Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetek, ha úgy érzem,...

Mit tehetek, ha úgy érzem, hogy nyűg a háztartás és a gyerekek?

Figyelt kérdés
29 éves vagyok, van két kicsi gyerekek. Pár hete azt érzék, hogy hiba volt komoly kapcsolatba kezdenem és gyerekeket szülnöm. Nem éltem ki magam. Falun lakunk, nem tudok sehová eljárni, szívesen ismerkednék más férfiakkal, de a férjem nem akarom el hagyni. Ti mit tennétek?
2018. máj. 11. 23:37
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
84%

Attól h valaki ismerkedik,barátkozik és pont más férfival nem kell elhagynod. De csak akkor ha tudsz különbséget tenni barátság, beszélgetés és más dolgok között. Ugyan nekem nem férjem van hanem párkapcsolatom,gyerekem sincs pedig majdnem annyi vagyok mint Te de igen vannak férfi,pasi barátaim,haverjaim akikkel pár havont aösszefutok és ennyi.

Viszont semmit nem tudsz tenni, te választottad ezt az életet

2018. máj. 12. 13:25
 32/49 anonim ***** válasza:
88%

Hidd el, a nők igen nagy része érzi ezt a gyerekkel otthon töltött évek során. Egy embert ritkán elégít ki, hogy otthon lehet a gyerekkel/gyerekekkel 0-24-ben, hogy kevés inger éri felnőttektől, hogy nincs szabadidő, kimozdulás. Több lehetőség is van, ha kicsik a gyerekek nagyon, akkor első körben szerezzetek valami segítséget, akár fizetettet, hogy ki tudj mozdulni, akár egyedül, akár kettesben. Ha már nagobbak, 1+ osak a gyerekek, akkor meg bölcsi is munka... emberek között lehetsz, olyan munkat vegzel, amit elismernek (ha más nem, jó fizetéssel).

De első körben a férjeddel próbáld ezt megoldani, ne más férfiakkal.

2018. máj. 12. 13:26
 33/49 anonim ***** válasza:
80%

Érthető és nehezen kezelhető, de annál könnyebben bírálható helyzet.

Én krízis jeleit olvasom. Érdemes utána járni, miként lehet élet keiziseket kezelni. Tekintve, hogy nem egyedi esetről van szó, vannak tapasztalatok ezen a téren szakembereknél. Ha sikerül megtalálni a valódi kérdést, mi hiányzik, mire van valóban szüksége, akkor megtalálja a válaszokat is magától.

Felnőtt társaságot, bejárónőt, egy hetes kikapcsolódást (gyermekek táborban), változatos munkát a háztartáson kívül, könnyű találni. Vendégeket is lehet hívni, hogy legyen felnőtt társaság. Ezek átmenetileg segítenek. Ám a krízist általában egy teljes életmód váltás oldja meg, ami nem csak egy hétig tart.

Falun ez nem könnyű!

Főleg, ha nincsenek már kialakitott baráti körök, falu programok, rokonok a közelben.

Különösen nyáron, amikor a gyerekre nem "vigyáz" az oktatási rendszer.

2018. máj. 12. 14:57
 34/49 anonim ***** válasza:
81%

Mekkorák a gyerekek?

3 éves kortól oviba járnak majd, akkor tudsz mással is foglalkozni, tanlni, dolgozni, társaságba járni.

A férjeddel nem csináltok közösen semmi programot?

Szervezzétek meg, hogy minden héten 2-3 napig a nagyszülőknél legyenek a gyerekek!

2018. máj. 12. 15:38
 35/49 anonim ***** válasza:
15%

Semmit sem tehetsz,vagy mégis mit gondolsz,lelépsz Ibizára és éled az életed?:D Nem tudom sajnálni az ilyen buta nőket,mindenki tudja (elviekben) hogy mivel jár a gyerekvállalás..

Férjnél vagyok,jó munkám van,de azt csinálok amit akarok,pedig jóval idősebb vagyok nálad,még pasizhatok is,ha ahhoz van kedvem :) Semmi gondom nincs a (több)gyerekes anyukákkal,legjobb barátnőm is az,de ha vállaltad őket,ne hisztizzél,csak magaddal bacol ki...

2018. máj. 12. 19:32
 36/49 anonim ***** válasza:
83%
#35 Pont, hogy nem tudják. A médiából az jön, hogy rózsaszín cukorhabos mámor az egész, életed legszebb időszaka, satöbbi. Aki elmondja őszintén, hogy mivel jár, azt lehurrogják és beállítják abnormálisnak. Rengetegen esnek ebbe a csapdába.
2018. máj. 12. 19:40
 37/49 anonim ***** válasza:
46%

36#-os,érdekes,én már tinikoromban sem vágytam rá hogy szüljek,pedig ez már 20 éve volt..

Ahogy írtam,a felfogásom ellenére is a legjobb barátnőm(14 éve) egy 3 gyermekes anyuka,de rajta kivül is több gyerekes (jó)ismerősöm van.Hatalmas nagy áldozatot hoz egy nő azért,hogy gyereke legyen,de ha olyan beállítottságú mint pl én,sose szűljön!!

Egyébként minket sokkal jobban megbélyegeznek emiatt,de engem sosem érdekelt,mindenki éljen úgy,ahogy szeretne :)

2018. máj. 12. 20:04
 38/49 anonim ***** válasza:
80%

#37: ügyes vagy. Most vállon veregetést kérsz?

Fogd fel, hogy nem rólad van szó és a helyzet adott. A múltba még Te, a nagy hatalmú és csodás példakép sem képes visszamenni - ugye?

Mi lenne, ha mások fikázása helyett segíteni próbálnál és nem bírálni másokat? Akkor talán nem terjesztenéd a rosszindulatot, amiből már van elég, hanem jobbá tudnád tenni a világot. Nehéz lenne?

2018. máj. 12. 23:34
 39/49 anonim ***** válasza:
46%
#37 én is childfree vagyok, épp ezért együttérzek azokkal, akik lélekben lehet, hogy azok, de külső nyomásra belementek a családalapításba. Ne döngöljük őket még jobban.
2018. máj. 13. 00:10
 40/49 anonim ***** válasza:
36%

Jól elkapkodtad az életed, csak a fejemet fogom, de próbálok hasznos tanácsot adni.

Nézz meg egy térképet, és jelöld ki azt a kört, ameddig némi szervezéssel el tudtok menni egy-egy programra.

Aztán nézzétek meg az adott települések/kulturális létesítmények/éttermek honlapjait, facebook oldalait, legjobb még év elején) - és egy naptárban jelöljétek be az összes programot, ami kicsit is szimpatikus. Ugyanígy ismerősök "Eseményeinél" rendszeresen nézd meg, hogy akikkel szívesen töltötök időt, milyen programot jelölt meg magának.

Ezekre a kiválasztott napokra már 1 hónappal előre kezd el szervezni, ki vigyáz a gyerekekre, sőt, ha az 1. személy ugrott, akkor ki a pótmegoldás.

Fogj össze 8-10 ilyen hasonló gonddal küzdő anyukával, és ajánld fel, hogy egy-egy alkalommal szívesen vigyázol TE az ő gyerekeikre, amikor ŐK mozdulnak ki otthonról. Próbáljatok meg összedolgozni, hatalmas segítség lehet, új embereket ismerhetsz meg, meg tudjátok beszélni a problémákat, akár kisebb-nagyobb dolgokban is tudtok egymásnak segíteni.

2018. máj. 13. 15:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!