Ti hány év együttjárás után ismertettétek össze a szüleiteket egymással?
Úgy értem, Ti hány évesek voltatok, eljegyzés után történt-e, vagy már jóval előtte? Esetleg csak az esküvőn ismerték meg egymást?
Volt, ahol ezt nem a fiatalok, hanem maguk a szülők kezdeményezték?
A 6. hónapfordulónkon tartottunk nálunk (vagyis a szüleimnél) grillezést, pont azért, hogy megismerkedjenek a párom szüleivel, beszélgessenek (futólag ismerték egymást, mert egy városban éltünk). Akkor sokan megjegyezték, hogy mégis minek, úgyis szakítunk hamarosan, a tini kapcsolatokban ez felesleges (én akkor voltam 16, a (mostmár) férjem 17).
Nem lett igazuk, mögöttünk van 8 év házasság és két gyerek. :)
Mindkettőnk szülei szoktak szervezni családi bulikat, nyáron sütögetéseket és kölcsönösen meghívják a másikat, szóval jó a kapcsolat nagyon.
Soha nem voltak szerintem 200 km-nél közelebb egymáshoz... Az ország más végeiben éltek és ilyenek miatt nem utaztak, esküvő pedig nem volt (bár szerintem anyám arra se ment volna el, az ő házasságkötésén sem volt szinte senki s ő még a párommal sem volt hajlandó megismerkedni).
Lehet, hogy nem ez a normális, de nyilván van ilyen is. Végülis nem gond. A saját, nem nagyon távoli vérrokonaim zömét sem ismerem személyesen és máshogyan sem.
Hamarabb ismerték egymást, mi mint a párommal. :D
Sőt én anyósékat és a sógromat is hamarabb ismertem, mint a páromat. :D
Amúgy kb. ha nem ismerik egymást a szülők, akkor kb tényleg az eljegyzés, esküvő kapcsán szoktak találkozni, kivéve ha van valami nagy családi banzáj, amiben valamelyik fiatal a főszereplő. De a távolság is kozrejatszik, hogy mennyire messze laknak egymástól.
Szerintem is úgy van ez, hogy ahol eleve nyitott mindkét család (vagy csak az egyik), és tartanak valami kerti összejövetelt, ilyesmit, ott eleve esélyesebb összejönni, mert legfeljebb azt a két főt (másik szülőpárt) is meghívják.
Ahol zárkózottabban élnek, maguknak valók, ott nagyjából alkalom sincs igazán. Főleg, ha a fiatalok sem olyanok, hogy "összeeresztenék" a saját lakásukban a szülőket. Nem kötelező végülis.
Csak azért kérdeztem, mert nálunk is az esküvőn lesz először ilyen találkozás.
Én apámék (elvált szülők), férjem szüleivel is esküvőn találkoztak először, pedig 8 éve voltunk már együtt 25 évesek voltunk esküvőn.
Nem volt ebből semmi, mindkettő oldalról nyitott személyiségek, utána már gyakra(bba)n találkoztak unoka események pl gyerekszületés,keresztelő,szülinapok miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!