Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetek, ha úgy érzem,...

Mit tehetek, ha úgy érzem, hogy nyűg a háztartás és a gyerekek?

Figyelt kérdés
29 éves vagyok, van két kicsi gyerekek. Pár hete azt érzék, hogy hiba volt komoly kapcsolatba kezdenem és gyerekeket szülnöm. Nem éltem ki magam. Falun lakunk, nem tudok sehová eljárni, szívesen ismerkednék más férfiakkal, de a férjem nem akarom el hagyni. Ti mit tennétek?
2018. máj. 11. 23:37
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
53%
Draga kerdezom... te sem itt talalod meg a vigaszt...
2018. máj. 14. 07:37
 42/49 anonim ***** válasza:
78%

Ha van nagymama, nagyszülő, vagy testvér, barátnő, azaz bárki, aki picit besegíthet a gyerekfelvigyázásban, akkor kérj tőle segítséget, és mozdulj ki! Akár a férjeddel, akár egy barátnőddel, de csinálj valamit, ami rólad szól, ami neked jól esik.

Hidd el, teljesen normális, amit érzel, még akkor is, ha az anyák 99%-a ezt sosem merné bevallani magának.

Nem vagyunk robotgépek, és a háztartás, a gyereknevelés sokszor teljes önfeladásra kényszerít. MAJD eszek, ha a családot kiszolgáltam. MAJD fürdök, ha a gyerekek lefeküdtek. MAJD megiszom azt a kávét, ha a kicsiknek már kész a kakaó. Stb... Sajnos nagyon kevés az olyan apa, aki ténylegesen besegít otthon, mindenki az anyára néz csúnyán, ha kupis a lakás, vagy nincs meleg ebéd.

Én elváltam, már egy éve. Két gyerekem van, akiket imádok, de akik igazi energiavámpírok. És igen, rendszeresen kimozdulok nélkülük, amikor ők a nagymamával, vagy az apjukkal vannak, és ez mindannyiunknak jót tesz. Mert így az együtt töltött idő alatt több energiám van, ráadásul nem csak anyaként, de emberként, sőt, nőként is újra létezem. :)

(Persze kapok érte hideget-meleget, de a legkevésbé sem érdekel. Mert természetesen van, akinek savanyú a szőlő, de én azt gondolom, hogy ez is csak annak a jele, hogy valami olyat teszek, amit más is szívesen tenne, csak épp nem meri.)

2018. máj. 14. 11:13
 43/49 anonim ***** válasza:
16%
Buta voltál és ennek most iszod a levét. Előbb is eszedbe juthatott volna ez. Most már késő, kutya kötelességed felnevelni tisztességesen a gyerekeidet, ha már szaporodtál. Sosem értettem az ilyen nőket, minek szaporodnak, csak szerencsétlen gyerekeidet sajnálom. Ha más pasit akarsz, közöld a férjeddel. Nem nagyon kell majd azon gondolkodnod, hogy te hagyd el őt, mert ő fog kidobni ha van esze.
2018. máj. 14. 13:51
 44/49 anonim ***** válasza:
73%
Azért az erős,hogy előtte eszébe juthatott volna.Ezt senki nem tudja milyen lesz..Erre nem lehet felkészülni..Legfeljebb nagyjából..Egy gyerek ha megszületik,onnantól 90%-ban az ember megszűnik.Látom a kisgyerekes ismerőseimen.Nincs egy nyugodt percük,csak a gyerekeknek élnek..Nagyon nehéz azért megoldani,hogy lelkiismeret furdalás nélkül az ember csak magával foglalkozzon időnként,mert akkor meg meg van szólva,hogy milyen anya..Remélem talál valami megoldást ami mindenkinek jó,mert sajnos ez olyan feladat,amit már nem passzolhat le..
2018. máj. 15. 18:58
 45/49 anonim ***** válasza:
Nincs ebben semmi erős. Azért azt lehet előre tudni, hogy màs pasikat is akar- e még az ember, és azt is, hogy egy gyerek hatalmas teher, amellett, hogy vannak akiknek boldogsàg, öröm, de nem csak cukormàz gyereket vàllalni. Mind lelkileg mind anyagilag megviseli az embert. Megmàsíthatatlan, nem lehet lepasszolni, hogy nem megy nem bírom stb. Nagyon sokan meggondolatlanul vàllaljàk, jó példa a kérdező is, illetve én is làtom a környezetemben. Keveset keresnek, de gyerek az kell nekik/ alig tudjàk eltartani de kell nekik/, meg kell fogni a pasit ezért teherbeesik titokban,/ egy kalap szar a kapcsolatuk de gyerek kell nekik stb stb...
2018. máj. 15. 20:47
 46/49 anonim ***** válasza:
0%
Inkább úgy mondanám, hogy a pasit nem tudhatta, de azt, hogy mivel jár a gyerekvállalás, azt tudhatta volna.
2018. máj. 15. 22:06
 47/49 anonim ***** válasza:
#46: mégis honnan tudhatta volna? Ott voltál, amikor minden körülmény között összejött nekik a baba? Ott voltál, vagy nem voltál ott?
2018. máj. 20. 06:53
 48/49 anonim ***** válasza:
0%
#47: Én kérek elnézést, mert értelmes embernek feltételeztem a posztolót, aki TUDATOSAN DÖNTÖTT gyerekvállalás mellet, nem pedig egy felelőtlenül védekezőnek, aki felcsináltatta magát, s aztán még az abortuszhoz sem volt esze :)
2018. máj. 20. 12:53
 49/49 anonim ***** válasza:
Köszönjük Emese. Ezzel le is írtad, hogy mit gondolsz a témáról és nem is kell ragozni.
2018. máj. 20. 13:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!