Volt már nagyon nehéz időszakotok? Hogy vészeltétek át?
Az utóbbi időszak maga a megtestesült káosz, minden elképzelésem meghiúsult. Úgy volt, hogy idén miután befejezem a sulit, utána megyek fel Dunántúlra dolgozni, de nem így lett. Időközben édesanyám kapott egy csúnya stroke-ot, fél oldalára lebénult, én vagyok vele itthon ápolásin. Szinte mindent én rendezek a háztartást, a kertet, édesanyámat. Amolyan 24 órás műszakba vagyok, ahol nincs megállás és az egészségem látja ennek kárát. Barátaimmal csak ritkán tudok találkozni, magánéletem nincs, önmagamra is alig van időm, így a társkeresés is háttérbe szorul. Pár hónappal ezelőtt diagnosztizáltak nálam mély depressziót és bipoláris zavart. Egyáltalán nem látom a kiutat, úgy beszéltük meg szüleimmel, hogy 1 évet az életemből ide szánok jövő márciusig itthon maradok, aztán ha már édesanyám állapota is javul, akkor elindulhatok az önmegvalósítás felé. Arra lennék kíváncsi ,hogy nektek volt már nagyon nehéz időszakotok? Hogy vészeltétek át? Nagyon jól esne pár bátorító szó , ami motiválna :)
24/N
Jobbulást kívánok édesanyádnak, nagyon szép dolog, hogy ápolod. Mielőtt valaki írná: igen, tudom, hogy ez a "normális", de mostanában kevés ilyenre van példa.
Volt nekem is nehéz időszak az életemben.
Élettársam elköltözött 3 év után egyik napról a másikra. Két nappal később megtudtam, hogy hónapok óta csalt, a nő terhes. Csodálatos módon még valami nyavalyát is sikerült elkapnom tőle, így lett tökéletes a szakítás. Azért sikerült megkoronáznia az egészet azzal, hogy hónapokig zaklatott valami 5000 forintos tartozás miatt, mindezt úgy, hogy ő közel 100.000 fonrittal maradt adós felém. Az egyik olyan esetnél, amikor jött utánam nagyon kedvesen de határozottan és elég hangosan közöltem, hogy nem kell aggódni, azt a pénzt, amivel tartozik, költse inkább gyógyszerekre, mielőtt leesik a .....
Ez volt az első lépés, hogy jobban legyek. Utána szépen lassan sikerült kiiktatnom az életemből őt is, meg a családját is. Sikerült túllépnem az egészen, igaz, nagyon hosszú és nehéz folyamat volt.
Kívánom, hogy hamar tudj tenni a céljaidért :)
8 éve vagyok a nagymamámmal, 19 éves korom óta. Ő már akkor is 84 körül volt. Lehet számolni :)
Hihetetlen sok nehézségen mentem át igy átérzem a helyzeted. Én diagnosztizáltam nem lettem depressziós, igaz vannak nehezebb periódusaim de egy szimpla környezetváltás segítene nekem. Nem érzem azt hogy pszchiésen orvosi vagy gyógyszeres segítségre lenne szükségem, de kiújult a gyerekkori tüdőbetegségem a sok takarítástól és vegyszertől illetve a számomra kevésbé megfelelő lakóhely miatt (északi fekvés, nyirkos) és pánikbeteg lettem. De nagyon nehéz egy idős beteg ember mellett lenni napi 24 órában szinte egy lakásba zárva. A háztartást vezetni, takarítani, bevásárolni, vele foglalkozni, látni ahogy leépül (és valahol én is) miközben a legjobb éveim úsznak el.
Ha lenne népszavazás az euthanáziáról én elsőként írnám alá. Miközben a legjobb éveim úsznak el egy idős emberre vigyázok akinek teljesen mindegy él vagy meghal. Demens, igy a helyzetem még rosszabb. Miközben én teljesen tönkremegyek mellette emberileg és lelkileg 27 évesen. Azt szoktam mondani jó hogy van egy netem és nem vagyok teljesen elszigetelve a valós társadalomtól. Olyan ez mint egy büntetés ahol várod mikor szabadulsz.
Sajnos senkire nem számíthatok és nincs segítségem igy egyedül is vagyok a problémával.
Apám aki a fia nem foglalkozik vele, az rám bízta. Egyben meg is oldotta az ellátását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!