A szüleim napi szinten veszekedtek egymással nagyon durván, nagyjából 13 éves koromtólbl. Én 27 éves létemre rettegek a párkapcsolatoktól, nem is volt még soha emiatt. Volt még valaki hasonlóan? Mit lehet ezzel kezdeni?
Már nem lakom otthon jó ideje, de nem változott semmi párkapcsolat-félénkség ügyben.
Minden egyes nap szorongással és sírással telt annó nálam.
Pluszban, a veszekedések mellett anyám folyton megprobalt a pártjára állítani, sokat szidta nekem apámat, meg napi szinten rajtam töltotte ki a veszekedésekből fakadó frusztráltságát. Bármiért képes volt belem kötni meg megverni. Talán még ezek fontosak a történet szempontjából...
Én azt javaslom, menj pszichológushoz! Nem szégyen az, ha ilyen traumatizált gyerekkort az ember nem tud egyedül feldolgozni. A szüleink adják a mintát a párkapcsolatokhoz való viszonyulásunk, a másik nemmel való működésünk kapcsán, és teljesen érthető, hogy ilyen módon hagyott benned nyomot az ő problémás házasságuk.
Ha nyitottak rá, esetleg családterápiával is próbálkozhatnátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!