Kisgyerekkel nyaralni menni öngyilkosság? Lemondjuk?
Nagynénémék hívtak el minket nyaralni, van két gyerekük (a nagy 5 éves, a kicsi 3).
Nem gondoltam, hogy baj lenne, ha jönnek a gyerekeik is, de többen mondják, hogy ez nekünk nem pihenés lesz, ingyen bébiszitternek megyünk, meg akkor már most foglalhatjuk le a következő hétre a nyaralást, hogy mi is tudjunk egy kicsit kikapcsolódni, ne a gyerekvisítást hallgassuk...
Igazából a nagynéném mondta, hogy ő azért gondolt ránk, mert neki a férje mindig megy, felfedez, kirándul, ő meg a gyerekekkel nem fog nekiindulni a melegben, inkább a tengerparton lenne velük. De egyedül meg nem akar ott lenni velük, mert el is unná magát, meg még nem voltak egyszerre a két gyerekkel víz mellett.
Plusz már pedzegették, hogy 1-1 éjszakára, délutánra átvállalhatnánk őket, hogy romantikázhassanak.
Érdekes. Ha valaki kisgyerekes rokonokkal megy nyaralni, akkor annak INGYEN jár mert fúj fúj büdös-koszos-rossz gyerekek is lesznek a nyaraláson. Mi ez a baromság?! Ha én olyan családtagommal megyek nyaralni akinek gyereke van, akkor követeljem hogy állja a teljes nyaralásomat, csak mert én is játszanék neha a gyerekeivel és urambocsá' beszélgetnék a gyerekes rokonnal??? WTF?!
Anyagiasak vagytok...ezeket a válaszokat rossz volt olvasni. Hála égnek mi normális család vagyunk, szeretünk együtt nyaralni és sosem vártuk el hogy az állja a többiekét is, aki már szült. Félelmetes, hogy a mai huszonkák meg naagy karrieeista "30 az új 20, nekem aztán nem lesz gyerekem 35 alatt" nők mennyire számítóak...képesek lennének kihagyni egy családi nyaralást mert uramisten a rokonnak gyereke van és a ro.hadék nem fizeti a nyaralásotokat? Fúj le is köpöm nagynénémet hogy nem fizeti hogy velük megyek mert hát gyereke van, FIZESSE MEG hogy becses társaságommal a purdéi ellenére is megtisztelem...
hán.yadék...
Törökországba mennénk.
Apa már ezen is kivan, hogy Szerbián és Bulgárián át kell mennünk, meg hogy nem ő fog vezetni (a nagynénémék mondták, hogyha mi is megyünk, bérelünk KÖZÖSEN egy kisbuszt). A mi részünkről a a barátom, a szüleim és én mennénk. Megyünk amúgy ezen kívül máshová is, csak korábban.
17 vagyok, a nagynéném 43.
Az a baj, hogy a nyaralás minősége sem olyan, amihez szokva vagyunk, mert mi nem ezek az apartmanozós, autóval járkálósok vagyunk. Ha nyaralni megyünk, akkor szeretjük, ha minden adva van, all inclusive a szállás, vagy központi helyen van és elmehetünk ebédelni, vacsorázni. De a nagynéném meg olyanokat mond, hogy majd beosztják anyával, ki mikor főz. Anya is mondta, hogy neki a nyaralás ne arról szóljon már, hogy a konyhában áll fél délelőtt...
De végülis úgy döntöttünk, hogy ezt a "bulit" kihagyjuk, jobb lesz így nekünk.
Akkor meg nem értem te mit hőbörögtél a gyerekek miatt.....nyilván nem te gyerekeztél volna, te a pasikáddal csavarogtál volna amíg szüleid a testvére családjával beszélget és játszik a gyerekekkel.
A buszutat és főzést megértem anyukád részéről, ezt én sem szeretem, mi is hotelbe szoktunk menni, ellátással. De a többi csak kamaszhiszti.
40-es válaszoló rengeteg fontos dolgot leírt, nagyon egyetértek vele.
Annyit tennék hozzá, hogy sokszor attól működik jól az ilyen nyaralás, hogy eltérőek az igények. Pl. simán el tudom képzelni, hogy kérdező apukája este már sehova sem szeretne menni, viszont a kis keresztgyerekével szívesen lenne esténként. Nem hatalmas áldozatként megélve, amiért viszonzást (pl. ingyen szállást) várna el, hanem örömmel, hogy újraélheti, milyen jó két aranyos kis lurkóval az esti szertartásokat (fürdés, mesélés) végigcsinálni.
Azt szintén megértem, hogy strandon a nagynéni egyedül nem akar lenni a két gyerekkel. A gyerekeket nem hagyhatja magukra, így még WC-re menni vagy egy üdítőt hozni a büféből is roppant körülményes. Valószínű általában ő lenne a gyerekekkel, de esetleg időnként elszaladna efféle dolgok miatt, és akkor jól jönne, ha nem kéne a két gyereket cipelnie magával. Az más kérdés, hogy a gyerek apjának nem egymagában kéne felfedeznie a világot, ha kisgyerekeivel nyaral, hanem elsősorban az ő dolga lenne feleségével megosztania ezeket a feladatokat.
Az meg egyenesen bicskanyitogató kérdés, hogy kisgyerekkel nyaralni menni öngyilkosság lenne-e. Normális ember maximum azt kérdezi, jó döntés lenne-e.
Mi egyébként a saját két kicsinkkel szoktunk menni nyaralni, és rengeteg örömmel jár, ez az év legszebb hete számunkra.
Habár mi, kérdezővel és a nagynéni férjével ellentétben, szeretjük a gyerekeket. :DDDDD
Közben újabb kommentet írt kérdező. Végül is akkor eldőlt a dolog és nem a gyerek léte-nemléte döntötte el.
Apartman kontra all inclusive ellátás: ez igény és pénztárca kérdése. Ha ebben nem ugyanaz az elképzelés, akkor ez önmagában eldönt mindent, kár rugózni az összes többi szemponton, és kár kígyót békát kiabálni az ötletet fölvető nagynénire.
"nyilván nem te gyerekeztél volna"
Tök jó, hogy mégis én voltam erre megkérve, merthogy "én úgyis annyira szeretek velük lenni" (ja, a családi bulikon fél órát, évente 3x).
Amúgy barátom van, nem pedig pasikám. Biztosan nagyon nehéz megemészteni, hogy valahol a kamasz kapcsolatokat is képesek normálisan, cinizmus nélkül kezelni. :)
Mintha azt érezném, hogy haragszotok a nagynénédre.
A te soraidból is ezt érzem, meg "... apukád már attól is kivan ..." - holott egyelőre egy centit sem utazott a rokon családdal Törökország felé.
Nagynénéd fölvetett egy ötletet, hívott titeket ilyen feltételekkel ide. Ti végiggondoltátok, úgy éreztétek nem lenne jó számotokra, és nemet mondtatok. Emiatt nem kell haragudni rájuk, meg nem kell előre "kilenni" az utazás körülményeitől. Remélhetőleg náluk sincs abból sértődés, hogy nemet mondtatok. Ha igen, az nyilván őket minősítené.
Szóval még főznötök is kéne?
Hát nyaralás alatt főzzön az, akinek két anyja van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!