval, az lesz elővéve, akire rá van bízva. börtönbe is mehet, ha a felügyelete alatt a kiskorúval valami történik. EZÉRT nem akarja, hogy Pesten rohangáljon késő este
2018. jún. 12. 16:27
 24/29 anonim ***** válasza:
0%
Tévedsz rég elmultam 16,joval el.. De 15 évesen se volt rajtam már poráz,nem is szerettem az ilyen rokonoknál lakást cserébe null magánélet program, 16 évesen meg simán mászkál a fiam is este, mert fiatal,mikor tegye 40 évesen család mellől,azt lehet látni eleget, a sok porázas családanyát is akik diszkoba vonulnak mert a tini éveiket a szobába töltötték,hagyjuk..
2018. jún. 12. 16:44
 25/29 anonim ***** válasza:
97%
de te a szülője vagy basszus. a kérdező NEM a szülője. nyilván az anyja azt enged meg neki, amit akar, az ő felelőssége, de a kérdezőre rá lett bízva, még csak nem is rokona a gyereknek
2018. jún. 12. 16:51
 26/29 A kérdező kommentje:

Ne menjünk át személyeskedésbe, kérlek. Miért ne mehettem volna ki a szobából 15 évesen? Kimehettem. Én is bandáztam, szórakoztam. 17 éves koromig este 9-re kellett hazamennem, 18-ig meg az utolsó busszal. Utána akármeddig. A leányzó is kimehet, annyit kértem tőle, hogy fél 10 körül érjen haza. Ez akkora nagy póráz lenne? Hogy nem éjfélig rohangál a városban?

Amúgy 14:34-os válaszoló: általában nem tervezett programok vannak, hanem elmennek mászkálni itteni haverjaival. Aztán persze egyedül jön haza...

15:55: ha most nagyon gonosz lennék, azt mondanám, hogy nem kértem, hogy jöjjön. Szívesen látom, mert ez egy teljesen logikus megoldás erre a tanfolyamos helyzetre, kedvelem a lányt, ezért is akarom megoldani, nem pedig összeveszni mindenkivel. De ne fesd már úgy le, mintha kötelező jelleggel ráparancsoltam volna az egész családra, hogy márpedig most nálunk leszel kislányom és még a wc-re se mehetsz ki!! Ez nem így van...

2018. jún. 12. 17:04
 27/29 anonim ***** válasza:
0%
Hány éves,16 17 éves pl miért ne mehetne éjfélig,elég hamar lesz nagykoru,sose értettem az ilyet,én 17 évesen már addig maradtam ameddig akartam egy buliban még se vitt el az ördög és normális lettem,nem is család melett potolom a kimaradt dolgokat. Nem kell odaengedni majd talál más megoldást,probléma nincs. Az anyja elengedi,ennyi,neked nem tetszik vmiért,ne engedd oda.
2018. jún. 12. 17:24
 28/29 anonim ***** válasza:
0%
Meg sem lepődők a pontozáson,itthon sokan a 20 felettitől is elvárják h este otthon nézze a falakat,az élete meg a munka és falnézésből álljon 20 évesen is. :(
2018. jún. 12. 17:43
 29/29 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy az egyértelmű-e, hogy nálunk két hetente 1-2 éjszakát van a lány. Nem pedig nálunk lakik. Miért várnám el, hogy 20 évesen is otthon üljön? Mikor az otthona nem nálunk van? Otthon azt csinál, amit szeretne és amit a szülei engednek neki. Sajnálom, hogy Ti frusztráltak vagytok, de kiforgatni nem érdemes ezt a helyzetet, mert nem láncra verve tartom a lányt.

17:24: úgy gondolom, neked közvetlen és téged érintő környezetedben előfordult, hogy valaki felnőtt korában élte ki magát, és ennek negatív hatásai voltak. Ez sajnálatos. Viszont én sem család mellett pótolok, pedig én sem jártam diszkóba. Jártam néha koncertekre, szabadidőben összeültünk barátokkal, tartottunk házi bulit, mondjuk ezt már 17/18 éves korunktól csak. Utaztunk közösen ide-oda, külföldre, stb. Nem hiszem, hogy bármit ki kéne élni családanyaként vagy hogy máson vezetném le a dolgokat.

Szerintem felajánlom neki, hogy megyünk érte. Ha kötött program lenne, mondjuk egy koncert, ami 11-kor érne véget, az rendben van. De az ilyen iszogatós partiknál továbbra is tartom a fél 10-et. Max 10. De akkor megyünk érte. :-) Nem szeretném, hogy baja legyen.

2018. jún. 12. 18:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!